Povežite se s nama

Crna kronika

Donosimo uzrok teške prometne nesreće kod Kapucinskog trga u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Tri osobe ozlijeđene

Kako smo izvijestili jučer oko 12,30 sati dogodila se prometna nesreća kod Kapucinskog trga u Varaždinu u kojoj su ozlijeđene tri osobe, a sada su nam poznati uzroci nesreće.

Žena starosti 38 godina upravljala je osobnim vozilom Vrazovom ulicom u smjeru Vidovskog trga. Dolaskom do raskrižja s Kapucinskim trgom, ušla je u vozilom u raskrižje na znak zelenog svjetla na semaforu i započela skretati u lijevo prema ulici Augusta Cesarca, a da prethodno nije propustila osobno vozilo kojim je iz suprotnog smjera također na znak zelenog svjetla, zadržavajući smjer kretanja upravljala 46-godišnjakinja.

Tom je prilikom došlo do udara prednjeg dijela vozila 46-godišnjakinje u prednji lijevi bočni dio drugog vozila, pri čemu su ozlijeđene obje vozačice i 61-godišnja putnica iz vozila 38-godišnjakinje. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Crna kronika

Balavci iz automehaničarske radionice u Varaždinu ukrali quad, pilu, akumulatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika u dobi od 16 godina, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe.

Oni su, kako se sumnja, u vremenu od 13. do 14. siječnja, u ulici Franje Seljana u Varaždinu, provalili u automehaničarsku radionicu u vlasništvu 66-godišnjaka. Tom su prilikom otuđili moped, dječji četverocikl, električni bicikl, motornu pilu, više komada raznih akumulatora i drugo, ukupne vrijednosti od oko 12 000 kuna, javila je PU varaždinska.

Pretragom domova kojima se navedeni koriste, policijski su službenici pronašli dio otuđenih predmeta, koji će se vratiti oštećenom vlasniku. Protiv maloljetnika će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Prilikom sortiranja otpada pronađena inertna bomba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jučer, 14. siječnja 2021. godine oko 8 sati u Prelogu, djelatnik gradskog komunalnog poduzeća prilikom sortiranja metalnog otpada pronašao je inertnu ručnu bombu M75 (bez inicijalnog sklopa i eksplozivnog punjenja).

Policijski službenik protueksplozijske zaštite preuzeo je pronađenu ručnu bombu te je pohranio u skladištu Policijske uprave međimurske do uništenja.

– Upozoravamo građane da oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva ne odlažu u smeće te da ih ne ostavljaju na otvorenom prostoru, u prirodi jer time ugrožavaju svoj i tuđe živote.

Podsjećamo da je još uvijek u tijeku nacionalna preventivna kampanja “Manje oružja, manje tragedija”, koja omogućava dragovoljnu predaju eksplozivnih i ubojitih sredstava, bez ikakvih sankcija. Oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192,  odnosno najbližoj policijskoj postaji.

Nakon dojave na teren će se uputiti stručno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti takva opasna i ubojita sredstva – kažu iz Policijske uprave međimurske.

Dragovoljna predaja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava nije vremenski ograničena. 

Nastavite čitati