Povežite se s nama

U fokusu

Na Varteksovom terenu održava se 6. teniski turnir za pomoć djeci i odraslima s poremećajem autizma

Objavljeno:

- dana

HUMANITARNA AKCIJA

Na terenima teniskog kluba Varteks u subotu, 10. rujna, održava se 6. teniski turnir za pomoć djeci s poremećajima iz spektra autizma.

Cilj humanitarne akcije je skupiti sredstva neophodna za nastavak provođenja senzomotoričkih vježbi i različitih terapija za članove udruge Pogled koja okuplja (totinu djece i troje odraslih s poremećajima iz spektra autizma na području Varaždinske i Međimurske županije.

Tenis klub “Varteks”, Udruga za autizam “Pogled” i NC Lions Club Varaždin Millennium pozivaju sve ljude dobre volje da kao donatori ili sudionici teniskog turnira podrže ovu akciju.

Poremećaji iz spektra autizma podrazumijevaju oštećenje socijalnih interakcija, komunikacije i ponavljajuće stereotipne obrasce ponašanja, interesa i aktivnosti. Provođenjem vježbi, radionica i terapija postiže se poboljšana motorička kontrola, poboljšava se ponašanje djeteta te njegove govorne i kognitivne vještine, a sve sa svrhom njihove pripreme i lakšeg uključivanja u redovni predškolski i školski sustav obrazovanja i samostalnog života.

Sredstva se mogu donirati na žiro račun NC Lions Cluba Varaždin Millenennium – Teniski turnir (Privredna banka Zagreb, br. HR18 2340 0091 5108 0546 0; SWIFT CODE: PBZGHR2X). Mogu se donirati i proizvodi koji će biti korišteni u organizaciji tombole kako bi se prikupio dodatni novac za navedene svrhe.

 

 

 

 

Izvor: Arhiva RT
Foto:

U fokusu

Sanja Šprem: Premijer se hvali brojkama, a nakon šest sastanaka ponudili su nam nulu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Predstavnici Matice hrvatskih sindikata nezadovoljni su tijekom pregovora s Vladom o novom Temeljnom kolektivnom ugovoru (TKU) za zaposlenike u javnim službama, piše Jutarnji.

 Sindikati traže uvođenje 13. plaće i poboljšanje materijalnih prava, među kojima rast božićnice s 1500 na 2000 kuna, kao i rast iznosa za sistematske preglede do 1500 kuna. Po riječima predsjednice Sindikata hrvatskih učitelja Sanje Šprem, ponuda Vlade nakon šest sastanaka jednaka je nuli.

– Ako se to uopće može zvati ponudom, ona je za sindikalnu stranu neprihvatljiva. Poruka vladinih pregovarača jest da nema rasta osnovice u 2022. godini, što zapravo znači da nema rasta osnovice pune dvije godine jer je zadnji rast bio u siječnju 2021. – izjavila je Šprem.

 Dodaje kako Vladi uopće nisu u fokusu ni pojedina materijalna prava iz TKU-a. Zasad su vladini pregovarači spremni razgovarati samo o iznosu sistematskih pregleda i prijevoza, što sindikatima nije dovoljno.

– Ako se očekuje rast inflacije od 3,5 do četiri posto, ako se očekuje rast plaća u privredi, a premijer se hvali da smo ekonomski jedna od najbrže rastućih država u EU, onda ne razumijem zašto bi bilo koji zaposlenik u javnom sektoru očekivao da do rasta osnovice neće doći. Primarno težište stavili smo na rast osnovice, no u TKU-u je niz materijalnih prava. Vlada mora shvatiti da ako tvrde da država dobro stoji, tad nijednom zaposleniku nije prihvatljiva velika nula. Tražimo odgovornost Vlade kojoj bi trebao biti cilj motivirati zaposlenike da ostanu u Hrvatskoj – poručila je Šprem, uz zaključak kako ovakva ponuda Vlade “utječe na želudac”, a ujedno je i poruka da najveći poslodavac ne cijeni svoje zaposlenike.

Izvor: Jutarnji

Nastavite čitati

U fokusu

Ponovno porasle cijene goriva: od ponoći plaćamo najskuplji benzin dosad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od ponoći je ponovno poskupjelo gorivo, i to najviše benzin, čija je cijena sada viša nego što je ikad bila u Hrvatskoj, pišu cijenegoriva.info.

Naime, benzin je poskupio za čak 24 lipe pa je tako najniža cijena Eurosupera 95 na nekim benzinskim postajama 11,37 kuna, a na nekima doseže čak 11,57 kuna.

Cijena dizela porasla je za 21 lipu, a cijena autoplina viša je za tri lipe.

Podsjetimo, prije toga je najviša cijena benzina bila 11,35 kuna, i to u listopadu prije Vladinog zamrzavanja cijena goriva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje