Povežite se s nama

Međimurje

Dogodine otvorenje vanjskih bazena u Čakovcu: investicija je vrijedna 34 milijuna kuna

Grad Čakovec

Objavljeno:

- dana

Radovi na dugo očekivanim vanjskim bazenima u Čakovcu započeli su početkom ožujka. Uz postojeći kompleks Gradskih bazena „Marija Ružić“ tako će uskoro niknuti novi rekreacijski sadržaji na zadovoljstvo brojnih građana iz Međimurja i okolice.

O velikom projektu izgradnje vanjskih bazena, u srijedu, 17. ožujka, govorili su gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač te direktor Gradskog poduzeća Ekom Miodrag Novosel.

– Ono što mi gradimo i želimo u Čakovcu su plivački sadržaji namijenjeni rekreaciji građana. Čakovec je poznat po ulaganjima u javnu infrastrukturu i sadržaje, upravo na tom polju dobivamo nagrade i priznanja – naglasio je gradonačelnik Kovač, dodavši da „cilj ove investicije nije zarada, već dodatni javni standard koji će građani Čakovca koristiti, kojeg žele i zaslužuju“.

Naglasio je da se o gradnji vanjskih bazena priča praktički od dana kad su izgrađeni postojeći te da građani tu investiciju uvijek navode kao jednu od najvažnijih.

– Upravo zato smo krenuli u izgradnju ovog kompleksa jer smatram da takve sadržaje Čakovec treba i zaslužuje – rekao je Kovač, dok je direktor Ekoma Miodrag Novosel istaknuo važnost sadržaja koji se grade, posebice u ljetnim mjesecima zbog kupanja na otvorenom.

Aktivnosti

S početkom gradnje, kupališna sezona na otvorenom u Čakovcu bit će moguća već dogodine. Na upit vezan uz cijenu ulaznice, Novosel je odgovorio da će se s jednom ulaznicom ulaziti u postojeće natkrivene bazene te nove otvorene, a cijena će ostati ista.

Prostor vanjskih bazena činiti će četiri osnovne funkcionalne zone: „javna“ zona, dječja zona, lounge zona i zona središnje vodene površine, svaka sa svojim karakterističnim sadržajima i ambijentom, pojasnili su iz Grada Čakovca. U zgradi vanjskog ulaza biti će smješteni prostori blagajne, kabina za presvlačenje sa garderobom, sanitarije te prostori za pružanje hitne medicinske pomoći.

Glavni bazen osmišljen je kao vodena površina podijeljena u zonu za plivanje te zonu za „boravak u vodi“, međusobno povezanih kanalom, preko kojega prolazi most. Unutar zone za plivanje moguća je postavka četiri plivačke trake predviđene za plivačke treninge i rekreativno plivanje. U sklopu glavnog bazena, predviđena je hidromasažna zona, sa ležećim i sjedećim masažama, vodeni slapovi, gejziri i tobogan.

Gradi se i dječji bazen u čijem će sklopu biti smješten i splash toranj s tri tobogana, vodenom gljivom i vodenim klaunom. Tu su još i dodatni sadržaji za djecu poput vodenog tunela, vodene prskalice, vodene puške, prskajuće gljive i vodoskoka. Grade se i dvije osnovne grupe prostora za smještaj instalacija bazenske tehnike, a dograđuju se postojeća kuhinja i restoran, uz ljetni bar i otvorenu restoransku terasu.

Ukupna vrijednost radova na izgradnji vanjskih bazena je 34 milijuna kuna, dok je rok izgradnje 200 kalendarskih dana. Kako će sa završetkom građevinskih radova stići jesenski i zimski mjeseci, realan datum otvaranja vanjskih bazena u Čakovcu je svibanj 2022. godine.

Ukupna cijena investicije je 34.074.440,90 kuna, a izvođač izabran putem javne nabave, varaždinsko poduzeće „Hidroing“ d.d., a vanjske bazene mora izgraditi do kraja rujna ove godine.

Međimurje

U Međimurskoj županiji najmanja izlaznost, do 11:30 glasalo 13.52 % građana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jutros od 7 sati otvorena su birališta u Hrvatskoj. Glasuje se pod strogim epidemiološkim uvjetima.

U 11:30 Državno izborno povjerenstvo objavio je rezultate izlaznosti. Podjednaka je kao i prije četiri godine, točnije – izlaznost je samo pola posto manja nego u prošlim izborima prije četiri godine.

Najveći odaziv je u Ličko-senjskoj županiji sa 20,67 %, Dubrovačko-neretvanskoj sa 18.95 % i Varaždinskoj županiji sa 17,15 % (2017. godine izlaznost u Varaždinskoj županiji do 11:30 iznosila je 18.23 %).

Najmanji odaziv ima Međimurska županija sa 13,52 % (2017. godine do 11:30 glasalo je 13.9 % stanovništva Međimurske županije).

Glasuje se do 19 sati, a sljedeći rezultati izlaznosti objavit će se u 17 sati.

Dodajmo da je u gradu Čakovcu glasalo 15.26 % građana, u Prelogu 14.18 % i Murskom Središću 12,10 %. Od općina, najveća je izlaznost u Goričanu – 19.33 % i Gornjem Mihaljevcu – 19.31 %, a najmanja u Svetom Jurju na Bregu s 9.8 % i Domašincu s 10.06 %.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju treće nedjelje svibnja 28 novopozitivnih na COVID, preminula jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 292 uzorka, od čega je evidentirano 25 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 8,6% pozitivnih od broja testiranih. Brzim Ag testovima evidentirana su 3 slučaja.

U protekla 24 sata oporavilo se 69 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 390.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 57.129 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 74 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. Tri pacijenta su primljena unutar 24 sata, dok je 6 pacijenata otpušteno, a 3 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, ženska osoba stara 76 godina s brojnim pridruženim bolestima.

U subotu su na punktovima cijepljene 2264 osobe, od čega u Nedelišću 972 osobe, u Murskom Središću 617 osoba i u Prelogu 597 osoba. Ovaj tjedan ukupno je u Međimurskoj županiji cijepljeno 7579 osoba, a sveukupno dosad su cijepljene 31.032 osobe, što je 35,34% stanovništva starijeg od 18 godina.

U odnosu na prošlu subotu, 7-dnevna i 14-dnevna incidencija je 20% manja, broj aktivnih slučajeva je s 536 pao na 432, dok je postotak pozitivnih u odnosu na broj testiranja u trendu pada te s današnjim danom iznosi 22%.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije i ovim putem zahvaljuje svim medicinskim i nemedicinskim djelatnicima uključenima u organizaciju cijepljenja na području Međimurske županije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!