Povežite se s nama

Međimurje

Dobar primjer suradnje Kluba, Grada Čakovca i OTP banke

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

Na skupštini Kluba održanoj krajem prošle godine predstavnici Ženskoga rukometnoga kluba “Zrinski” iz Čakovca požalili su se da igraju u staroj sportskoj opremi te da nemaju mogućnost nabaviti novu.

Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač kontaktirao je predstavnike OTP banke te nije trebalo dugo čekati  i banka je donirala sredstva za nabavku opreme.

Donacija

Za donirana sredstva nabavljeno je 30 kompleta dresova, trenirki, jakni i ruksaka.
– Kako se radi o klubu koji svojim rezultatima promiče Grad Čakovec, u kojem trenira velik broj djece i mladih te koji godinama nastoji čakovečki rukomet, kao jedan od najtrofejnijih sportova u gradu, vratiti na staze stare slave, kontaktirao sam OTP banku. Sa zadovoljstvom su prihvatili moj prijedlog da pomognu Klubu i rezultat svega toga je ova promocija opreme – rekao je Kovač, koji je osim OTP banci zahvalio i rukometašicama i vodstvu našega ženskoga prvoligaškoga kluba. Grad Čakovec znatna sredstva ulaže u sport, a uspjesi koje postižu naše sportašice i sportaši, među kojima su i rukometašice ŽRK “Zrinski”, pokazuju da su ta ulaganja više nego opravdana, rekao je između ostaloga gradonačelnik Kovač.

“OTP banku prepoznat će kao prvoligašku banku”

Voditeljica ispostave OTP banke u Čakovcu Anita Sakač rekla je kako joj je drago da se ovime pomaže sport. Kao bivša vratarka koja je krajem 80-tih prošla čakovečku rukometnu školu igračicama “Zrinskog” poželjela je što više napornijih treninga, jer će kroz njih sigurno doći i dobri rezultati. Dopredsjednik ŽRK Zrinski Đuro Bel podsjetio je na 12-godišnju tradiciju kluba, koji je počeo od nule, a sada ima prvoligaša. Zahvaljujući na donaciji rekao je kako će ekipa ponosno nositi opremu u 1. HRL za žene i da će komitenti OTP banku prepoznati kao prvoligašku banku. Nova oprema krštenje je doživjela odmah nakon primopredaje donacije, na utakmici protiv ekipe Dugog Sela.

Nagrada

Treba posjetti i da je igračica ŽRK „Zrinski“ Paula Posavec seniorska je reprezentativka Hrvatske, a zajedno s tenisačicom Enom Babić, proglašena je Najsportašicom Grada Čakovca za prošlu godinu. Također, na sjednici Gradskog vijeća, održanoj prošlog četvrtka, odlučeno je da će dobiti Godišnju nagradu Grada Čakovca za iznimno djelovanje na području sporta.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Goričan: škola arheologije kao novi turistički proizvod goričanske nekropole pod tumulima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio VIPRO

Tekst pripremila Jelena Berečić, Regionalni turistički centar

U ljudskoj prirodi je potreba da zna što budućnost nosi svakome od nas. Korak tome nam daje arheologija koja uz malo truda pokazuje povijesne činjenice i otkriva nam tajne što se sve u povijesti događalo i oblikovalo nas je u osobe kakve smo i danas. Povijest se ponavlja i tu leži tajna naše budućnosti.

U subotu, 10. travnja, na arheološkoj rekonstrukciji nekropole pod tumulima u Goričanu prvi put je organizirana škola arheologije. Interpretatorica baštine bila je Darija Dunjko koja je svojim stručnim znanjem uz pregršt povijesnih zanimljivosti uspjela dočarati život plemena Kelta koji su obilježili dio povijesti tog prostora. Detalji poput njihova života, vjerovanja u zagrobni život, svih legendi o kralju Arturu i povezanosti s Asterixom i Obelixom su prestali biti misterija i postali stvarnost. Glavni organizator događanja je Općina Goričan, a Turistička zajednica Međimurske županije i Regionalni turistički centar su se priključili kao turistička podrška.

Načelnik Općine Goričan, Mario Moharić, sa svojom zamjenicom Ines Bašnec prezentirao je nastavak razvoja navedenog turističkog proizvoda putem novoga projekta rekonstrukcije keltskog sela koje će se u budućnosti graditi odmah uz samu Nekropolu pod tumulima i samim time upotpuniti jednu cjelinu povijesne vrijednosti. Direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula u kratkim crtama prezentirao je ideju o izgledu i funkcionalnosti samoga interpretacijskog centra koji svoje mjesto zauzima u Eko muzeju „Međimurje malo“. Voditeljica Regionalnoga turističkog centra, Jelena Berečić, u znak konkretne podrške ovakvim projektima organizirala je dolazak grupe iz Zagreba koje je potaknula želja da upoznaju rodni kraj jedne članice njihove grupe, Općinu Goričan. Sami itinerar izleta je započeo na Mađerkinu bregu, međimurskome prirodnom vidikovcu, nastavio se uz kvalitetnu kapljicu vina vinarije Cmrečnjak i obilazak Mlina na Muri i interpretacijskog centra koji je dio Eko muzeja „Međimurje malo“.

Sve kojima smo uspjeli zagolicati maštu pozivamo da u budućem periodu budu dijelom škole arheologije koja će se udomaćiti kao novi turistički proizvod u ponudi međimurske destinacije. Sve dodatne informacije o novom turističkom proizvodu mogu se pronaći na internetskoj stranici Visit Medimurje.

Nastavite čitati

Međimurje

Grad Prelog: ove nedjelje posjetite „Cvjetnu tržnicu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Turistička zajednica Grada Preloga niz je godina organizator Sajma cvijeća, manifestacije koja je ove godine trebala proslaviti svoj 21. rođendan. Ovom manifestacijom Grad Prelog postao je prepoznatljiv u cijeloj Međimurskoj županiji.

Grad Prelog je sa svojim Sajmom cvijeća postao „Grad cvijeća“, a upravo taj epitet godinama je privlačio posjete grupa i turista iz cijele Hrvatske, stoga je sama manifestacija prerasla u trodnevni događaj koji okuplja izlagače iz cijele zemlje i inozemstva (Mađarska i Slovenija).

Nažalost, kao i prošle godine, zbog aktualne epidemiološke situacije, Sajam cvijeća ne može biti održan. Ipak, kako bi održali tradiciju i donijeli Prelogu barem mali dio atmosfere Sajma cvijeća, ove godine pozivaju da posjetite „Cvjetnu tržnicu“.

Zamišljena je kao jednodnevna prodaja cvijeća, koja će se organizirati na prostoru Tržnice Prelog, u nedjelju, 25. travnja, u vremenu od 8 do 16 sati.

U jutarnjim satima, u 10 sati, centrom Preloga će mimohodom proći članovi Zrinske garde Čakovec. Upravo na taj dan, 25. travnja 2003. godine, dogodio se i prvi javni nastup povijesne postrojbe Zrinske garde Čakovec, upravo u Prelogu.

Pozivaju se svi kupci i posjetitelji „Cvjetne tržnice“ da prilikom dolaska poštuju sve upute i sve epidemiološke mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Nastavite čitati