Povežite se s nama

Život i društvo

Dok čekaju autobus, mještani Vidovca sada mogu usput napuniti i mobitel

Objavljeno:

- dana

UKORAK S TRENDOVIMA

Općina Vidovec okrenula se održivom razvoju i korištenju održivih zelenih tehnologija. 

Nakon što je pokrenut projekt zamjene postojećih rasvjetnih tijela ekološki čistom i učinkovitijom LED rasvjetom u naseljima Domitrovec i Budislavec, u srijedu popodne u Vidovcu je postavljena solarna autobusna nadstrešnica, a ispred PŠ Nedeljanec i NK Tužno solarne “Easytab” klupe. Ukupna vrijednost ovih investicija iznosi 110.000 kuna.

Prva u Varaždinskoj županiji i ovom dijelu Hrvatske

– Danas je u EU veliki naglasak stavljen na zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a Općina Vidovec želi i može održati korak s aktualnim europskim trendovima. Potpuno autonomna Energomobil autobusna nadstrešnica koja je postavljena na autobusnom stajalištu u Vidovcu, prva je solarna autobusna nadstrešnica u Varaždinskoj županiji i u ovom dijelu Hrvatske. Namijenjena je olakšanju svakodnevnog putovanja naših mještana dajući im mogućnost punjenja mobitela i tableta te korištenja WiFi-a – objasnio je načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić, inače član Predsjedništva Odbora regija EU te politički koordinator Europske pučke stranke za ENVE povjerenstvo.

Solarne “Easytab” klupe u Nedeljancu i Tužnom omogućit će pak učenicima i mještanima da uz razgovor i odmaranje ujedno mogu puniti svoje mobilne uređaje, a također će imati i HotSpot zonu za besplatno korištenje interneta.

–  Uz sve navedeno, važno je naglasiti kako su ovi proizvodi u potpunosti osmišljeni i proizvedeni u Hrvatskoj – naveo je Hranić.

 

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Donji Vidovec: ekipa “Fljojsara II” najpreciznija na 11. Lovu na zlatarski prsten

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji članova Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari”, u Donjem Vidovcu održano je 11. izdanje Lova na zlatarski prsten pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Općine Donji Vidovec.

Manifestacijom se njeguje uspomena na poznate donjovidovske ispirače zlata koji su uvršteni na popis nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, ali i na vidovske ratnike – Vidovske voke, koji su se u doba Zrinskih hrabro borili protiv Turaka.

Članovi Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari” ponovno su se iskazali kao odlični domaćini, a brojnim posjetiteljima dobru zabavu i dobrodošlicu u donje Međimurje poželio je predsjednik Zlatara Nenad Lukša. Manifestaciju su otvorili načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Ovogodišnje izdanje ove tradicionalne sportsko-turističke manifestacije okupilo je 18 ekipa koje su imale zadatak pogoditi viseću alku i osvojiti što više bodova. Najpreciznija je bila ekipa “Fljojsar II” iz Donje Dubrave u sastavu Dražen Miser, Tomo Radmanić i Darko Punčikar, koji su odnijeli pobjedu.

Drugo mjesto osvojila je ekipa “Labud II” iz Preloga u sastavu Katarina Novak Božidar Novak i Leo Novak, dok je bronca pripala ekipi “Gorčki voki” koju su činili Mario Moharić, Dubravko Vadlja i Krunoslav Vuk.

Nastavite čitati

Život i društvo

Umjetnici s motornim pilama za vikend se vraćaju u Salinovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnici s pilama vraćaju se u Salinovec kod Ivanca.

DŠR Salinovec najavio je održavanje “Hrvatskog festivala kiparenja motornom pilom” za 31. srpnja i 1. kolovoza ove godine.

Festival će se održati ispred nove osnovne škole u Salinovcu na kojem će sudjelovati kipari iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Slovačke.

– Dođite na festival i podržite naše izuzetne umjetnike, a možete se i uključiti ako imate tu umjetnički žicu i volite koristiti “kist” s metalnim lancem – poziv je organizatora.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!