Povežite se s nama

U fokusu

Doktorica Sanja Zember je v.d. ravnateljice varaždinske bolnice

Objavljeno:

- dana

KONSENZUS

I dok je za vršitelja dužnosti Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice imenovan dosadašnji sanacijski upravitelj i bivši ravnatelj Damir Mihalić (HNS), na čelu Opće bolnice Varaždin više neće biti Mladen Smoljanec (SDP).

Novoimenovano Upravno vijeće u sastavu Jasminka Begić (SDP), Damir Habijan (HDZ), Zoran Šantek (HNS), prim. dr. sc. Ranko Stare i medicinska sestra Ljiljana Levanić u ponedjeljak je za vršiteljicu dužnosti ravnateljice imenovalo dr. Sanju Zember, uglednu specijalisticu infektologije.
Time se na čelo varaždinske bolnice ponovno vraća doktor medicine, a prvi put će na toj funkciji biti žena.

Dr. Sanja Zember je radila kao zamjenica voditeljice Odjela za infektologiju, a predsjednica je Povjerenstva za bolničke infekcije Opće bolnice Varaždin. Autorica je projekta zbrinjavanja ekspozicijskih incidenata, zajedno s prvostupnicom sestrinstva Slađanom Dukarić, koji je varaždinskoj bolnici donio priznanje Hrvatskog društva za sigurnost pacijenata.

– Nestranačka sam osoba iz redova struke, koja zna koji su problemi Opće bolnice. Napokon smo dobili mogućnost da utječemo na rad ove zdravstvene ustanove u kojoj će u središtu uvijek biti pacijent, uz uvažavanje HZZO-a kao izvora financiranja, Ministarstva zdravlja kao kreatora zdravstvene politike i Varaždinske županije kao osnivača – rekla nam je dr. Zember.

Tri stranke, HNS i SDP, koji vlast obnašaju u Varaždinskoj županiji, te HDZ, koji vlast obnaša na državnoj razini, postigle su konsenzus oko njezina imenovanja, što je također novost. Saborski zastupnik i županijski vijećnik HDZ-a Anđelko Stričak je to i potvrdio.

– Dr. Sanja Zember je kao stručna i nestranačka osoba bila naš prijedlog za vršiteljicu dužnosti ravnateljice, što je i prihvaćeno – naveo je Stričak.
Varaždinski župan i zamjenik predsjednika HNS-a Predrag Štromar ističe da su članovi Upravnog vijeća zajedno sjeli, razgovarali i donijeli odluku. 
– Smatramo da će dr. Zember udahnuti novi duh u razvoj Bolnice – istaknuo je.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Šansa poljoprivrednika iz Varaždinske županije je u proizvodima više kvalitete

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na 2. Danima poljoprivrede, ribarstva i šumarstva, koji su 15. i 16. listopada održani u Zagrebu, sudjelovali su župan Anđelko Stričak i njegova zamjenica Silvija Zagorec.

Uz strateške smjernice za suočavanje s izazovima u poljoprivredi u narednih 10 godina, novosti o izmjenama u zakonodavstvu, Nacionalni akcijski plan razvoja ekološke poljoprivrede 2023. -2030., na konferenciji je predstavljen i nacionalni sustav označavanja domaćih proizvoda “Dokazana kvaliteta – Hrvatska”.

– Varaždinska županija ima niz zaštićenih poljoprivrednih proizvoda na europskoj i nacionalnoj razini, koji su autohtoni i itekako se ističu svojom kvalitetom. S obzirom da ne raspolažemo velikim poljoprivrednim površinama, budućnost poljoprivrede naše županije je u proizvodima više kvalitete i posebnih karakteristika koji mogu biti itekako konkurentni. Poljoprivrednici iz Hrvatske do 2027. godine iz EU fondova na raspolaganju imaju više od pet milijardi kuna, pri čemu će, primjerice, uskoro biti otvoren natječaj za robotizaciju farmi. Vjerujem da će priliku za povlačenje bespovratnih EU sredstava i daljnji razvoj proizvodnje  iskoristiti i poljoprivrednici iz Varaždinske županije, u čemu imaju našu punu podršku – rekao je župan Stričak.

U Zagrebu se varaždinskim zeljem, zaštićenim na razini Europske unije, predstavio PPP Cafuk.

Na 2. Danima poljoprivrede, ribarstva i šumarstva prisustvao je i premijer Andrej Plenković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, čije Ministarstvo je organiziralo događanje, kao i ministri, stručnjaci i brojni poljoprivrednici.

Nastavite čitati

U fokusu

Parkovi osposobili varaždinski aerodrom, svjedodžba za 3C kategoriju stiže idući tjedan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon godina nebrige i sustavnog zapuštanja zgrade i okoliša Aerodroma Varaždin, isti bi se ponovno trebao staviti u punu upotrebu. Od kada je tvrtka Parkovi d.o.o. preuzela upravljanje Aerodromom Varaždin intenzivno se radi na ponovnom dobivanju aerodromske svjedodžbe.

Odrađeno je asfaltiranje stajanke čime je asfaltirano više od 3.000 kvadratnih metara prostora ispred hangara i upravne zgrade za parkiranje zrakoplova. Dodatno se sanirala i rulnica koja spaja stajanku i pistu.

Nakon asfalterskih radova obnovljena je horizontalna signalizacija stajanke i rulnice. Budući da su vremenski faktori oštetili površinu piste aerodroma, odrađena je sanacija piste koja je uključivala rezanje fuga, premaz primerom i zapunjavanjem bitumenskom emulzijom radi sprečavanja prodora različitih atmosferilija i sprječavanje daljnjeg oštećenja.

Osim radova na infrastrukturi aerodroma, kao ključan faktor za dobivanje svjedodžbe Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, izrađene su nove aerodromske i letačke karte, kao i novi elaborati koji zadovoljavaju trenutne standarde.

Veliki radovi obavljeni su i na košnji i uređenju okoliša aerodroma o čemu se godinama nije vodilo brige. Zapušten okoliš, obrasla ograda oko prostora aerodroma, te razno divlje raslinje kroz godine su dominirali prostorom aerodroma.

Ipak, Parkovi d.o.o. uspješno su sanirali i taj prostor aerodroma.

Svi ključni radovi su sada završeni i proces dobivanje svjedodžbe je pri kraju. Stoga tvrtka Parkovi d.o.o. očekuje da će i službena dozvola doći unutar nekoliko dana.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje