Grad Varaždin do nedjelje, 16. prosinca, provodi savjetovanje s javnošću povodom donošenja gradskog proračuna za 2019. godinu i projekcije za 2020. i 2021. godinu.

– Pripremili smo ambiciozan, razvojni i socijalni proračun s rekordnim ulaganjima u komunalnu infrastrukturu, izgradnju i dogradnju vrtića te škola. Namjeravamo obnoviti sva preostala dječja igrališta te obnoviti sportska borilišta s terenima za rekreativno bavljenje sportom… – ustvrdio je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok na svom zadnjem kolegiju.

Dodao je kako smatra da Grad tek očekuju najbolji projekti te da su u proračunu predviđena dodatna sredstva za kulturu. Najavio je da će se donacije umjetnina iz kolekcija Vladimira Malogorskog i Davora Vugrinca najvjerojatnije smjestiti u prostore Gradskog muzeja.

– Ne pada mi na pamet da potrošim 40 milijuna kuna na obnovu fasada kad nas očekuje rješavanje kučanske rampe i drugih problema – rekao je između ostaloga gradonačelnik.
Novim proračunom će zasigurno biti zadovoljni i sportaši. Naime, dok su ovogodišnja ulaganja u sportske objekte i opremu iznosila 980.000 kuna, za tu namjenu će se 2019. izdvojiti više od milijun i pol kuna.

Komentari

Komentara