Povežite se s nama

Život i društvo

Dođite u ljubavni kutak, slušajte romantičnu poeziju i opijte se ljubavnim napitkom

Objavljeno:

- dana

Valentinovo u Marofu

Marofski kulturni centar Ivan Rabuzin obećava svima zaljubljenima romantični provod za Valentinovo.

U petak, 10. veljače je na rasporedu već tradicionalni nastup klapa, a na sam Dan zaljubljenih 14. veljače,  zanimljivo događanje.

Caffe bar iNN otvara ljubavni kutak u kojemu će se čitati ljubavne pjesme, lijepi citati i odlomci iz ljubavnih romana. A, sve to uz konzumaciju ljubavnog napitka.

U očekivanju Valentinovog, svi zaljubljeni, godine nisu važne, se pozivaju da napišu ljubavno pismo i ostave ga u holu Kulturnog centra. Na Valentinovo će se čitati ova pisma i izabrati se najljepše ljubavno pismo.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

FOTO Učenici i djelatnici V.OŠ Varaždin obilježili Dan ružičastih majica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U holu V. osnovne škole Varaždin, učenici i razrednica 3. b te učitelji informatike postavili su jučer, 24. veljače, izložbu povodom obilježavanja nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Osim poruka koje su učenici napisali, učitelji informatike su se potrudili izraditi QR kodove putem kojih su učenici sa svojim pametnim mobitelima mogli pronaći tekstove koji imaju za cilj senzibilizirati i poučiti učenike različitim oblicima nasilja te načinima reagiranja i (samo)zaštite.

Učitelji i učiteljice su u utorak, 23. veljače, odslušali predavanje „Školskim zvonom protiv nasilja“, a voditelji Renata Sever, dipl. soc. radnica i Teodor Sabolić, mag. soc. rada,  govorili su o zakonskom okviru mjera za zaštitu djece i zaštite od nasilja u obitelji.

Iznijeli su praktične primjere slučajeva te dali preporuke kako razgovarati s roditeljima i kako razgovarati s djecom za koju se pretpostavlja da su ugrožena.

Svi preventivni programi održani su u svrhu poticanja pozitivnog i zdravog razvoja učenika V. osnovne škole Varaždin, ističu iz Škole.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vlasnici i dalje traže njemačkog ovčara koji se zove Dinčo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I dalje se traži njemački ovačar Dinčo.

Moguće da ga je netko prisvojio.

Ako ste primjetili psa u svom susjedstvu vlasnici mole da javite na broj 091 20 888 77.

Nalazniku nagrada 2000 kn.

Nastavite čitati