GibiGib

IV. OŠ VARAŽDIN U EU PROJEKTU

IV. OŠ Varaždin ove je godine tijekom svibnja prijavila projektni prijedlog “Poboljšanje programa rada i internacionalizacije IV. OŠ Varaždin” na natječaj Agencije za mobilnost i programe EU kako bi učitelji obavili praksu u jednoj od zemalja EU, po modelu job shadowing u partnerskoj školi.

Na razini Hrvatske prijavljeno je 133 sličnih projekata na području općeg obrazovanja, a projekt IV. OŠ Varaždin jedini je ostvario najveći broj bodova za program Erasmus+ za 2014. godinu za Ključnu aktivnost 1 u području općeg obrazovanja.

U OŠ u Španjolskoj i “Hrvatski dan”

Realizacija projekta koji traje od 1. lipnja 2013. do 31. svibnja 2015. počinje 23. listopada. Tri učiteljice Sofija Fruk, Antonija Benjak i Gordana Foder otići će u Španjolsku na dvotjedno praćenje rada kolega i kolegice u CP Mosaico u Sevilla-i.

Inače, glavni ciljevi projekta “Poboljšanje programa rada i internacionalizacije IV. osnovne škole Varaždin” su uključivanje djece s posebnim potrebama u redovni oblik školovanja, poboljšanje školskog kurikuluma, godišnjeg plana i cjelokupnog rada škole te povećanje suradnje s roditeljima i lokalnom zajednicom.

CP Mosaico u Sevilli ima tim učitelja koji rade s djecom s posebnim potrebama te su posebno ponosni na svoje metode podučavanja

Isto će se realizirati s osnovnom školom u Španjolskoj, CP Mosaico (Mosaico Public School) koja ima iskustva i znanja u svim navedenim područjima koje mogu podijeliti s učiteljicama IV. OŠ Varaždin koje će kasnije podijeliti sa svojim kolegama i učenicima te tako utjecati na boljitak lokalne zajednice. CP Mosaico u Sevilli ima tim učitelja koji rade s djecom s posebnim potrebama te su posebno ponosni na svoje metode podučavanja, razvoj novih inovativnih pristupa i dobru suradnju s roditeljima učenika svoje škole, ali i s cijelom lokalnom zajednicom.

Zaključno, razmijenit će se znanja i nove strategije poučavanja djece s posebnim potrebama, socijalni dijalog sa svim sudionicima odgojno-obrazovnog procesa, djelovati poboljšanje cjelokupnog školskog kurikula. Održat će se i promocija Hrvatske u Mosaico Public School u Španjolskoj gdje će učiteljice organizirati “Hrvatski dan”, jednodnevni događaj, gdje će promovirati hrvatski obrazovni sustav, kulturu, običaje i prirodne ljepote. Na kraju dodajmo da sve aktivnosti vezane za Erasmus+, KA1 projekt mobilnosti IV. OŠ Varaždin u potpunosti su financirane sredstvima EU.

Članovi AIESEC-a u IV. osnovnoj školi Varaždin u ponedjeljak su održali predavanje u sklopu kulturološke pripreme za put u Španjolsku učiteljicama Sofiji Fruk, Antoniji Benjak i Gordani Foder. AIESEC je najveća međunarodna studentska organizacija s ciljem otkrivanja i razvijanja potencijala mladih. U Republici Hrvatskoj aktivno je 5 lokalnih odbora AIESEC-a: u Osijeku, Rijeci, Splitu, Varaždinu i Zagrebu, na čelu s Nacionalnim odborom AIESEC-a Hrvatske smještenim u Zagrebu. Kao predstavnici varaždinskog odobora AIESEC –a prezentaciju i predavanje su održali Roko Ivandić, Kristina Ivošević i Saša Hrgović, a pridružili su im se i kolege studenti iz Barcelone koji putem programa Erasmus studiraju u Varaždinu Xavier Mas Paniello i Marcos Šimić Sans.

Izvor: IV. OŠ VARAŽDIN
Foto: ILUSTRACIJA

Komentari

Komentara