Povežite se s nama

Život i društvo

Do najpovoljnijeg kredita uz kreditni centar Omicron

Objavljeno:

- dana

KREDITI

Kreditni centar Omicron posluje s licencom Ministarstva financija niz godina u svrhu financijskog savjetovanja i kreditnog posredovanja.

O prednostima kreditnog posredovanja i savjetovanja u Omicronu razgovarali smo s direktoricom Vladimirom Kocijan-Perši.

Štedite vrijeme

Zašto doći u Omicron? 
Odgovaramo na pitanja, pokušavamo pomoći svojim klijentima i financijski ih savjetovati o svim uvjetima banaka.  Praksa kreditnog savjetovanja u inozemstvu vrlo je popularna. Klijenti nemaju vremena obilaziti banke i sami tražiti najpovoljniji model kredita. Izuzetno mi je drago što unatrag pola godine imamo izuzetno kvalitetne klijente, koji traže najpovoljnije uvjete kreditiranja na tržištu. S druge strane, pravi nam je izazov klijent od kojeg su svi digli ruke i kojem naizgled nema pomoći: cijeli tim vijeća i razmatra opcije kreditiranja.

S kojim bankama surađujete? 
Kreditni centar Omicron surađuje s vodećim bankama. Upoznati smo s modelima, uvjetima i linijama kredita i ne dovodimo se u poziciju da u bilo kojem pogledu oštetimo interes klijenta. 

Nakon što klijent dođe do Vas, što dalje? 
Sa sobom ponesite tri zadnje isplatne liste ili izvadak mirovine, jer ćemo na temelju toga moći točno izračunati kreditnu sposobnost. Potražit ćemo za Vas najpovoljnije rješenje i omogućiti Vam kreditiranje bez dodatnih troškova i bespotrebnih polica koje ne prodajemo. Mi radimo za Vaš interes, ne za interes banke i na najvišoj smo razini profesionalnosti. Naša najveća prednost je tim educiranih mladih ljudi, pristupačnost, ljubaznost i posvećenost.

Kakve kredite imate u ponudi?
Radimo nenamjenske gotovinske i hipotekarne te namjenske stambene kredite za fizičke osobe. Za gotovinske kredite specijalizirana je kolegica Andreja Boršćak, stručna prvostupnica ekonomije smjera računovodstvo, buduća magistra poslovne ekonomije. Kolegica Ana Težački, sveučilišna prvostupnica ekonomije smjera financije i računovodstvo te magistra ekonomije smjera financije i bankarstva stručnjak je za stambene i hipotekarne kredite. Kolegica Karmen Vinter je pripravnica te je zadužena za izradu tržišnih analiza i obradu kreditnih zahtjeva. Možemo se pohvaliti s uspješnošću odobrenih kredita od 94,68 %.

Karte na stol

Koliko je iskren odnos s klijentom važan u Vašem poslu?
Povjerenje i iskrenost su najvažniji. U obostranom je interesu staviti sve karte na stol. Svi naši klijenti mogu računati na apsolutnu diskreciju.
Mogu li se kod vas osim kredita realizirati i pozajmice?

Mi ne isplaćujemo novac u gotovini. Ljudi vide spas u pozajmicama, nemojte nasjedati na lihvarske posudbe novca. Ako ste “pred zidom”, s povjerenjem se obratite nama.

GDJE SMO
Ako trebate kredit ili financijski savjet, obratite se s povjerenjem u Omicron. Sve informacije možete dobiti na brojevima telefona: 042/300-385 ili 098/482-001 od ponedjeljka do petka od 9 do 17 sati, na web stranicama 
www.brzi-kredit.info ili ih posjetite na adresi Braće Radić 20 u Varaždinu.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Obrazovanje odraslih: dodatna edukacija mentora za rad s darovitim učenicima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Arhiva RT/Ilustracija

Na zadnjoj sjednici Županijske skupštine, održanoj u utorak, 23. veljače, Varaždinska županija osnovala je javnu ustanovu za obrazovanje odraslih Europski talent centar Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije.

Riječ je o ustanovi stvorenoj s ciljem unapređenja rada učenika polaznika Centara izvrsnosti, u kojoj će se dodatno osposobljavati njihovi mentori kako bi se unaprijedile njihove vještine i znanja u radu s darovitim učenicima.

Naime, u prijedlogu koji se našao pred vijećnicima objašnjeno je da postojeći programi fakulteta koji se bave obrazovanjem nastavnog i nenastavnog osoblja (pedagozi, logopedi, defektolozi, psiholozi) u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, kao i dodatnim osposobljavanjem u okviru „Škole za život“, pružaju vrlo malo ili uopće ne pružaju znanja potrebna za rad s darovitim učenicima.

Slijedom toga, zaključeno je da usavršavanje iz područja rada s darovitima nije sustavno te je potrebno, da bi se moglo odgovoriti na specifične potrebe darovitih učenika, omogućiti nastavnom i nenastavnom osoblju usavršavanje putem certificiranih programa kako bi stekli potrebna znanja za rad s darovitim učenicima.

Novoosnovana će ustanova stoga izvoditi formalne i neformalne programe obrazovanja odraslih – programe usavršavanja, osposobljavanja i prekvalifikacije – te neformalne oblike obrazovanja odraslih kao što su tečajevi i seminari. Nadalje, izvodit će programe koji će se baviti usko specijaliziranim usavršavanjima iz drugih područja od iznimne važnosti za obrazovni sustav Varaždinske županije, a to su nove tehnologije, nastavna pomagala, dronovi, humanoidni roboti, razvoj digitalnih sadržaja, razvoj učionica budućnosti i dr.

Sudjelovat će također u nacionalnim i međunarodnim projektima, kao i razvojnim programima, te organizirati međunarodne konferencije i surađivati s drugim ustanovama.

– Osobama koji rade s nadarenim učenicima, koji imaju natprosječne vještine te su visokomotivirani, obrazovni sustav u Hrvatskoj ne daje sustavnu mogućnost ili usavršavanja ili školovanja. Zbog toga smo predložili osnivanje jedne takve ustanove koja će se dominantno baviti usavršavanjem naših mentora koji rade s darovitima. Bit će i tu druga područja rada, osobito ona koja su usko specijalistička i doprinose novim tehnologijama u obrazovanju – naglasio je Miroslav Huđek, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije.

Zaključio je da osnivanje Europskog talent centra Hrvatska – Centara izvrsnosti Varaždinske županije ne znači i dodatno zapošljavanje, a ni dodatne troškove, jer je sve već osigurano putem nadležnog upravnog odjela u postojećem proračunu za rad Centara izvrsnosti.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Hrvatskoj svaka druga odrasla osoba ima prekomjernu tjelesnu masu, sve je više i pretile djece

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

debeo debljina mršavljenje

Danas, 4. ožujka, obilježava se Svjetski dan debljine, bolesti s kojom živi više od 650 milijuna stanovnika u svijetu.

Sonja Njunjić, iz Udruge za prevenciju prekomjerne težine, koja u Hrvatskoj djeluje na području prevencije i savjetovanja, ističe da je porast pretilih osoba iznimno zabrinjavajući.

Navodi da u Hrvatskoj svaka druga odrasla osoba ima prekomjernu tjelesnu masu ili debljinu, a uz odrasle sve više je i pretilih među djecom.

Uz stigmatizaciju u društvu, prekomjerna tjelesna težina nosi sa sobom i veliki zdravstveni rizik – kardiovaskularna, dijabetička te karcionomska oboljenja, a pretile osobe imaju dvostruku veću šansu razviti teži oblik COVID-19, biti hospitalizirane te u konačnici spojene na respirator.

Nažalost, pretilost se i dalje percipira isključivo kao izbor pojedinca, odnosno odraz njegovog slabog karaktera iako je ona djelomično i genetski uvjetovana. Na pandemiju pretilosti svakako utječu stil života, nezdrave prehrambene navike i manjak kretanja, a bez sveobuhvatne potpore javnosti i zdravstvenog sustava, pretile osobe će teško izaći iz začaranog kruga viška kilograma i neuspješnih dijeta.

Jednim od uspješnih rješenja za pretile osobe pokazala se barijatrijsko-metabolička kirurgija. Osječki kirurg dr. sc. Zdenko Boras, dr.med., Voditelj odjela za Barijatrijsku i minimalno invazivnu kirurgiju pri KBC Osijek provodi tu metodu.

– U prošloj pandemijskoj 2020. godini uspjeli smo pomoći pedesetak pretilih osoba u Hrvatskoj koji su imali ozbiljno narušeno zdravlje, a koji su ovim postupkom smanjili prekomjernu težinu. Te osobe su danas aktivne, sve redom imaju bolju krvnu sliku, neki su prestali piti lijekove za tlak, a dirljiva je i priča je o djevojci koja je nakon zahvata uspjela i zatrudniti – istaknuo je dr. sc. Boras.

Barijatrijska metoda je laparaskopska metoda smanjivanja veličine želuca, a namijenjena je pretilim osobama s indeksom tjelesne mase iznad 40. Ovim zahvatom pacijenti gube čak 40 posto svoje ukupne tjelesne težine u kratkom roku i s kratkim periodom oporavka.

Samom zahvatu prethodi sveobuhvatna dijagnostika i detaljne informacije i upute kako se treba ponašati nakon zahvata. Gubitak tjelesne težine popraćen je i poboljšanjem ukupne zdravstvene slike, pa se tako kod 60 do 80 posto pacijenata javlja remisija dijabetesa tipa 2, a rizik od srčanog ili moždanog udara nakon operacije smanjuje se za 40 posto.

Petrinjac Krešo Štajcar prije nešto više od godinu dana podvrgnuo se zahvatu kod dr. Borasa nakon čega je skinuo 66 kilograma. Takvu nevjerojatnu transformaciju pratilo je povećanje samopouzdanja, veća fizička sprema, ali i skidanje s lijekova za alergiju i tlak.

– Nema tih novaca koje bih prihvatio da se vratim na staro. Ja danas brzo hodam 10 kilometara u komadu i mogu se aktivno baviti svojim hobijima poput lova. Imam veliku potporu obitelji i pridržavam se svih preporuka koje sam dobio nakon operacije. Moram priznati da sam nakon potresa dobio nekoliko kilograma, ali povratka na staro nema – poručio je Štajcar.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!