Povežite se s nama

Međimurje

Dobrovoljno vatrogasno društvo Ivanovec dobilo novo vozilo

Objavljeno:

- dana

Dobrovoljno vatrogasno društvo Ivanovec od srijede je bogatije za novo kombi vozilo. Ključeve u ruke predsjednika društva Bojana Hermana, predao je predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca te ujedno i zamjenik čakovečkog gradonačelnika Mario Medved.

U prisustvu brojnih kolega vatrogasaca iz ostalih gradskih društava, u Ivanovcu je održana kratka svečanost primopredaje. Vozilo je vrijedno 192 500 kuna, a Grad Čakovec trenutno otplaćuje još četiri takva kombija, za vatrogasna društva u Mačkovcu, Kuršancu, Novom Selu na Dravi i Štefancu. Vozilo je moderno te bogato opremljeno, a kako je prilikom predaje naglasio Mario Medved, iduće godine se nastavlja praksa osuvremenjivanja rada društava, pa će tako novo vozilo dobiti DVD Savska Ves. 2021. godine na redu je DVD Šandorovec.

Vatrogasna zajednica Grada Čakovca broji 20 članica, 19 dobrovoljnih vatrogasnih društava i Javnu vatrogasnu postrojbu. Svake godine jedan DVD dobije novo vozilo, a iz proračuna Grada se financira i oprema za rad. Tako je ove godine nabavljeno 30 kompleta izolacijskih aparata, po dva svakom društvu s područja Grada Čakovca.

dobrovoljno vatrogasno društvo ivanovec

Ta se oprema koristi za obuku, osobito u simulatoru plamenih udara te za intervencije kod požara u zatvorenim prostorima. Obuke vatrogasaca za rad s dišnim aparatom su u tijeku.

Međimurje

Mursko Središće: uključite se u programe Tjedna promicanja tjelesne aktivnosti „Move Week“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ u suradnji s Gradom Mursko Središće i gradskom Turističkom zajednicom i ove godine organizira program „Move Week – Tjedan promicanja tjelesne aktivnosti“.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se uključe u brojne sportsko-rekreativne aktivnosti na nekoliko lokacija u gradu.

Ponedjeljak, 23. svibnja:

– Rekreativne igre djece vrtićke dobi – dvorište Dječjeg vrtića „Maslačak“ od 9 do 19 sati

– Pretrčimo 300 stepenica uz Muru na šetnici sv. Barbara: potezanje užeta, bacanje kugle, skok u dalj… – kod OŠ Mursko Središće od 18 do 19 sati

Utorak, 24. svibnja:

– Fizička aktivnost u zlatnim godinama – prostori Podružnice umirovljenika u 9 sati

– Joga i tehnike disanja – šetnica sv. Barbare od 18 do 19 sati

Srijeda, 25. svibnja:

– Rekreativne igre djece vrtićke dobi – šetnica sv. Barbare od 9 do 10 sati

– Nordijsko hodanje – ispred Centra za kulturu „Rudar“ od 18.30 do 19.30

Petak, 27. svibnja:

– Biciklijada – ispred zgrade Gradske uprave u 15.30

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec: Franciska Ćetković na čelu Udruge umirovljenika zamijenila Antuna Golubića

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga umirovljenika Grada Čakovca održala je redovnu godišnju skupštinu. Tom je prigodom temeljem odluke Izvršnog odbora za novu predsjednicu potvrđena dosadašnja dopredsjednica Franciska Ćetković, koja je na čelu Udruge zamijenila Antuna Golubića. Funkciju dopredsjednice je preuzela Dragica Dokleja.

Okupljene je pozdravila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, iskoristila priliku da zahvali na suradnji dosadašnjem vodstvu. Cividini je potvrdila da je svjesna problema s nedostatkom prostora za održavanje aktivnosti te naglasila da se u suradnji s Međimurskom županijom radi na pronalasku adekvatnog rješenja. Cividini je također otkrila da će se Grad Čakovec prijaviti i na novu fazu projekta „Zaželi“, koji uključuje organiziranje pomoći starim i nemoćnim građanima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje