Povežite se s nama

Crna kronika

Dobili smo odgovor inspekcije o tragediji u kojoj je smrtno stradao radnik

Objavljeno:

- dana

Prije nekoliko dana, točnije 6. lipnja, dogodila se tragedija u kojoj je teško stradao radnik. Tragični događaj se dogodio, kako su nam potvrdili iz Državnog inspektorata, tijekom zavarivanja.

Nesretni radnik je ozlijeđen uslijed zapaljenja lako zapaljive tekućine, prevezen je u bolnicu, ali je nažalost preminuo. Kako smo neslužbeno doznali, stradao je I.P. iz Svibovca Topličkog, a tragedija se dogodila u ludbreškoj tvrtki Lim-mont.

U nastavku donosimo odgovor koji smo dobili iz Državnog inspektorata:

-Dežurni inspektor rada mjesno nadležnog područnog ureda Državnog inspektorata je dana 6. lipnja 2024. od poslodavca obaviješten o ozljeđivanju radnika u proizvodnom pogonu poslodavca. Očevidom, obavljenim odmah po dojavi, utvrđeno je da je radnik ozlijeđen uslijed zapaljenja lako zapaljive tekućine, do kojeg je došlo prilikom zavarivanja metalne konstrukcije. Tijekom očevida zabranjeno je daljnje obavljanje poslova zavarivanja dok se ne osiguraju uvjeti za sigurno obavljanje tih poslova.

S obzirom da je inspekcijski postupak u tijeku, ne možemo dodatno komentirati navedeni događaj niti nalaz inspektora rada – odgovorili su nam iz Inspektorata.

Upit smo uputili i policiji, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Crna kronika

Pretjecao traktor kod Novog Marofa pa 72-godišnjak završio u bolnici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Donjem Makojišću u utorak, 23. srpnja oko 16.20 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Muškarac starosti 72 godine upravljao je traktorom te je započeo skretanje u lijevo, a u tom je trenutku 40-godišnji vozač osobnog vozila koje se kretalo iza njega, započeo pretjecanje traktora, a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način.

Zbog toga je prednjim dijelom vozila udario u stražnji lijevi kotač traktora, uslijed čega se traktor prevrnuo na bok. Vozač traktora je pritom ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

˝Mama, ovo je moj novi broj…˝ Evo kako izgleda nova prijevara, na meti su roditelji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ovih dana čitatelji su nas upozorili na novu prijevaru. Ovaj put prevaranti su otišli korak dalje, a na meti su roditelji.

Primjerice, poruka koju nam je proslijedila čitateljica glasi: ˝Bok mama, ovo je moj novi broj telefona, možeš li ga spremiti i poslati mi poruku putem Whatsappa”. Na kraju poruke naveden je navodni novi broj mobitela.

Postoji i druga verzija u kojoj se također prevaranti obraćaju roditeljima, a u poruci piše ˝moj mobitel je strgan, evo ti moj novi broj, možeš mi poslati poruku na WhatsApp˝.

Prevaranti ovako nastoje doći do privatnih podataka, a prema javljanju nacionalnih medija, bilo je i slučajeva gdje su roditelji uplaćivali novac misleći da tako pomažu svojoj djeci.

Policija stalno upozorava da ne nasjedamo na prijevare, kojih je očito sve više, a prevaranti su sve domišljatiji.

U nastavku pogledajte kako izgleda tekst poruke:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje