Povežite se s nama

Život i društvo

Dođite sutra na Dan otvorenih vrata udruga u Graberje i uključite se u radionice

Objavljeno:

- dana

OD 10 DO 20 SATI

Dan otvrorenih vrata udruga obilježa se sutra, 25. svibnja u dvorani Graberje, a svi zainteresirani, od 10 sati do 20 sati, moći se se uključiti u razne radionice i tako doznati više o njihovom radu.

Udruge koje će predstaviti svoj rad i aktivnosti te provesti određene radionice su: Udruga savjetovališta “Uz tebe sam”, Udruga žena oboljelih na dojku Varaždin, Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin, “Zipka” Udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije, Klub žena Varaždin, Društvo multiple skleroze Varaždinske županije, Društvo psihologa Varaždin te Zajednica tehničke kulture Grada Varaždina.

Udruga savjetovališta “Uz tebe sam” organizirat će likovnu radionicu za djecu, dati će informacije roditeljima o projektu Udruge vezanom za pomoći u učenju pod nazivom “Tata mata učenje” prilikom čega će roditelji saznati kako mogu svoje dijete uključiti u program pomoći u učenju. Udruga će predstaviti i projekt putem kojeg se organiziraju igraonice za djecu s poteškoćama u razvoju te upoznati obitelji s terminima održavanja igraonica.

Udruga žena oboljelih na dojku Varaždin, među ostalim, održat će radionicu samopregleda dojke uz pomoć torza s ugrađenim patološkim promjenama.

Mjeri se šećer u krvi i tlak

Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin predstavit će 50 godina rada i djelovanja Udruge, a održat će se predavanje “Dijabetičko stopalo”. Mjerit će se šećer u krvi, krvni tlak i ITM uz savjete o prehrani prof. Kokot K. i nutricionista.

“Zipka” Udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije organizira kreativne radionice za udomitelje i ostale koji se žele priključiti.

Klub žena Varaždin prezentirat će svoje aktivnosti putem promotivnog štanda, kao i Društvo multiple skleroze Varaždinske županije i Društvo psihologa Varaždin.

Zajednica tehničke kulture Grada Varaždina će sa Društvom pedagoga tehničke kulture, Modelarskim centrom, Foto klubom Sloboda, Foto klubom Varaždin, Društvom energetičara, Društvom inovatora i Radio klubom Varaždin programom započeti od 16 do 20 sati.

Program uključuje razgledavanje prostorija i opreme udruga, pružanje informacija o radu, mogućnostima upisa i rezultatima, mogućnostima školovanja za rukovoditelje centralnog grijanja i drugih energetskih postrojenja, izložba radova i priznanja udruga, radionice iz modelarstva i zrakoplovnog modelarstva, demonstracija letenja zrakoplovnih modela s daljinskim upravljanjem, fotografsko snimanje svih događanja na Danu otvorenih vrata udruga, izložba starijih tehničkih tvorevina (mini tehnički muzej) i slično.
 

Izvor: ARHIVA RT
Foto:

Život i društvo

Parkovi intenzivirali obnovu klupa u varaždinskoj gradskoj jezgri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iako im vremenske prilike ne idu na ruku, varaždinska gradska komunalna tvrtka Parkovi intenzivirala je obnovu klupa u užem centru grada.

Započeli su s klupama na Trgu slobode, a do kraja godine obnovit će se klupe  u Pavlinskoj i Habdelićevoj ulici te na Trgu bana Jelačića.

Dodajmo da zaposlenici spomenute tvrtke marljivo rade i na uređivanju gredica u centru grada te na rotoru kod Bauhausa.

– Sadimo maćuhice, potočnice i tratinčice, te lukovice narcisa i tulipane koji će procvjetati na proljeće – ističu vrijedni vrtlari.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Lepoglava mladim obiteljima sufinancira izgradnju kuća ili kupnju stana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nastavljajući s provođenjem demografskih mjera Grad Lepoglava će i ove godine pružiti potporu mladim obiteljima koje žele riješiti svoje stambeno pitanje.

Za tu je namjenu u tekućoj 2023. godini u proračunu osigurao 26.540,00 eura koje će, do kraja tekuće godine, zainteresiranim mladim obiteljima Grad Lepoglava podijeliti u okviru raspisanog Javnog poziva za dodjelu potpora mladim obiteljima za rješavanje njihovog stambenog pitanja.

Mlade će obitelji moći, u okviru navedenog Javnog poziva, ostvariti potporu u iznosu do 50 % prihvatljivih troškova, a najviše 5.308,91 eura za sufinanciranje izgradnje obiteljske kuće odnosno za sufinanciranje kupnje obiteljske kuće ili stana na području Grada Lepoglave.

Rok za podnošenje zahtjeva za sufinanciranje traje do zatvaranja Javnog poziva koji je dostupan na službenoj internet stranici Grada Lepoglave (www.lepoglava.hr).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje