Povežite se s nama

Život i društvo

Dođite u subotu na Kapucinski trg i udahnite dašak Jadrana

Objavljeno:

- dana

Koncert na Kapucinskom

Ljubitelji klapske pjesme u subotu neka za večernji izlazak izaberu varaždinski Kapucinski trg.

U sklopu Turneje Tri Grgura Nastupa ninska klapa Condura, koja se ističe izvođenjem a capella izvornih narodnih pjesama.

Najstariji hrvatski grad Nin povijesno je utočište kulture, a u obilju baštine izdvaja se stari ratni brod Condura. Brod potječe iz 10. stoljeća, jedinstven je na području srednjeg Jadrana i pronađen je na ulasku u ninsku luku. Prepoznatljivost imena Condura ponukala je ninsku klapu da se nazove tim imenom.

Klapa redovno nastupa u zemlji i inozemstvu, a umjetnički je voditelj profesor Igor Cecić.

Koncert počinje u 17 sati. 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Igračke iz Vinice otišle bolesnoj djeci u KBC-u Zagreb

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dječji vrtić Vinica je u suradnji s roditeljima, na inicijativu gospođe Matijašec, majke djevojčice oboljele od spinalne mišićne atrofije, polaznice vrtića organizirao prikupljanje igračaka za KBC Zagreb.

“Igračkom do dječjeg osmjeha” je projekt koji traje već neko vrijeme i pokazalo je pozitivne rezultate. Dolaskom u bolnicu dijete bira doniranu igračku koja mu umanjuje prisutan stres i barem nakratko usreći dijete.

Ovim projektom igračke su izmamile osmjeh na mnoga dječja lica, zahvaljujući voditeljici projekta Bernardici Pavić Pračić.

Ovo je pravi primjer da onaj koji ima ljubavi u sebi ima uvijek nešto za darovati, a roditelji djece polaznika vrtića Vinica to su pokazali svojim djelima. Cilj ove hvalevrijedne akcije bio je potaknuti djecu na darivanje, osvijestiti kod njih važnost pomaganja jedni drugima, te razvijati empatiju.

– Zahvaljujemo svima koji su se na bilo koji način uključili u akciju, a za prijevoz do Zagreba hvala gospodinu Božidaru Šipek. Svaki izmamljen dječji osmjeh naš je uspjeh – poruka je organizatora.

Nastavite čitati

Život i društvo

Akcija “Alkohol” za vikend na području Varaždina i Novog Marofa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Tijekom noći s petka na subotu, 28./29. siječnja, provodit će se operativna akcija „Alkohol“ na području Policijske postaje Novi Marof, a tijekom noći sa subote na nedjelju, 29./30. siječnja, na području Postaje prometne policije Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje