Povežite se s nama

U fokusu

Proračun Općine Kneginec za 2017. od 38 milijuna kuna: vrtić i Vatrogasni dom najznačajnije investicije

Objavljeno:

- dana

OPĆINA GORNJI KNEGINEC

Najznačajnija investicija u idućoj godini su izgradnja i opremanje novog dječjeg vrtića u iznosu od 12,5 milijuna kuna. Istaknuto je to na sjednici Općinskog vijeća Općine Kneginec Gornji na kojoj je jednoglasno usvojen proračun u iznosu od 38 milijuna kuna.

U proračunu se, uz vrtić, našla još jedna važna investicija Općine: izgradnja Vatrogasnog doma DVD Kneginec Gornji u iznosu od četiri milijuna kuna, te vatrogasnog spremišta DVD Kneginec Donji od 1,6 milijuna kuna. 

Pješačke staze, infrastruktura u Poduzetničkoj zoni, Banjšćina…

Projekt izgradnje Vatrogasnog doma DVD Kneginec Gornjiu siječnju će biti kandidiran za sufinanciranje iz Podmjere 7.4. Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, dok su za ostale projekte već osigurana sredstva iz proračunskih viškova iz prethodnih godina i drugih izvora.
Što se tiče ostalih projekata, u planu je izgradnja cesta i pješačkih staza u iznosu od 2,1 milijun kuna, infrastruktura u Poduzetničkoj zoni od 800.000 kuna, projekt Turističko-rekreativne zone Banjšćina sa 400.000 kuna, izgradnja i rekonstrukcija javne rasvjete u iznosu od 510.000 kuna, te održavanje cesta i javnih površina u iznosu od 2,5 milijuna kuna.

U proračunu se našlo mjesta i za isplatu „uskrsnica“ za umirovljenike, nezaposlene osobe koje su prijavljene na Zavodu za zapošljavanje najmanje tri mjeseca te za osobe prijavljene na Centru za socijalnu skrb Varaždin koji su korisnici zajamčene minimalne naknade.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

U fokusu

Čačić će savjetovati kako obnoviti Zagreb, Fond će voditi žena s njegove liste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iako je Damir Vanđelić koji je podnio ostavku, trebao ostati na čelu Fonda za obnovu obnovu do sredine mjeseca, a ministar graditeljstva Darko Horvat je najavio da će pregovarati da ostane do kraja godine, Vanđelić će danas biti maknut, piše 24.sata.

Sazvana je, naime, sjednica Upravnog vijeća Fonda kojem je na čelu Horvat, a nova, privremena ravnateljica će biti Snežana Penović.

Snežana Penović je kadar bivšeg varaždinskog župana i predsjednika Reformista Radimira Čačića.

Prema informacijama 24.sata, Čačić bi također trebao imati neku vrstu savjetodavne uloge u Fondu za obnovu.

Penović je bila zaposlenica Ministarstva graditeljstva, a premještena je u Fond kada je on osnovan. Trenutačno je direktorica stručne službe zadužena za praćenje obnove. Snežana Penović je bila i sa suprugom Leom na listi Reformista na lanjskim izborima u 10. izbornoj jedinici. Listi je povjerenje dalo 0,15 posto birača ili njih 299. Penović je osvojila 9 glasova, a suprug 8 glasova.

Leo Penović je bio za vrijeme Vlade Zorana Milanovića i koordinator projekta “Zagreb na Savi” dok je ministar gospodarstva bio Radimir Čačić.

Za novog ravnatelja Fonda će biti raspisan natječaj. Dosad nije izabran zamjenik ravnatelju koji bi onda po svojoj funkciji preuzeo Fond nakon što je Vanđelić dao ostavku. Tri puta je natječaj poništen.

Nastavite čitati

U fokusu

Varaždinsku Koku želi kupiti poduzetnik preko svoje tvrtke Kutjevo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska tvrtka Koka u utorak, 7. prosinca obavijestila javnost da su dobili ponudu za preuzimanje dionica.

Danica.hr piše da Koku preko svoje tvrtke Kutjevo želi kupiti Enver Moralić (86).

Koka je, inače, prihvatila financijski izvještaj za prošlu godinu prema kojem je ostvarila 1,28 milijardi kuna poslovnih prihoda i 11,1 milijun kuna neto dobiti. Usvojen je izvještaj o primanjima uprave i članova nadzornog odbora.

Tvrtka je u vlasništvu Vindije koja posjeduje čak 95,43 posto dionica Koke. Drugi je dioničar Erste banka s 0,42 posto, a treći Pero Vlainić sa 0,31 posto.

Kutjevo je putem svojeg opunomoćenog odvjetničkog društva izvijestilo upravu Koke o interesu za preuzimanje dionica tvrtke. Predložili su i sastanak na kojem bi iznijeli svoje namjere. Čeka se odgovor Vindije kao većinskog vlasnika.

Nakon smrti vlasnika Vindije Dragutina Drka, u medijima se svako malo spekulira s mogućom prodajom poslovnog carstva kojim ovog časa upravlja njegova obitelj – kćeri i zetovi. U tom svjetlu treba gledati i pismo namjere koje je Moralić uputio u Varaždin.

Moralić je bogati biznismen s razgranatim poslovnim carstvom koje obuhvaća poljoprivredne, ali i kemijske kompanije. U Hrvatskoj je vlasnik Kutjeva i Božjakovine, a u inozemstvu, kako se piše, kemijskih tvornica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje