Povežite se s nama

Život i društvo

Dođite u najveću igraonicu u regiji Twister u Shopping centru Lumini i dobro se zabavite!

Objavljeno:

- dana

NOVO U LUMINI CENTRU

U Shopping centru Lumini svoja vrata danas je otvorila najveća i najopremljenija igraonica u regiji – Twister.

Na 600 četvornih metara u igraonici se mogu pronaći tobogani, penjalice, vrtuljci, trampolini, nogomet u kavezu i ostale zanimacije koje vesele djecu.

Igranje i rođendani uz stručne animatore

– Igraonicu smo dugo najavljivali i očekivali, ali danas je konačno otvorila svoja vrata i sva djeca, od godinu dana, pa do 12 godine dobrodošla su u Twister! U sklopu igraonice uređen je kutak na bebe, kutak za roditelje i za stariju djecu – rekla je Alenka Cigrovski, marketing manager Shopping centra Lumini.

Sva igrala u igraonici Twister su provjerena i imaju sve potrebne certifikate.

U igraonici Twister roditelji mogu djecu, stariju od pet godina, povjeriti tetama na čuvanje.

– Zaposlili smo animatore, odnosno, stručne osposobljene osobe  – rekla je Cigrovski.

Twister ima i tri rođendaonice, pa svi koji žele mogu u Twisteru slaviti rođendan, ali i druge evente po želji.

Prostorije za rođendane su opremljene s bogatom opremom, a postoji i disco rasvjeta koja se pali na pljesak

– Rođendani se mogu organizirati u grupama od 10 ili više djece. Prostorije su opremljene s bogatom opremom, postoji i disco rasvjeta koja se pali na pljesak što će zasigurno doprinjeti proslavama rođendana za pamćenje – istaknula je Cigrovski.

Igraonica je otvorena kao i Shopping centar Lumini: svaki dan od 9 do 21 sati, a subotom posebno do 22 sata.

Danas su u prvi led u igranju u Twisteru probili “Bubamarci” iz Kneginca, a najavljene su i grupe iz Jalžabeta, Varaždinskih Toplica, Trnovca, Vidovca, Sračinca, Vinice, Novog Marofa i Varaždina. No, igraonica je otvorena za svu djecu.

Tijekom naredna četiri dana, od danas, pa sve do nedjelje, ulaz je besplatan za sve mališane i njihove roditelje, a organiziran je i bogat zabavni program.

Tako će se danas od 17 do 19 sati održati Twister panda event u sklopu kojeg će mališani, u društvu maskote, izrađivati pandine kolačiće, a održat će se i disco s maskotom pandom.

Sutra od 17 do 19 sati na rasporedu je Magic twister event u sklopu kojeg će nastupiti mađioničar, a održat će se i facepainting.

U subotu od 11 do 13 održat će se Event twister cool day u sklopu kojeg mališani mogu pogledati predstavu “Eko jeka i čarobna planeta”, a bit će održan i gusarski disco i gusarske igre te potraga za gusarskim blagom, a od 17 do 19 sati druženje s Elsom, Anom i Olafom uz Frozen facepainting.

U nedjelju, 20. ožujka održat će se Twister zeko dan u sklopu kojeg će se od 11 do 13 sati održati dječja interaktivna predstava “Putovanje uskršnjeg zeca” te radionica izrade uskršnjeg zečića, a od 17 do 19 sati dječja kreativna radionica ukrašavanja pisanica te disco s maskotom pandom.

Od ponedjeljka, 21. ožujka pa nadalje cijena igranja u igraonici se naplaćuje.

Koliko iznose cijene?

Cijena jednog sata igranja u Twister igraonici je od ponedjeljka do petka od 9 – 16 sati 15 kuna; od 16 do 21 sati 20 kuna, a subotom i nedjeljom od 9 do 21/22 sata 20 kuna. 
Twister omogućuje i kupnju posebnih članskih iskaznica koje pružaju maksimalno dva sata igranja dnevno. Tako mjesečna članska iskaznica stoji 200 kuna, šetomjesečna članska iskaznica 500 kuna, a godišnja članska iskaznica 700 kuna. 
Postoji mogućnost i kupnje poklon kartice po cijeni od 100 kuna kojom se omogućuje šest gratis dolazaka.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

“Pozivam i mlađe da se pridruže našim akcijama te postanu dobrovoljni darivatelji krvi“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, koji se svake godine obilježava 25. listopada, u Županijskoj palači u Varaždinu priređeni je tradicionalni prijem za dobrovoljne darivatelje krvi te predstavnike Društava Crvenog križa iz Varaždina, Novog Marofa, Ludbrega i Ivanca.

U ime Varaždinske županije prisutne je pozdravila te čestitala na njihovoj nesebičnosti, plemenitosti i humanosti zamjenica župana Silvija Zagorec, a prijemu su nazočili i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić, predsjednica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Rahela Blažević, ravnatelj Društva Crvenog križa Varaždinske županije Nebojša Buđanovac te liječnica Odjela za transfuzijsku medicinu u Općoj bolnici Varaždin Gordana Jaklin.

– Varaždinska županija nalazi se u samom vrhu po broju prikupljenih doza krvi i ta činjenica nas sve skupa čini ponosnima i sretnima. Hvala svim darivateljima na njihovoj nesebičnosti, humanosti i plemenitosti. Posebno želim pohvaliti višestruke darivatelje koji trebaju biti primjer i motivacija novim, mlađim darivateljima – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec te izrazila nadu da će naša Županija i dalje ostati u samome vrhu po broju prikupljenih doza.

Gordana Jaklin, dr.med., je naznačila kako odjel unatoč borbi s pandemijom jako dobro funkcionira.

– Koristim priliku da se zahvalim svim našim darivateljima krvi jer zahvaljujući njima Opća bolnica Varaždin uvijek ima dovoljno zaliha krvi – rekla je Jaklin.

Predsjednica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Rahela Blažević zahvalila se zamjenici župana na toplom prijemu, ali i podršci koju Županija pruža u radu Društva.

Nastavite čitati

Život i društvo

Zgrada Doma za starije i nemoćne osobe i službeno u vlasništvu Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nekretnine Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin i službeno su postale vlasništvo Varaždinske županije.

Ugovor o prijenosu prava vlasništva na nekretnini Doma potpisali su u ponedjeljak, 25. listopada, u Županijskoj palači ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar i župan Anđelko Stričak.

– Danas je Varaždinska županija bogatija za 68.390.000 kuna, kolika je vrijednost nekretnina Doma za starije i nemoćne osobe koje smo u vlasništvo dobili bez naknade. Dom je izgrađen 1979. godine, a kapaciteta je 360 ležajeva. Županijska skupština je u rujnu jednoglasno donijela odluku o prihvaćanju ovog dara Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Na taj način ćemo moći daleko kvalitetnije upravljati nekretninom, a sve na korist naših korisnika. Da je interes za smještaj u Dom velik, govori podatak da je na listi čekanja više od 2000 umirovljenika – rekao je župan Anđelko Stričak.

Potpisivanju ugovora prethodila je odluka Vlade Republike Hrvatske, koja je zadužila resorno ministarstvo i HZMO da osiguraju sve uvjete, što je sada i realizirano, napomenuo je ravnatelj HZMO-a.

– Namjera je da prijenosom vlasništva omogućimo Županiji da i dalje investira u nekretnine Doma za starije i nemoćne, bez obzira je li to vezano uz proširenje kapaciteta ili poboljšanje stanja same nekretnine. Sada kao vlasnik može i aplicirati za korištenje EU fondova. Ovo je četvrti ugovor o prijenosu vlasništva koji je HZMO potpisao sa županijama, a do kraja godine ugovore planiramo potpisati ugovore s još sedam županija – naveo je ravnatelj Ivan Serdar.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su pomoćnik ravnatelja za pravne, opće i poslove gospodarenja imovinom HZMO-a Miljenko Cvitanović, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić, ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Vesna Vidović Oreški, predsjednik Upravnog vijeća Doma Zlatko Zuber i predsjednica Saveza udruge umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije Jadranka Bahlen.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje