Povežite se s nama

U fokusu

Dobra vijest: potpuna obnova tri WC-a u zgradi Doma zdravlja u Zagrebačkoj

Objavljeno:

- dana

Svim pacijentima koji u zgradu Doma zdravlja u Zagrebačkoj 94 u Varaždinu dolaze u jednu od ambulanti ili na vađenje krvi i druge pretrage od sljedećeg mjeseca trebalo bi biti daleko ugodnije. Sva tri sanitarna čvora u toj zgradi, u prizemlju te na prvom i drugom katu, bit će preuređena.
Dom zdravlja Varaždinske županije je nakon provedenog postupka javne nabave, na koji je pristiglo pet ponuda, ugovor o izvođenju radova potpisao s komunalnom tvrtkom Novokom, koja je u vlasništvu Grada Novog Marofa. Procijenjena vrijednost radova bila je 104.000 kuna bez PDV-a, a Novokom je ponudio znatnu nižu cijenu, 69.278,38 kuna s PDV-om, pri čemu će termotehničke instalacije (grijanje) izvesti podizvođač za 3.990 kuna bez PDV-a.
Prema natječajnoj dokumentaciji, sva tri sanitarna čvora bit će u potpunosti obnovljena. Predviđa se postavljanje podnih, protukliznih keramičkih pločica prve klase, a keramičke pločice prve klase bit će postavljene i na zidne površine. Uz to će biti montirane keramičke WC školjke klase A, a klase A bit će i umivaonici iz keramike. Radovi bi trebali biti gotovi do kraja studenoga budući da je s Novokomom ugovor sklopljen 28. listopada, a rok za dovršetak radova je 30 dana od potpisivanja ugovora.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Čačić će savjetovati kako obnoviti Zagreb, Fond će voditi žena s njegove liste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iako je Damir Vanđelić koji je podnio ostavku, trebao ostati na čelu Fonda za obnovu obnovu do sredine mjeseca, a ministar graditeljstva Darko Horvat je najavio da će pregovarati da ostane do kraja godine, Vanđelić će danas biti maknut, piše 24.sata.

Sazvana je, naime, sjednica Upravnog vijeća Fonda kojem je na čelu Horvat, a nova, privremena ravnateljica će biti Snežana Penović.

Snežana Penović je kadar bivšeg varaždinskog župana i predsjednika Reformista Radimira Čačića.

Prema informacijama 24.sata, Čačić bi također trebao imati neku vrstu savjetodavne uloge u Fondu za obnovu.

Penović je bila zaposlenica Ministarstva graditeljstva, a premještena je u Fond kada je on osnovan. Trenutačno je direktorica stručne službe zadužena za praćenje obnove. Snežana Penović je bila i sa suprugom Leom na listi Reformista na lanjskim izborima u 10. izbornoj jedinici. Listi je povjerenje dalo 0,15 posto birača ili njih 299. Penović je osvojila 9 glasova, a suprug 8 glasova.

Leo Penović je bio za vrijeme Vlade Zorana Milanovića i koordinator projekta “Zagreb na Savi” dok je ministar gospodarstva bio Radimir Čačić.

Za novog ravnatelja Fonda će biti raspisan natječaj. Dosad nije izabran zamjenik ravnatelju koji bi onda po svojoj funkciji preuzeo Fond nakon što je Vanđelić dao ostavku. Tri puta je natječaj poništen.

Nastavite čitati

U fokusu

Varaždinsku Koku želi kupiti poduzetnik preko svoje tvrtke Kutjevo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska tvrtka Koka u utorak, 7. prosinca obavijestila javnost da su dobili ponudu za preuzimanje dionica.

Danica.hr piše da Koku preko svoje tvrtke Kutjevo želi kupiti Enver Moralić (86).

Koka je, inače, prihvatila financijski izvještaj za prošlu godinu prema kojem je ostvarila 1,28 milijardi kuna poslovnih prihoda i 11,1 milijun kuna neto dobiti. Usvojen je izvještaj o primanjima uprave i članova nadzornog odbora.

Tvrtka je u vlasništvu Vindije koja posjeduje čak 95,43 posto dionica Koke. Drugi je dioničar Erste banka s 0,42 posto, a treći Pero Vlainić sa 0,31 posto.

Kutjevo je putem svojeg opunomoćenog odvjetničkog društva izvijestilo upravu Koke o interesu za preuzimanje dionica tvrtke. Predložili su i sastanak na kojem bi iznijeli svoje namjere. Čeka se odgovor Vindije kao većinskog vlasnika.

Nakon smrti vlasnika Vindije Dragutina Drka, u medijima se svako malo spekulira s mogućom prodajom poslovnog carstva kojim ovog časa upravlja njegova obitelj – kćeri i zetovi. U tom svjetlu treba gledati i pismo namjere koje je Moralić uputio u Varaždin.

Moralić je bogati biznismen s razgranatim poslovnim carstvom koje obuhvaća poljoprivredne, ali i kemijske kompanije. U Hrvatskoj je vlasnik Kutjeva i Božjakovine, a u inozemstvu, kako se piše, kemijskih tvornica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje