Dobrovoljno vatrogasno društvo Ivanovec od srijede je bogatije za novo kombi vozilo. Ključeve u ruke predsjednika društva Bojana Hermana, predao je predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca te ujedno i zamjenik čakovečkog gradonačelnika Mario Medved.

U prisustvu brojnih kolega vatrogasaca iz ostalih gradskih društava, u Ivanovcu je održana kratka svečanost primopredaje. Vozilo je vrijedno 192 500 kuna, a Grad Čakovec trenutno otplaćuje još četiri takva kombija, za vatrogasna društva u Mačkovcu, Kuršancu, Novom Selu na Dravi i Štefancu. Vozilo je moderno te bogato opremljeno, a kako je prilikom predaje naglasio Mario Medved, iduće godine se nastavlja praksa osuvremenjivanja rada društava, pa će tako novo vozilo dobiti DVD Savska Ves. 2021. godine na redu je DVD Šandorovec.

Vatrogasna zajednica Grada Čakovca broji 20 članica, 19 dobrovoljnih vatrogasnih društava i Javnu vatrogasnu postrojbu. Svake godine jedan DVD dobije novo vozilo, a iz proračuna Grada se financira i oprema za rad. Tako je ove godine nabavljeno 30 kompleta izolacijskih aparata, po dva svakom društvu s područja Grada Čakovca.

dobrovoljno vatrogasno društvo ivanovec

Ta se oprema koristi za obuku, osobito u simulatoru plamenih udara te za intervencije kod požara u zatvorenim prostorima. Obuke vatrogasaca za rad s dišnim aparatom su u tijeku.

Komentari

Komentara