Povežite se s nama

Međimurje

Dobar primjer suradnje Kluba, Grada Čakovca i OTP banke

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

Na skupštini Kluba održanoj krajem prošle godine predstavnici Ženskoga rukometnoga kluba “Zrinski” iz Čakovca požalili su se da igraju u staroj sportskoj opremi te da nemaju mogućnost nabaviti novu.

Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač kontaktirao je predstavnike OTP banke te nije trebalo dugo čekati  i banka je donirala sredstva za nabavku opreme.

Donacija

Za donirana sredstva nabavljeno je 30 kompleta dresova, trenirki, jakni i ruksaka.
– Kako se radi o klubu koji svojim rezultatima promiče Grad Čakovec, u kojem trenira velik broj djece i mladih te koji godinama nastoji čakovečki rukomet, kao jedan od najtrofejnijih sportova u gradu, vratiti na staze stare slave, kontaktirao sam OTP banku. Sa zadovoljstvom su prihvatili moj prijedlog da pomognu Klubu i rezultat svega toga je ova promocija opreme – rekao je Kovač, koji je osim OTP banci zahvalio i rukometašicama i vodstvu našega ženskoga prvoligaškoga kluba. Grad Čakovec znatna sredstva ulaže u sport, a uspjesi koje postižu naše sportašice i sportaši, među kojima su i rukometašice ŽRK “Zrinski”, pokazuju da su ta ulaganja više nego opravdana, rekao je između ostaloga gradonačelnik Kovač.

“OTP banku prepoznat će kao prvoligašku banku”

Voditeljica ispostave OTP banke u Čakovcu Anita Sakač rekla je kako joj je drago da se ovime pomaže sport. Kao bivša vratarka koja je krajem 80-tih prošla čakovečku rukometnu školu igračicama “Zrinskog” poželjela je što više napornijih treninga, jer će kroz njih sigurno doći i dobri rezultati. Dopredsjednik ŽRK Zrinski Đuro Bel podsjetio je na 12-godišnju tradiciju kluba, koji je počeo od nule, a sada ima prvoligaša. Zahvaljujući na donaciji rekao je kako će ekipa ponosno nositi opremu u 1. HRL za žene i da će komitenti OTP banku prepoznati kao prvoligašku banku. Nova oprema krštenje je doživjela odmah nakon primopredaje donacije, na utakmici protiv ekipe Dugog Sela.

Nagrada

Treba posjetti i da je igračica ŽRK „Zrinski“ Paula Posavec seniorska je reprezentativka Hrvatske, a zajedno s tenisačicom Enom Babić, proglašena je Najsportašicom Grada Čakovca za prošlu godinu. Također, na sjednici Gradskog vijeća, održanoj prošlog četvrtka, odlučeno je da će dobiti Godišnju nagradu Grada Čakovca za iznimno djelovanje na području sporta.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Petnaest zlatnih odličja za izvrsni međimurski med, a Pčelarstvo Trupković je najtrofejnije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Agacija - Udruga pčelara Međimurske županije

U subotu, 25. studenoga, su se zgradi Scheier u Čakovcu okupili članovi Udruge pčelara Agacija Međimurske županije, na svečanosti dodjele priznanja za najbolji ovogodišnji med.

Dodijeljeno je čak 15 zlatnih odličja za bagremov i cvjetni med, kao i med cvijeta uljane repice. Srebrnim odličjem ovjenčano je 28 proizvoda, dok je 14, uglavnom bagremovog meda, dobilo brončana odličja.

Pčelarstvo Trupković je i najtrofejnije te je u ovom ciklusu ocjenjivanja dobilo dva zlata te jedno srebrno odličje, zatim Pčelarstvo Kanan čiji med je dobio zlatno i srebrno odličje, pčelarstvo Nenada Jeđuta osvojilo je dva srebra, a obitelj Heđa iz Slakovca dosegnula je najvišu ocjenu među zlatnim medaljama za svoj bagremov med.

Župan Matija Posavec čestitao je pčelarima što su unatoč teškim i izazovnim vremenima uspjeli zadržati visoku kvalitetu meda, te dodao kako će im Međimurska županija i dalje pružati ruku podrške, pomoći i suradnje.

Susret je bio i edukativnog karaktera te namijenjen i onima koji tek namjeravaju ući u svijet pčelarstva, stoga je Željko Trupković, predsjednik Agacije, na skup pozvao eminentne izlagačice, prof. dr. sc. Ivanu Tlak Gajger koja je govorila o prevenciji bolesti pčela, a okupljenim međimurskim pčelarima obratio se i Dražen Kocet iz Saveza pčelara Hrvatske, te dr. Kolics Balazs iz mađarskog pčelarskog saveza.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Selnica osigurala je poklonbonove za umirovljenike, potrebno se prijaviti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Selnica je i ove godine za umirovljenike pripremila poklonove, a povodom božićno-novogodišnjih blagdana.

Za ostvarivanje prava na bon potrebno se prijaviti OVDJE.

Prijaviti se mogu svi kojima mirovina ili ukupne mirovine iznose do 350 eura.

Dokumentacija će se prikupljati od 27.11.2023. (ponedjeljak) do 11.12. 2023. (ponedjeljak) isključivo elektronski na mail: [email protected] ili se ostavlja u sivom sandučiću kod općinskog ureda. Naknadne prijave više neće zaprimati. – Zamolite svoje ukućane ili susjede da vam pomognu kod ispunjavanja i slanja dokumentacije. U slučaju potrebe možete nazvati i nas na broj telefona 861-344 – objavila je Općina Selnica.

Podjela bonova bit će 14. i 15. prosinca (četvrtak i petak) u prostorijama Udruge umirovljenika (Trg sv. Marka 2, Selnica) od 9 do 12 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje