Povežite se s nama

Događanja

“Želja mi je ponovo nakon toliko godina imati koncert u Varaždinu”

Objavljeno:

- dana

TAJČI SNIMALA SPOT U VARAŽDINU

Tajči, koju pamtimo po narančastoj haljinici i velikom osmijehu, vratila se u novom ruhu. U okolici Varaždina snimala je ovih dana spot za svoju novu pjesmu, ovog puta kajkavsku – “Črlenu hižu”

Prije više od dvadeset godina njezine pjesme slušale su se u svakoj dječjoj sobi, a brojne generacije i nakon toga odrasle su uz „Bube u glavi“. Tatiana Cameron, popularna Tajči, u haljinicama u boji, s pjesmama koje su u roku od minute ušle u uho i osmijehom osvajala je publiku u svakome mjestu diljem Jugoslavije. Godinama nakon odlaska u Ameriku odlučila je ponovo se vratiti i snimiti novu pjesmu. Odredište joj je ovaj put bio upravo varaždinski kraj i varaždinska ekipa!

Naime, proteklih se dana u okolici Varaždina naveliko radilo. U šumama Zagorja Tajči je snimala spot za novu pjesmu zajedno s varaždinskom ekipom, na čelu s Dankom Putarom iz Puttar Photography studija. – Na snimanju je bila odlična ekipa, dobro smo se zabavljali, ali smo uz to radili profesionalno i brzo. Ekipa je bila marljiva i ništa nam nije bilo teško napraviti – rekla je Tajči. Iako drugačijeg stila i pjesama nego prije dvadeset godina, ponovo je plijenila pažnju.

Totalno drukčije…

Možda je svi obožavatelji najviše znaju po starim hitovima i stilu, no ovaj put odlučila se za svoju drugu veliku glazbenu ljubav. Spot je tako sniman za njenu novu pjesmu na kajkavskom narječju, “Črlena hiža”, koju je snimila za Festival kajkavske popevke Krapina 2012. – Kad sam prvi puta čula Hrvojevu pjesmu Črlena hiža znala sam da je želim pjevati jer se iskreno uklapa u moju priču i nostalgiju za rodnim krajem – rekla je. Iako drugačije, ponovo je dokazala da joj, s obzirom na glas kojim je osvajala cijelu Jugoslaviju i Ameriku, sve što krene raditi “leži” i da se u tome najbolje snalazi.

Nakon dugog niza godina koje je provela u SAD-u, mnogi bi se zapitali kako nije zaboravila svoj “kaj”. Ipak, godine provedene s druge strane oceana nisu utjecale na to. – Kajkavski mi je u malom prstu – rekla je u šali Tajči za Regionalni tjednik. No snimit će ju ipak i na književnom hrvatskom te engleskom jeziku. Osim toga, radi i na novom albumu. Kada će ugledati svjetlo dana i što će se na njemu naći, još se ne zna. – Sve radim s puno truda, promišljenosti, a ne s ciljem da bude hit, već kvalitetna glazba – rekla je. Hoće li biti hit nije joj bilo važno ni kada je to uspijevala bez muke.

– To što se događalo tada, bilo je posljedica mog rada. Komercijalni uspjeh nije mi cilj iako mi je bilo jako drago što se sve to događa – prisjetila se dana iz mladosti. – Nakon toliko godina, kada se sjetim toga, sretna sam što sam napravila nešto tako veliko. Moji slušatelji iz tog vremena sada su već odrasli ljudi i još se sjećaju toga. Dala sam im uspomene – dodala je. Kaže kako i danas ponekad sluša te pjesme kako bi se prisjetila.

Povratak?

Prvi put kada je najavila koncert u Hrvatskoj, nakon dugog niza godina, razveselio je mnoge. No osim publike koja je to pozitivno dočekala, povratak je značio puno i za nju, kaže. – Jako dugo mi je bila želja da se vratim, ali to je bilo neizvedivo zbog djece koja su bila još jako mala. Sada se, eto, poklopilo – rekla je. Ipak, o ostanku ovdje ipak ne razmišlja. – Nerealno bi bilo očekivati to – komentirala je.

Iako o ostanku ovdje ne razmišlja, koncert kojim bi vratila sve u stare dane ne isključuje, a možda će to biti i u Varaždinu. – Kada bi barem bilo jednostavnije doći. Probali smo već nekoliko puta, no teško je to. U svakom slučaju, izazov mi je napraviti odličnu večer i doći ću, samo još ne znam kada – najavila je Tajči.

Izvor:
Foto: Danko Puttar

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje