Povežite se s nama

Međimurje

Donji Vidovec: ‘Vidovo’ počelo uz svečanu sjednicu, posjetitelje čekaju i Festival folklora, ribičko natjecanje, Vlatko Štampar…

Objavljeno:

- dana

Proslava općinskih dana u Donjem Vidovcu, tradicionalno “Vidovo” i ove godine započeo je na sam blagdan sv. Vida, 15. lipnja. Te srijede prijepodne održana je sv. misa, a u poslijepodnevnim satima svečana sjednica Općinskog vijeća.

Sjednicu su uveličali župan, načelnici okolnih općina i drugi gosti, a o razvoju i aktualnostima na području Donjeg Vidovca govorile su predsjednica Općinskog vijeća Petra Podravec i načelnica Bojana Petrić. Uime načelnika općina-prijatelja prisutnima se obratila prva žena Svete Marije Đurđica Slamek.

U subotu, 18. lipnja, kod ribičkog doma natjecat će se članovi ŠRD-a “Mrena”. U okviru manifestacije organizira se Festival folklora i tradicije, koji počinje istog dana u 17.30 mimohodom folklornih skupina od društvenog doma do Sportskoga parka “Kalanica”.

Nakon nastupa folklornih skupina, koji je predviđen u 18 sati, slijedi prijateljska nogometna utakmica (19.30) te stand up šou Vlatka Štampara (21 sat). Od 22 sata prisutne nastavlja zabavljati lokalni Tamburaški sastav “Blatobran”.

Osim lokalnoga KUD-a i susjeda, KUD-a Kotoriba, nastupaju i Hrvatsko kulturno društvo Međimurje – Ljubljana, tamburaši iz Serdahelja (Mađarska) te KUD “Zrin” Legrad.

Međimurje

U Oporovcu misna slavlja i proštenje povodom blagdana Gospe Snježne

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio VIPRO

Svečano je danas u Oporovcu, gdje se slavi blagdan Gospe Snježne uz proštenje.

Misna slavlja na rasporedu su od 10.30 te 15 sati, pri čemu je već održano jedno ujutro u 7.30.

U 19.30 organizira se pak proščenjska zabava uz Mirka Švendu Žigu i Oporovskog teteca.

Nastavite čitati

Međimurje

Dan Kuršanca na blagdan Gospe Snježne obilježen u svečanom tonu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svetom misom, polaganjem vijenaca, sportskim igrama te zabavom i druženjem obilježen je Dan Kuršanca. Ovo naselje u sastavu Grada Čakovca 5. kolovoza (blagdan Gospe Snježne) obilježava kao svoj dan.

Kao i ranijih godina, položen je vijenac i zapaljene svijeće podno spomenika Branku Kosu. Odavanjem počasti ovom jedinom poginulom hrvatskom branitelju iz Kuršanca, ujedno je i obilježen današnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Uime Grada Čakovca i Mjesnog odbora Kuršanec vijenac su položili predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga i predsjednik Mjesnog odbora Siniša Kregar. Uz članove obitelj, počast poginulim Kosu dali su i predstavnici udruga koje djeluju na kuršanečkom području i brojni mještani, a molitvu za njega i sve poginule branitelje predvodio je župnik Župe sv. Nikole biskupa Novo Selo na Dravi, vlč. Ivan Munđar.

Velečasni Munđar predvodio je i misno slavlje u kapeli Gospe Snježne, te molitvu pred svečani ručak. Pozdravljajući okupljene, predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga, mještanima je čestitao njihov dan te ih pozvao da svi zajedno radimo kako bi uvjeti života i rada na cijelom gradskom području bili na visokoj razini. Mještanima, posebno onima koji aktivno sudjeluju u društvenom životu preko neke od udruga, zahvalio se na svemu što čine kako bi se naš grad predstavio u što boljem svjetlu.

– Ove godine obnovljeno je pročelje na društvenom domu, postavljena kamera za kontrolu prometa, na nekoliko mjesta uređena oborinska kanalizacija, postavljeno novo dječje igralište, a čim se otvori mogućnost, za sufinanciranje putem europskih fondova, prijavit će se dogradnja školske sportske dvorane – kažu iz Grada Čakovca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje