Povežite se s nama

Međimurje

Domaći štih u prirodnom okolišu

Objavljeno:

- dana

STARA PAKA

Vozite li se starom cestom iz Zagreba za Varaždin, kroz šumu prije Novog Marofa, ljepota prirode i dostojanstvenost starih stabala čine da barem tih nekoliko kilometara zaboravite na užurbanost svakodnevnog života te pod gustim krošnjama osjetite neobičan mir.

Restoran Stara Paka uz cestu kao da nije djelo ljudskih ruku, već dio prirodnog ambijenta. Lokal je to sa 120 mjesta s velikim parkiralištem, u kojem mladenka može otplesati prvi ples, tvrtke organizirati svečani domjenak, ali i mjesto gdje petkom i subotom možete plesati do zore uz živu glazbu odabranih bandova.

Lokacija Stare Pake, u šumi, bez susjeda, osim romantike ima i praktičnu stranu – radno se vrijeme može protegnuti do duboko u noć. Stara Paka je, recimo to tako, podijeljena na dva dijela – donji dio restoranskog tipa i gornji gdje će se, kad neće biti slavljeničkih večera petkom i subotom, održavati partyji za mlade uz live bendove.

Lokacija Stare Pake, u šumi, bez susjeda, osim romantike ima i praktičnu stranu – radno se vrijeme može protegnuti do duboko u noć

Prostor u potkrovlju, kojim dominiraju drvene grede, fizički je odvojen od donjeg dijela. Dvorana se vrlo brzo modificira u sofisticirani prostor za proslave. Biljari prekriveni stolnjacima pretvaraju se u švedske stolove i prigodnu dvoranu za domjenke.

Ono po čemu meni Pake ulazi u raritetnije su specijaliteti od divljači. To je ono po čemu želimo biti prepoznati – po mladoj veprovini ispod peke, srnećem i jelenjem gulašu. Također ćemo peći kruh od domaćeg, svježe mljevenog brašna na mlinu, znači intenzivno ćemo surađivati s lokalnim OPG-ima. Još ako se zna da je Paka poznata po vrganjima, pa su se i gljivari najavili kao naši dragi gosti, zatim izvrsna ponuda lokalnih vina… Pastrve iz obližnjeg ribnjaka dio su menija petkom. Svježe, domaće i gurmanski za različitu publiku – to je cilj ovog restorana.

Kao preslikana priča s platna nekog starog majstora.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Mala Subotica: trkači i rekreativci pozvani su na utrku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Arhiva RT

Povodom Dana općine Mala Subotica, Općina Mala Subotica u suradnji s tamošnjom udrugom sportske rekreacije „Sport za sve“ i atletskim klubom Međimurje, organizira 4. utrku Općine Mala Subotica, koja će se održati 10. srpnja s početkom u 18:30 kod Osnovne škole Tomaša Goričanca u Maloj Subotici.

Trkači mogu sudjelovati na stazama od 3,4 i 7,3 kilometra. Utrka je namijenjena građanstvu, bilo da je riječ o sportašima ili rekreativcima, a medalje za prva tri natjecatelja osigurane su u svim dobnim kategorijama. Startne brojeve osigurava organizator, a preuzimaju se od 16:30 kod škole.

Podjela nagrada bit će poslije završetka glavne utrke, nakon što se obrade svi podatci.

Nastavite čitati

Međimurje

Dani Općine Goričan slavit će se uz dobru zabavu: sport, izložbe, vol s ražnja…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dani Općine Goričan ove će se godine održati od četvrtka, 24. lipnja, do nedjelje, 27. lipnja.

U četvrtak s početkom u 19 sati održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća u Multimedijalnoj dvorani, a dok će petak obilježiti likovna radionica Emanuela Varovića, otvorenje izložbe pokojne Ivane Šavora, foto-safari Petra Sabola i nastup grupe “Meteori”, a za djecu je organiziran i zabavni park.

U subotu će, uz dječji zabavni park, biti održano i kuhanje udruga, prijateljska utakmica Prijatelji – Palonovec, sportske igre te nastup grupe “Čarobnjaci”, dok će se u nedjelju slaviti sveta misa, a u tamošnjem društvenom domu KUD je pripremio izložbu starina. Svima u slast bit će i vol s ražnja, a potom slijedi mini turnir u nogometu, nastup mažoretkinja i puhačkog orkestra.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!