Povežite se s nama

Međimurje

Dobar primjer suradnje Kluba, Grada Čakovca i OTP banke

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

Na skupštini Kluba održanoj krajem prošle godine predstavnici Ženskoga rukometnoga kluba “Zrinski” iz Čakovca požalili su se da igraju u staroj sportskoj opremi te da nemaju mogućnost nabaviti novu.

Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač kontaktirao je predstavnike OTP banke te nije trebalo dugo čekati  i banka je donirala sredstva za nabavku opreme.

Donacija

Za donirana sredstva nabavljeno je 30 kompleta dresova, trenirki, jakni i ruksaka.
– Kako se radi o klubu koji svojim rezultatima promiče Grad Čakovec, u kojem trenira velik broj djece i mladih te koji godinama nastoji čakovečki rukomet, kao jedan od najtrofejnijih sportova u gradu, vratiti na staze stare slave, kontaktirao sam OTP banku. Sa zadovoljstvom su prihvatili moj prijedlog da pomognu Klubu i rezultat svega toga je ova promocija opreme – rekao je Kovač, koji je osim OTP banci zahvalio i rukometašicama i vodstvu našega ženskoga prvoligaškoga kluba. Grad Čakovec znatna sredstva ulaže u sport, a uspjesi koje postižu naše sportašice i sportaši, među kojima su i rukometašice ŽRK “Zrinski”, pokazuju da su ta ulaganja više nego opravdana, rekao je između ostaloga gradonačelnik Kovač.

“OTP banku prepoznat će kao prvoligašku banku”

Voditeljica ispostave OTP banke u Čakovcu Anita Sakač rekla je kako joj je drago da se ovime pomaže sport. Kao bivša vratarka koja je krajem 80-tih prošla čakovečku rukometnu školu igračicama “Zrinskog” poželjela je što više napornijih treninga, jer će kroz njih sigurno doći i dobri rezultati. Dopredsjednik ŽRK Zrinski Đuro Bel podsjetio je na 12-godišnju tradiciju kluba, koji je počeo od nule, a sada ima prvoligaša. Zahvaljujući na donaciji rekao je kako će ekipa ponosno nositi opremu u 1. HRL za žene i da će komitenti OTP banku prepoznati kao prvoligašku banku. Nova oprema krštenje je doživjela odmah nakon primopredaje donacije, na utakmici protiv ekipe Dugog Sela.

Nagrada

Treba posjetti i da je igračica ŽRK „Zrinski“ Paula Posavec seniorska je reprezentativka Hrvatske, a zajedno s tenisačicom Enom Babić, proglašena je Najsportašicom Grada Čakovca za prošlu godinu. Također, na sjednici Gradskog vijeća, održanoj prošlog četvrtka, odlučeno je da će dobiti Godišnju nagradu Grada Čakovca za iznimno djelovanje na području sporta.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Predstavljanjem monografije 34. Inženjerijska bojna obilježila 30 godina od osnutka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kako bi se sačuvalo sjećanje na djelovanje 34. inženjerijske bojne Hrvatske vojske Čakovec u Domovinskom ratu, članovi Udruge veterana inženjerijske bojne Domovinskog rata Čakovec (UVIBDR) odlučili su svoja sjećanja pretvoriti u prigodnu monografiju povodom obilježavanja trideset godina od osnutka.

34. inženjerijska bojna Domovinskog rata Čakovec prva je samostalna inženjerijska postrojba Zbora narodne garde, formirana 1991. godine. Od početka rata, kako je istaknuo predsjednik UVIBDR-a Dragutin Remenar, pa sve do njegova kraja, ova je postrojba obavljala mnoge velike i važne zadaće, posebice u ratom zahvaćenoj Slavoniji. Njezini su pripadnici i nakon službenog proglašenja kraja rata provodili razminiranja stavljajući na kocku svoje zdravlje i živote.

Predstavljanje je nastupom uveličala Ženska vokalna skupina KUU “Veseli Međimurci”

– Kako godine prolaze, tako se za 34. inženjerijsku bojnu manje čuje i zna, a doprinos njezinih pripadnika u stvaranju Lijepe Naše polako se zaboravlja. Želja nam je bila na jednom mjestu predstaviti doprinos 34. inženjerijske bojne pobjedi u Domovinskom ratu, zahvaliti onima koji su nas pratili i pomagali nam, predstaviti rad naše Udruge široj javnosti i pohvaliti se svojim uspjesima – rekao je predsjednik UVIBDR-a Dragutin Remenar prilikom obilježavanja 30. obljetnice ustroja 34. inženjerijske bojne i predstavljanje monografije.

Predstavljanje monografije u zgradi Scheier okupilo je brojne pripadnike 34. inženjerijske bojne, sudionike Domovinskog rata, predstavnike braniteljskih udruga, ali i građane koji su željeli čuti osobne priče i sjećanja iz Domovinskog rata iz prve ruke. Monografije je izdana u nakladi Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu, čiji je predsjednik Ivan Pranjić predstavio tijek nastajanja ove povijesno vrijedne monografije.

Autor monografije, mladi povjesničar Zoran Turk, objasnio je da je jedan od ciljeva njezina izdavanja to da mlađe generacije budu upoznate s prošlošću, ali i velikim zaslugama 34. inženjerijske bojne postrojbe, koja se nažalost malo spominje.

Umirovljeni pukovnik Željko Tomašić ukazao je na važnost ove monografije, jer predstavlja izuzetan doprinos zabilježbi povijesnih događanja o Domovinskom ratu viđenih očima neposrednih sudionika te je nezamjenjiv dokaz o značaju Međimurja u stvaranju i obrani Republike Hrvatske.

– Nakon osvajanja svih vojnih objekata u Međimurju, postali smo prvi oslobođeni teritorij u Hrvatskoj. Vojarna u Čakovcu bila je oslobođena bez ljudskih žrtava i to je daljnjim posljedicama odredilo tijek rata. Međimurci su svojim ponosom, hrabrošću, puna srca i bez previše razmišljanja krenuli dalje. Nažalost, mnogih vaših prijatelja danas nema, ostavili su svoje živote za oslobođenje naše nam domovine.

Trebamo biti ponosni na sve Međimurce koji su dali živote i zdravlje na svim bojištima diljem Hrvatske, vjerujem da ćemo svi zajedno ovom monografijom shvatiti vaš veliki utjecaj u Domovinskom ratu – rekla je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Obilježavanju 30. obljetnice ustroja 34. inženjerijske bojne prisustvovali su i pročelnica Upravnog odjela za civilno društvo, ljudska prava i sport Međimurske županije Maja Odrčić Mikulić, saborska zastupnica Andreja Marić, kao i izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Vladimir Bergman, koji je u svom obraćanju istaknuo važnosti digniteta Domovinskog rata i hrvatskih branitelja, ali i ostavljenim traumama koje treba liječiti i u ovim vremenima.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju zadnje rujanske subote 24 novozaražena COVID-om, dosad uzeto gotovo 70.000 uzoraka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 130 uzoraka, od čega je evidentirano 22 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 16,9 % od broja testiranih. Iz drugih županija prijavljena su 2 pozitivna slučaja kod osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 16 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 151. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 68.433 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 15 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitaliziran je 1 pacijent, nema pacijenata na respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje