Povežite se s nama

Život i društvo

Dok čekaju autobus, mještani Vidovca sada mogu usput napuniti i mobitel

Objavljeno:

- dana

UKORAK S TRENDOVIMA

Općina Vidovec okrenula se održivom razvoju i korištenju održivih zelenih tehnologija. 

Nakon što je pokrenut projekt zamjene postojećih rasvjetnih tijela ekološki čistom i učinkovitijom LED rasvjetom u naseljima Domitrovec i Budislavec, u srijedu popodne u Vidovcu je postavljena solarna autobusna nadstrešnica, a ispred PŠ Nedeljanec i NK Tužno solarne “Easytab” klupe. Ukupna vrijednost ovih investicija iznosi 110.000 kuna.

Prva u Varaždinskoj županiji i ovom dijelu Hrvatske

– Danas je u EU veliki naglasak stavljen na zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a Općina Vidovec želi i može održati korak s aktualnim europskim trendovima. Potpuno autonomna Energomobil autobusna nadstrešnica koja je postavljena na autobusnom stajalištu u Vidovcu, prva je solarna autobusna nadstrešnica u Varaždinskoj županiji i u ovom dijelu Hrvatske. Namijenjena je olakšanju svakodnevnog putovanja naših mještana dajući im mogućnost punjenja mobitela i tableta te korištenja WiFi-a – objasnio je načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić, inače član Predsjedništva Odbora regija EU te politički koordinator Europske pučke stranke za ENVE povjerenstvo.

Solarne “Easytab” klupe u Nedeljancu i Tužnom omogućit će pak učenicima i mještanima da uz razgovor i odmaranje ujedno mogu puniti svoje mobilne uređaje, a također će imati i HotSpot zonu za besplatno korištenje interneta.

–  Uz sve navedeno, važno je naglasiti kako su ovi proizvodi u potpunosti osmišljeni i proizvedeni u Hrvatskoj – naveo je Hranić.

 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala igračke varaždinskim mališanima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala je Dječjem vrtiću Varaždin igračke, vrijedan didaktički Montessori materijal za rad s djecom te sokove i slatkiše.

U petak, 16. travnja, donaciju je u Dječjem vrtiću Trakošćanska uručio socijalni pedagog Nebojša Nikolić, predsjednik udruge „Vitezovi osmeha“ u pratnji Silvane Pavlović, predsjednice Zajednice škola za obrazovanje djece sa smetnjama u razvoju Republike Srbije, koja kao ravnateljica OŠ Dragan Kovačević iz Beograda boravi u radnoj posjeti Centru za obrazovanje Tomislav Špoljar. Uručenju donacije prisustvovao je i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, a na donaciji se zahvalila ravnateljica vrtića Jasenka Husnjak poklonivši donatorima crteže, radove varaždinske djece, koja zbog epidemioloških razloga nisu prisustvovala predaji igračaka.

Donacija Montessori igračaka stigla je u Varaždin zahvaljujući Darku Novoselu i Tatjani Novosel-Herceg koji su kao predstavnici vrlo poznatog i cijenjenog VaLMod programa sudjelovali na međunarodnoj online konferenciji „Logopedija u praksi – praksa u logopediji“ početkom travnja te su imali prilike iznijeti svoje iskustvo i razmišljanja vezana uz probleme čitanja i pisanja.

– Donacija je jedan vid humanitarnog djelovanja za dobrobit sve djece u Varaždinu i pokazuje kako se svijet može učiniti boljim kroz dobra djela i uz dobru volju ljudi – riječi su predsjednika udruge Vitezovi osmeha Nebojše Nikolića koji ističe kako je donacija još jedan iskorak u višegodišnjoj suradnji s Darkom Novosel i Tatjanom Novosel-Herceg.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sljedeći tjedan nemojte zaboraviti ponijeti kišobran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Promjenljivo i nestabilno vrijeme nastavlja se i u tjednu pred nama, uz povremenu kišu i pljuskove. Ipak, danju će postupno biti toplije, no jutra i dalje (pro)hladna.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a na području Varaždinske i dijelovima Međimurske županije gotovo svaki dan će padati kiša.

Manja količina kiše se očekuje u ponedjeljak i utorak, ali će srijeda biti uglavnom sunčana. Kiša se vraća u četvrtak i petak.

Ipak, izgleda da će subota i nedjelja biti sunčane i suhe.

Temperatura će se kretati između 3 °C i 16 °C.

Nastavite čitati