Povežite se s nama

Međimurje

Dobre vijesti: matični ured neće se zatvoriti, a u Kotoribu sele još neke županijske službe

Foto: Općina Kotoriba

Objavljeno:

- dana

Općina Kotoriba polako se pretvara u pravo administrativno središte donjeg Međimurja. Naime, na radnom sastanku na kojem je općinski načelnik Dario Friščić sa suradnicima ugostio župana Međimurske županije Matiju Posavca i njegovog zamjenika Josipa Grivca, potvrđeno je da matični ured neće zatvoriti svoja vrata, unatoč nagađanjima koja su se mogla čuti posljednje vrijeme.

– Vrlo skoro očekujemo ishođenje cjelovite uporabne dozvole za novu upravno-poslovnu zgradu u središtu Kotoribe u kojoj smo već osigurali prostor u nastavak rada matičnog ureda – potvrdio je svojim gostima kotoripski načelnik Friščić.

A stavljanje u punu funkciju nove upravno-poslovne zgrade Kotoriba dobiva sve potrebne uvjete za prijam i drugih županijskih službi. Već na radnom sastanku bilo je govora o otvaranju ureda iz kojih bi svoje poslove obavljali županijski Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, Turistička zajednica Međimurske županije, „Međimurska priroda“ – Javna ustanova za zaštitu prirode Međimurske županije i druge ustanove.

– Takvom decentralizacijom županijske uprave mještanima Kotoribe, ali i cijelog donjeg Međimurja bilo bi olakšano obavljanje određenih poslova i ishođenje dokumentacije. Županijski djelatnici bi u određenim danima u tjednu boravili u Kotoribi, od čega bismo svi imali koristit – pojasnio je načelnik Dario Friščić.

Tijekom radnog sastanka govorilo se i o budućnosti zgrade stare škole. Obje strane izrazile su želju da se zgrada obnovi i stavi u funkciju. Župan Posavec i dožupan Grivec obećali su pomoć oko pronalaska rješenja i izvora financiranja, kako bi se što skorije moglo započeti s realizacijom ideje.

Tema razgovora bio je i rad ispostave Zavoda za hitnu medicinu u Kotoribi. Načelnik Friščić izrazio je i želju za što većom prisutnošću policijskih službenika u Kotoribi, s obzirom da policijska ispostava u Kotoribi već djeluje, dok je župan Posavec potvrdio da će Međimurska županija njihov zahtjev maksimalno podržati. Posavec je također najavio i osjetno smanjenje cijena korištenja sportskih dvorana za potrebe rada lokalnih udruga.

Međimurje

Župan Posavec priredio prijam za juniorske državne prvake u kuglanju iz Željezničara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najbolje kuglače u Hrvatskoj, ekipu međimurskog Kuglačkog kluba Željezničar, primili su župan Međimurske županije Matija Posavec i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah te im osobno čestitali na nedavnom uspjehu – zlatu na ekipnom državnom prvenstvu.

Velikim uspjehom kuglači Željezničara nastavili su sjajan niz postignuća međimurskih sportaša i ponovo promovirali svoj kraj na najljepši mogući način.

Prvacima su kuglači Željezničara postali u Slavonskom Brodu 15. siječnja među 14 najboljih hrvatskih ekipa, a zlatom su se okitili juniori Luka Požega, aktualni viceprvak svijeta, zatim Bruno Halabarec, Noa Branilović i Manuel Korent.

Uspjehu za čakovečko i međimursko kuglanje najveći doprinos dao je najbolji hrvatski junior Luka Požega s nevjerojatnih 613 čunjeva. Bruno Halabarec je pridodao 547 čunjeva, a Noa Branilović i Manuel Korent 529, odnosno 523 čunja.

Predsjednik Kuglačkog kluba Željezničar Čakovec te veliki sportski znalac i entuzijast Anđelko Crnčec ne krije ponos.

– Bez obzira na ograničen kapacitet za rad s mladima, rezultati u našem klubu ne izostaju, a sada je tom nizu dodana i najvrjednija medalja – zlatna. Najnoviji rezultat nam je motivacija da još odlučnije uklanjamo prepreke i dosežemo visoke ciljeve – rekao je Anđelko Crnčec te dodao da vjeruje kako je ovaj uspjeh juniora jedan u nizu koji slijedi.

Župan Matija Posavec istaknuo je da i najnoviji uspjeh mladih kuglača svjedoči s kakvim se entuzijazmom radi u Međimurju – Europskoj regiji sporta 2022., rasadištu talenata i riznici najviših sportskih priznanja.

Nove prilike za medalje su pred vratima: za dva tjedna održat će se Svjetski kup u Rijeci gdje će Luka Požega predstavljati našu zemlju, a već u svibnju, u Areni Varaždin, održat će se Svjetsko prvenstvo u kuglanju. Veliki su to izazovi, ali su veliki i potencijali novih snaga Željezničara, garancije da ovaj sport u našem kraju ima budućnost.

– Tajna uspjeha je u moći ponavljanja. Bez pada koncentracije koja se gradi iskustvom. I ovaj sport spoj je glave, ruke i snage – rekao je mladi svjetski viceprvak Luka Požega na pitanje o tome koja je tajna uspjeha.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Dječjem vrtiću „Cvrčak“ maske mudrih sova spremne su za početak fašničkog veselja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: DV "Cvrčak" Čakovec

Djeca starije vrtićke skupine Fijolice iz Dječjeg vrtića „Cvrčak“ Čakovec sa svojim roditeljima i odgojiteljicama započela su s pripremama za nadolazeći fašnik.

Mališani su odabrali masku s likom sove, a zatim su svi zajedno zavrnuli rukave i u veseloj, kreativnoj i radnoj atmosferi spretno krenuli u realizaciju. Međusobno su ravnopravno raspodijelili poslove pa dok su jedni crtali perje na tkaninu, drugi su rezali oblike da bi na kraju zajedno lijepili. Uz druženje i rad vrijeme je brzo prošlo, a maske mudrih sova spremno čekaju Dječji fašnik u Čakovcu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje