Povežite se s nama

Međimurje

Dobar primjer suradnje Kluba, Grada Čakovca i OTP banke

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

Na skupštini Kluba održanoj krajem prošle godine predstavnici Ženskoga rukometnoga kluba “Zrinski” iz Čakovca požalili su se da igraju u staroj sportskoj opremi te da nemaju mogućnost nabaviti novu.

Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač kontaktirao je predstavnike OTP banke te nije trebalo dugo čekati  i banka je donirala sredstva za nabavku opreme.

Donacija

Za donirana sredstva nabavljeno je 30 kompleta dresova, trenirki, jakni i ruksaka.
– Kako se radi o klubu koji svojim rezultatima promiče Grad Čakovec, u kojem trenira velik broj djece i mladih te koji godinama nastoji čakovečki rukomet, kao jedan od najtrofejnijih sportova u gradu, vratiti na staze stare slave, kontaktirao sam OTP banku. Sa zadovoljstvom su prihvatili moj prijedlog da pomognu Klubu i rezultat svega toga je ova promocija opreme – rekao je Kovač, koji je osim OTP banci zahvalio i rukometašicama i vodstvu našega ženskoga prvoligaškoga kluba. Grad Čakovec znatna sredstva ulaže u sport, a uspjesi koje postižu naše sportašice i sportaši, među kojima su i rukometašice ŽRK “Zrinski”, pokazuju da su ta ulaganja više nego opravdana, rekao je između ostaloga gradonačelnik Kovač.

“OTP banku prepoznat će kao prvoligašku banku”

Voditeljica ispostave OTP banke u Čakovcu Anita Sakač rekla je kako joj je drago da se ovime pomaže sport. Kao bivša vratarka koja je krajem 80-tih prošla čakovečku rukometnu školu igračicama “Zrinskog” poželjela je što više napornijih treninga, jer će kroz njih sigurno doći i dobri rezultati. Dopredsjednik ŽRK Zrinski Đuro Bel podsjetio je na 12-godišnju tradiciju kluba, koji je počeo od nule, a sada ima prvoligaša. Zahvaljujući na donaciji rekao je kako će ekipa ponosno nositi opremu u 1. HRL za žene i da će komitenti OTP banku prepoznati kao prvoligašku banku. Nova oprema krštenje je doživjela odmah nakon primopredaje donacije, na utakmici protiv ekipe Dugog Sela.

Nagrada

Treba posjetti i da je igračica ŽRK „Zrinski“ Paula Posavec seniorska je reprezentativka Hrvatske, a zajedno s tenisačicom Enom Babić, proglašena je Najsportašicom Grada Čakovca za prošlu godinu. Također, na sjednici Gradskog vijeća, održanoj prošlog četvrtka, odlučeno je da će dobiti Godišnju nagradu Grada Čakovca za iznimno djelovanje na području sporta.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu u Čakovcu uskrsna potraga za jajima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija/Pixabay

U Čakovcu, u Perivoju Zrinskih, i ove će se godine održati uskrsna potraga za jajima za najmlađe.

Potraga će se održati u subotu, 30. ožujka, s početkom u 10 sati.

Turistička zajednica Grada Čakovca podsjetila je da su u parku skrivena i tri zlatna jaja koja donose nagradno iznenađenje.

– Kada završite s potragom nemojte zaboraviti doći do ureda TZČK po diplome i dodatno čokoladno iznenađenje! – stoji u pozivu organizatora.

Nastavite čitati

Međimurje

Nova generacija turističkih vodiča uspješno položila ispite na Međimurskom veleučilištu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak je, 26. ožujka, dekan Međimurskog veleučilišta u Čakovcu dr. sc. Igor Klopotan, podijelio uvjerenja polaznicima koji su uspješno položili sve ispite te završili opći i posebni dio ispitnog programa čime su stekli pravo obavljanja poslova turističkog vodiča na području Međimurske županije.

– Veseli činjenica da je još jedna generacija uspješno svladala sav program koji je obuhvaćen predavanjima i terenskom nastavom te će tako postati ravnopravni sudionici na turističkom tržištu, koje upravo u Međimurju bilježi veliki uzlazni trend. Međimursko veleučilište u Čakovcu neprestano se prilagođava zahtjevima i potrebama na tržištu rada, a programi poput ovog samo jedan dokaz tome – istaknuo je dekan Klopotan.

Seminar za polaganje stručnog ispita za turističke vodiče održava se u okviru programa cjeloživotnog obrazovanja na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu, a odobren je od strane Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske. Organizira se po ukazanoj potrebi kada se prijavi minimalno 15 kandidata, a obuhvaća predavanja i terensku nastavu.

– Sljedeći ciklus seminara planiran je za jesen ove godine, a ovim putem pozivamo sve zainteresirane kandidate da se slobodno prijave na e-mail adresu: [email protected] – poručuju s čakovečkog MEV-a

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje