Povežite se s nama

Međimurje

Dobar gablec po super cijeni!

Objavljeno:

- dana

NOVO: U à la carte restoranu SC-a Varaždin

Kobasica i zapečeni grah, bečki odrezak i rizi-bizi s juhom i salatom, odojak s ražnja ili pizza za dvije osobe. Sve to bilo je u posebnoj ponudi jela u četvrtak u à la carte restoranu Studentskog centra Varaždin koji se nalazi u sklopu novog studentskog restorana u Ulici Julija Merlića 9 u Varaždinu.
I catering!

– Svakodnevno u ponudi imamo četiri do pet različitih menija, odnosno gableca, a u ponudi je i široka paleta drugih jela, od hladnih i toplih predjela, juha, jela s roštilja, ribe, priloga, deserta, salata do jela prilagođenih djeci – rekao je Nenad Milijaš, ravnatelj SC-a Varaždin.

À la carte restoran počeo je s radom 1. rujna  i mnogi su već prepoznali dobru ponudu restorana namijenjenog studentima, profesorima, ali i svim građanima koji u pauzi tijekom radnog vremena žele pojesti dobar ručak u atraktivnom i ugodnom ambijentu po izuzetno pristupačnim cijenama.

– Cijene gableca iznose od 15 do 30 kuna, a od ovog tjedna ponuda će biti upotpunjena i varivima tako da će u širokoj ponudi svatko moći pronaći nešto za sebe. Osim što se pripremljena jela mogu pojesti u prostorima restorana, oni koji žele mogu doći po pripremljeno jelo i ponijeti ga kući – rekao je Milijaš.
U restoranu je gostima na raspolaganju 60 sjedećih mjesta te još 152 na vanjskoj terasi, a jedna od posebnosti ovog restorana je mogućnost organiziranja cateringa.

KAVA 4 kune
SOK 10 kuna
PIVO 10 kuna
GEMIŠT 5 kuna

– Organiziramo cateringe za sve prigode, krstitke, pričesti, firme, rođendane, obljetnice i poslovna druženja, a u planu je i organiziranje svadbenih svečanosti tijekom ljeta  kada nema studenata. Na raspolaganju će biti ukupno 360 sjedećih mjesta, a tu je i studentski dom gdje gosti mogu prespavati, s obzirom na to da tijekom ljeta dom postaje hostel – rekao je ravnatelj SC-a.

Sva jela pripremaju se u moderno opremljenoj kuhinji prema potrebnim standardima i HACAP sustavu, a kapaciteti kuhinje dovoljni su da riješe potrebe studenata, à la carte restorana i cateringa.
Uz povoljne cijene gableca i ostalih jela, u à la carte restoranu pristupačne su i cijene pića. Iz široke ponude izdvajamo kavu za samo četiri kune, sok i pivo za 10 kuna te gemišt za pet kuna.

Za sve koji nemaju vremena čekati, tu je poseban šalter u sklopu à la carte restorana na kojem se mogu kupiti sendvič, klipići i pogačice s čvarcima, koji se također mogu naručiti.

Radno vrijeme

PON – PET 7 – 22 h
SUB i NED 7- 15 h

À la carte restoran 042/332-922
Catering 042/332-919

Sendviči, klipići i pogačice s čvarcima mogu se kupiti bez ulaska u restoran ili se mogu naručiti.

Cijene gableca pristupačne su za široki krug ljudi i  iznose od 15 do 30 kuna

 

 

 

 

Tjedna ponuda jela u à la carte restoranu

Ponedjeljak
Juha, kotlet s roštilja, pečeni krumpir, salata, desert, kruh – 30,00 kn
Juha, pileći naravni odrezak, riža, salata, desert, kruh – 30,00 kn
Pečena svinjska rebra, restani krumpir, pirjani kiseli kupus, kruh – 20,00 kn
Grah varivo, kuhana kobasica, kruh – 15,00 kn

Utorak
Juha, grah varivo, kuhana kobasica, desert, kruh – 30,00 kn 
Juha, pečena svinjska rebra, restani krumpir, pirjani kiseli kupus,
desert, kruh – 30,00 kn
Vratina s roštilja, krumpir pole, salata, kruh – 20,00 kn
Peka, pečeni krumpir, povrće, salata, kruh – 25,00 kn

Srijeda
Juha, svinjski paprikaš, pužić, salata, desert, kruh – 30,00 kn
Juha, pečeni batak/zabatak, mlinci, salata, desert, kruh – 30,00 kn
Zagrebački (2 osobe), povrče na maslacu, pommes frites, salata, kruh – 50,00 kn
Špek fileki, kruh – 15,00 kn
Kelj varivo, pečena svinjska rebra, kruh – 20,00 kn

Četvrtak
Juha, kobasica s roštilja, zapečeni grah, salata, desert, kruh – 30,00 kn 
Juha, bečki odrezak, rizi-bizi, salata, desert, kruh – 30,00 kn
Odojak sa ražnja – 80,00 kn/kg
Pizza centar (za dvije osobe) – 35,00 kn
Mahune varivo, kuhana kobasica, kruh – 15,00 kn

Petak
Juha, pileći odrezak orly, pommes frites, salata, desert, kruh – 30,00 kn
Juha, svinjski odrezak u umaku od šampinjona, pire, salata, desert, kruh – 30,00 kn
Hobotnica ispod peke sa krumpirom, kruh – 50,00 kn
Lignje na pariški, prženi krumpir, umak tartar, kruh – 20,00 kn
Lignje sa žara, dalmatinska garnitura, kruh – 25,00 kn
Fino varivo, kuhane hrenovke, kruh – 15,00 kn

Ponuda vrijedi: 15. – 19. rujna

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Na svečanoj sjednici OV-a Male Subotice Pečat Općine SRD-u “Šaran”, Udruzi žena Palovec i KUU-u “Zvon”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: MŽ

U Domu kulture Mala Subotica u petak, 1. srpnja, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine, koji se obilježavaju bogatim programom.

Okupljene su na sjednici pozdravili načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc i predsjednik Općinskog vijeća Mladen Križaić, koji su svojim govorima obuhvatili projekte, događaje i uspjehe općine tijekom proteklih godinu dana.

Kvaliteta života

Prošla, 2021. godina, u Općini Mala Subotica ostat će upamćena po intenzivnijem broju investicija kojima je krajnji cilj ulaganje u kvalitetu života, povećanje proizvodnih kapaciteta te potpora poljoprivrednicima i udrugama civilnog društva.

Sjednici su prisustvovali župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, načelnici susjednih općina, predstavnici političkoga, društvenog i gospodarskog života Međimurja te mnogi mještani.

Recitacijama i glazbenim nastupom sjednicu su obogatili Puhački orkestar Općine Mala Subotica, učenica Osnovne škole Tomaša Goričanca Mala Subotica Greta Zamuda koja je pod mentorstvom Ljiljane Rinkovec sudjelovala na Županijskoj i Državnoj smotri LiDraNo 2022. u kategoriji literarnoga stvaralaštva sa svojom pjesmom “Pes Campi”, recitacijama učenici Sara Žulić i Leo Marčec, kao i Mažoretkinje Male Subotice.

Nagrade i zahvalnice

Nagrade su uručene Aidi Trstenjak, Lovri Farkaš, Eliju Hrgoviću, Štefanu Granatiru, Marti Žulić, Viktoriji Rebernik, Severini Lajtman, Karli Grašić, Doroteji Cerovec, Klari Grašić, Dariji Cirkvenčić, Heleni Hlišć, Eleni Hajdarović, Eduardu Ciglaru, Martinu Lajtmanu i Dragutinu Srncu.

Pečat Općine Mala Subotica primili su Sportsko-ribolovno društvo “Šaran” Mala Subotica, Udruga žena Palovec i KUU “Zvon” Mala Subotica, svi povodom 25 godina uspješnog djelovanja.

Zahvalnice su dodijeljene: Franji Dodleku iz Držimurca, Auto otpadu “Grandy”, Cerzalu d.o.o., Steelplastu d.o.o., Promessu d.o.o., članovima DVD-a Mala Suboticu Mladenu Horvatu, Kristijanu Križaiću, Karlu Balentu, Marijanu Horvatu i Simonu Kapelariju, članovima DVD-a Sveti Križ Aleksandru Horvatu i Robertu Novaku te članovima DVD-a Držimurec-Strelec Filipu Horvatu i Nevenu Šafariću.

Nastavite čitati

Međimurje

Opet raste broj oboljelih u Međimurju: u zadnja 24 sata zabilježen 81 novopozitivan slučaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 114 uzoraka, od čega je evidentirano 75 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 65,7% pozitivnih od broja testiranih.

Brzim antigenskim testiranjem potvrđena su 4 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2. Iz drugih županija javljeno je da je PCR-om dokazan SARS-Cov-2 kod 2 osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 30 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 216. Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 126.372 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 6 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenata, otpuštena je 1 osoba. Nema preminulih osoba.

Cijepljenje se provodi petkom od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje