Povežite se s nama

Život i društvo

Donirajte i pokažite oboljelima od leukemije i limfoma da nisu sami na Božić 2022.

Objavljeno:

- dana

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma poziva vas da svojim novčanim prilogom ili proizvodom sudjelujete u ostvarenju još jedne Božićne priče.

Volonteri Udruge svake godine za Božić obilaze svoje oboljele članove u akciji „Pokažimo oboljelima da nisu sami“ te ih prigodno daruju paketima koje doniraju razni donatori.

– Ove godine planiramo pripremiti i podijeliti 158 poklon paketa i 14 poklon bonova u vrijednosti od 500 kuna za obitelji u potrebi. Akciju neprekidno provodimo već 23 godine. Možete nam donirati u naravi: papirnate maramice, vlažne maramice, toaletni pribor, pasta za zube, ručnik, sapun, šampon, kreme za djecu, puder, prigodnu igračku, pokoji slatkiš, bojanku, bojice i slično – rekli su iz Udruge.

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma sustavno vodi brigu o osobama oboljelima od najtežih malignih bolesti koje se tijekom liječenja nađu u potrebi, a, nažalost, među njima ima i mnogo djece.

– Već 23. godinu, otkako smo osnovani, zahvaljujući donacijama, pomažemo u kupnji lijekova, transplantata ili medicinskih pomagala koje ne financira HZZO (djelomično ili u potpunosti) , provodimo studije, ispitivanja i istraživanja u suradnji s kliničkim bolničkim centrima i farmaceutskim kućama, pomažemo u plaćanju troškova smještaja roditeljima oboljele djece koja se liječe u Zagrebu, te sufinanciramo troškove dijagnostike i liječenja u inozemstvu. Dosad smo prikupili i utrošili oko 5.400.000 kuna za potrebe naših članova – ističu iz UOLL-a.

Poklon paketi će biti podijeljeni u ŽB Čakovec, OB Varaždin, KBC Zagreb i KB Merkur te obiteljima u kojima ima oboljele djece, a nalaze se na kućnoj njezi.

Ako se odlučite za bilo kakvu donaciju, volonteri će se pobrinuti za transport i proslijediti darove onima kojima su najpotrebniji. Udruzi možete pomoći i uplatom donacije na žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb: HR5123400091116005263. Poziv: 02 251222.

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma je neprofitna udruga sa sjedištem u Čakovcu (UOLL) koja djeluje od 1998. godine. Osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti, odnosno vodi brigu o oboljelima od leukemije i limfoma, GIST-a (gastrointestinalni stromalni tumor) te oboljelima od srodnih hematološko onkoloških bolestima na području Republike Hrvatske.

– Od 2013. godine provodimo ekološko i humanitarnu akciju „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ i dosad smo prikupili više od 430.000 kilograma plastičnih čepova i predali ih ovlaštenim otkupljivačima. Hvala svima na dosad pruženoj potpori i uključenju! – dodaju još iz Udruge oboljelih od leukemije i limfoma.

Život i društvo

U nedjelju će biti zatvorene neke varaždinske ulice zbog održavanja Zimskog polumaratona

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

znak stop

U nedjelju, 29. siječnja, održava se 6. Zimski polumaratona, s popratnim utrkama – Mrzli cener i Ledena petica, u organizaciji Trkačkog kluba Marathon 95.

Organizatori obavještavaju građanstvo da će u Varaždinu u vremenu od 9:30 do 14 sati biti zatvorene ulice po kojima se održavaju utrke: Šetalište Franje Tuđmana, od dvorane Arena pored reciklažnog dvorišta do asfaltne baze Colas d.o.o., Ulicom Motičnjak pored Aquacitiya do rotora kod Poduzetničke zone Trnovec. Okretište utrke je prije rotora kod Poduzetničke zone Trnovec i trasa vodi natrag po istoj ruti prema Areni.

Trasa utrke ni na koji način ne ometa promet na državnoj cesti, osim što će biti onemogućeno skretanje prema Poduzetničkoj zoni Trnovec, ali će promet biti otvoren za sva interventna vozila.

Mole za strpljenje i razumijevanje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Izbornik Zlatko Dalić s vatrenima osvanuo na poštanskim markama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatska pošta pustit će u optjecaj 31. siječnja 2023. prigodni poštanski blok povodom osvajanja trećeg mjesta na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru održanom krajem prošle godine.

Tri poštanske marke prikazuju hrvatsku nogometnu reprezentaciju u službenim dresovima te njezin doček na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića. Autorica bloka je Alenka Lalić, dizajnerica iz Zagreba, prema fotografijama Drage Sopte, službenoga fotografa Hrvatskoga nogometnog saveza.

Blok je otisnut u 30.000 primjeraka, a nominalna vrijednost svake marke u bloku iznosi 1,14 eura. Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC).

Hrvatska nogometna reprezentacija u šest od mogućih sedam nastupa na svjetskim prvenstvima već je tri puta osvojila medalju. Vatreni su 1998. u Francuskoj osvojili brončanu, a u Rusiji prije četiri godine srebrnu medalju. Od spomenutog Svjetskog prvenstva 1998. do danas samo su Njemačka i Francuska osvojile više medalja od Hrvatske.

Veličinu uspjeha naših nogometaša najbolje ilustrira podatak da uz hrvatsku nogometnu reprezentaciju još je samo sedam reprezentacija osvojilo tri ili više medalja na svjetskim prvenstvima.

Još jedan povijesni nogometni uspjeh proslavili su desetci tisuća navijača koji su dočekali Vatrene na Trgu bana Josipa Jelačića i ponovili atmosferu i slavlje iz ljeta 2018. godine.

Hrvatska pošta i tada je izdala prigodnu poštansku marku kojom je ovjekovječen uspjeh naše reprezentacije u Rusiji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje