Povežite se s nama

Sport

Tea Hojsak najbolja je sportašica, a Mario Musulin najbolji sportaš Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Na prigodnoj su svečanosti najboljim sportašima i sportskim ekipama Grada Lepoglave u 2018. godini dodijeljena priznanja Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave.

– Željeli bismo da u sljedećoj godini imamo još napetiji izbor, odnosno još više kandidata za dodjelu ovih prestižnih titula. Obećajem sportašima još veću financijsku i materijalnu podršku. Pritom od sportaša očekujem da svojim zalaganjima opravdaju ta ulaganja – poručio je uoči dodijele priznanja sportašima predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave, Tonko Županić.

Najboljom sportašicom u 2018. godini proglašena je Tea Hojsak iz Ženskog nogometnog kluba Lepoglava, a najboljim sportašem Mario Musulin iz Sportsko penjačkog kluba „Direkt“.

Najboljom ženskom sportskom ekipom proglašen je Ženski nogometni klub Lepoglava, a najboljom muškom ekipom Kuglački klub Lepoglava.

Za najbolju mladu sportašicu Grada Lepoglave u 2018. godini priznanje je dobila Mia Ribić iz ženskog odbojkaškog kluba Lepoglava, a za najboljeg mladog sportaša Patrik Vučković iz Karate kluba Lepoglava.

Priznanje za perspektivnu mladu sportašicu primila je Katarina Briški iz Ženskog nogometnog kluba Lepoglava, a perspektivnog mladog sportaša Leon Butko iz Karate kluba Lepoglava.

Perspektivnom mladom ekipom proglašen je Ženski odbojkaški klub Lepoglava.

Najuspješniji sportaš veteran u 2018. godini bio je Zlatko Turk iz Kuglačkog kluba Lepoglava.

Titulu trenera godine ponijela je Stela Gotal iz Ženskog nogometnog kluba Lepoglava.

Posebno priznanje zaslužnom sportskom djelatniku pripalo je Jerku Kosu iz Planinarskog društva “Pusti duh”, dok je priznanje za poseban doprinos sportu Grada Lepoglave dodijeljeno Udruzi za sport i rekreaciju “Sport za sve” Višnjica.

Priznanja najboljima uručili su zamjenik gradonačelnika Grada Lepoglave Hrvoje Kovač te predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić.

– Važno je baviti se sportom kako zbog zdravlja tako i vlastite “nadogradnje”. Bavite se sportom i uživajte u njemu – poručio je sportašima Dukarić, istaknuvši da je Grad Lepoglava uz podršku Gradskog vijeća u ovoj godini osigurao značajna sredstva za obrazovanje i sport.

Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač osvrnuo se na projekt financiranja Nogometne akademije NK Varaždin:

– Želim da novci ostanu u Lepoglavi i da njima financiramo naše klubove i sportaše. Ako će netko iskakati talentom i kvalitetom, on će prirodnim putem otići u neku drugu sredinu koja će mu omogućiti daljnji sportski razvoj. Nama je bitno osigurati bazu, odnosno uvjete za početak bavljenja sportom – rekao je Kovač.

Sport

Započela je šesta sezona Klampotic lige

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U dvorani Osnovne škole Cestica u subotu, 25. studenoga 2023. godine započela je šesta sezona malonogometne rekreativne Klampotic lige, a za koju se ove godine prijavilo devet klubova, šest s područja općine Cestica i tri iz susjedne općine Petrijanec.

Nova sezona Klampotic lige započela je prigodnom svečanošću, a pred početak nadmetanja nazočnima su se obratili načelnici susjednih općina, Mirko Korotaj, načelnik općine Cestica i Željko Posavec načelnik općine Petrijanec koji su natjecateljima poželjeli uspješno sportsko natjecanje.  

Prvu utakmicu s početkom u 16 sati odigrale su ekipe Vrtovi – Anemona. Rezultatom 4 : 2 pobijedila je ekipa Anemone. Za Anemonu igrali su: Borna Cvetko, Niko Blaguški, Matija Težak, Luka Korotaj, Roko Ivančić, Ivano Sirovec, Renato Veselnik, Dorian Kovačić, Patrik Mihalić, Josip Paljak i Rok Težak, a za ekipu Vrtovi Vratno prijavljeni su slijedeći igrači: Edo Petek, Ivan Furjan, Valentino Žiher, Stjepan Čovran, Leon Vuković, Renato Vrbanić, Kristijan Pintarić, Andrija Humek, Dejan Humek, Nikola Hip i Boris Vori. 

U drugoj utakmici prvog kola sastali su se MNK Lovrečan i ekipa CB 5. Rezultatom 5 : 2 pobjedu je ostvario sastav CB 5, a nakon njih sastali su se MNK Kolarovec – Strmec 1 : 6, i Trpači – Lepi Dečki 3 : 0.

U drugom kolu sastali su se 10 X Cestica – CB 5 1 : 2, MNK Lovrečan – Anemona 6 : 3, MNK Kolarovec – Lepi dečki 3 : 6, i Trpači – Strmec 2 : 4. 

Nastavite čitati

Sport

Fotex Junajted u golijadi od 12 golova pobijedio Petrinjčicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U 3. kolu 2. hrvatske malonogometne lige Centar Fotex Junajted stigao je do druge prvenstvene pobjede pobijedivši u gostima Petrinjčicu s 8:34.

U napetoj utakmici, osobito prvom poluvremenu, obje su momčadi naizmjenično dominirale terenom. Rezultat se neprekidno vraćao na izjednačeno, no taj je niz prekinut tek u drugom poluvremenu. Utakmicu je otvorio Lovrić zabivši za domaćine u 5. minuti, no samo nekoliko sekundi kasnije rezultat je izjednačio Hlišć. Za 2:1 u 9. je minuti zabio Matić, a mreža Petrinjčice tresla se tek 6 minuta kasnije kada Žganec zabija za 2:2. Za prvo vodstvo gostiju zabio je Baneković u 23. minuti, ali je Papić ponovno sve vratio na početak samo minutu kasnije.

Autogolom Dolovčaka u 27. minuti Fotex je došao do nove prednosti koju nisu ispustili do kraja susreta. U 29. minuti po drugi put zabija Baneković, a 5 minuti kasnije drugi gol zabio je i Hlišć. Papić je u 36. minuti smanjio razliku, no to je bilo sve od domaćina. Dva posljednja pogotka za Varaždince dali su Žganec u 36. i Hajduk u 38. minuti za na koncu sigurnu pobjedu gostiju.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje