Povežite se s nama

Međimurje

Dođite i ovog tjedna na zanimljiva događanja Ljeta u Varaždinu – od glazbe do sporta

Objavljeno:

- dana

Ljeto u Varaždinu

I u tjednu pred nama očekuju se zanimljiva događanja na manifestaciji Ljeto u Varaždinu 2016.

U utorak u 21 sat u Atriju Starog grada s programom „Miris Jazza“ na klaviru nastupa Siyeon Ryu i Ana Marija Kyun na violini.

Dan kasnije, u srijedu će se u sklopu prezetacije varaždinskih sportskih klubova, Sportskoj srijedi, na Kapucinskom trgu u 19. 30 sati, predstaviti Stolnoteniski klub Varaždin.

Na istoj će se pozornici, Kapucinskom trgu u četvrtak u 19 sati održati koncert polaznika Varaždin Brass Academije 2016.

Za petak je na Kazališnom trgu – Fontana, najavlje nprogram Dobre vibracije, s početkom u 21 sat.

Na Kazališnom trgu program se u subotu nastavlja Old/Young rock partyjem – u 21 sat nastupaju Stari vukovi i Jon Doe.

U nedjelju će se također na Kazališnom trgu održati plesnjak uz Fontanu s plesnim klubom D&D Varaždin.

U slučaju loših vremenskih uvjeta svi koncerti osim u Starom gradu biti će odgođeni. Novi termini održavanja koncerata biti će objavljeni na web i facebook stranici Koncertnog ureda Varaždin

Izvor:
Foto:

Međimurje

Neka međimurska mjesta bez struje u ponedjeljak, 24. siječnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U nekim međimurskim mjestima u ponedjeljak, 24, siječnja, neće biti struje.

– Cijenjenim kupcima električne energije zahvaljujemo na razumijevanju – poručuju iz čakovečke Elektre.

Tako će bez struje zbog radova u trafostanici od 8.30 do podneva biti dijelovi Belice (ulice Matije Gupca 2, 6-18 parni, 22-26 parni, 30, 40-46 parni, 50-52 parni, 1, 1/A, 3-19 neparni, 23, 31-33 neparni, 39-51 neparni; Pavleka Miškine 2-10 parni, 14-22 parni, 1-23 neparni; Kralja Tomislava 28, 42-50 parni, 152-154 parni, 154/A, 156-158 parni, 162-166 parni, 37, 43-51 neparni, 153-165 neparni).

U Toplicama Sveti Martin zbog radova na niskonaponskoj mreži električnu energiju od 9 do 12 sati neće imati objekti u Sportskoj ulici (18-20 parni), kao ni Zelena 27.

U Murskome Središću, također zbog radova na niskonaponskoj mreži, bez struje od 13 do 15 sati bit će Frankopanska ulica 50.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Vincekovo na svetomartinskom Venec bregu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Vincekovo u našim krajevima tradicionalno obilježava početak vinogradarske godine. Obavljaju se prvi radovi u vinogradima, kreće se s rezidbom i priziva proljeće.

Župni vinograd na svetomartinskom Venec bregu svake je godine bio nezaobilazno mjesto proslave, okupilo se uvijek mnoštvo ljudi koji su prisustvovali ceremoniji rezidbe trsa, njegova „krštenja“, a usto su se neizostavno gorice „okitile“ domaćim kobasicama i špekom kako bi donijeli plodnu i rodnu godinu.

– Ove godine Vincekovo na Venec bregu zbog važećih epidemioloških mjera neće se održati u tradicionalnom obliku.

Hvala župniku Župe sv. Martina biskupa, velečasnome Mladenu Gorupiću što je nastavio tradiciju i blagoslovio vinograd i sve ljude koji tokom godine mukotrpno rade u njemu – kažu iz Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje