Povežite se s nama

Međimurje

Doživite “Jesensku rapsodiju“ u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

RAJ ZA NEPCE

Jesenska rapsodija, manifestacija koju Turistička zajednica Grada Čakovca organizira drugu godine zaredom, ponovno će 23. i 24. rujna na istome mjestu okupiti mnoštvo međimurskih izlagača i proizvođača voća i povrća, eko proizvoda, mesnih delikatesa, vina, rakija, meda i proizvoda od meda te raznih drugih delicija.

Jesen je najplodnije i najbogatije godišnje doba, a jesenske kulture, kojima obiluje pitoreskno Međimurje, središnja su tema ove čakovečke Rapsodije. Orijentacija manifestacije je usmjerena na podizanje svijesti o sve izraženijim ekološkim standardima, održivom razvoju, te onome što je danas u ovom užurbanom tempu života sve važnije i čemu svi težimo – ravnoteži prirode i čovjeka. Povratak prirodi, zdravom, starinskom načinu života u Jesenskoj rapsodiji doživjet ćete kroz niz atraktivnih vizualnih sadržaja, uz bogatu gastronomsku ponudu i zabavne sadržaje. Sudjelovanje na sajmu je besplatno, a prijave se zaprimaju zaključno do 15. rujna.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Međimurski obrtnici poslali građevinski materijal u potresom razrušeno područje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Prelog/Studio VIPRO

Članovi Udruženja obrtnika Međimurske županije i Ceha graditeljstva uključili su se u akciju pomoći potresom pogođenih područja: osigurali su 48 paleta građevinskog materijala – cigli i crijepova, koji će uvelike pomoći u obnovi oštećenih kuća.

Građevinski materijal namijenjen je području grada Petrinje, kamo je otpremljen u dva šlepera. Prijevoz jednim kamionom osiguran je besplatno zahvaljujući „Kol-transportu“, a drugi je plaćen.

Međimurski obrtnici, a među njima i brojni obrtnici iz Preloga, udružili su tako snage i pokazali solidarnost s područjima koja su pretrpjela ogromnu štetu nakon potresa 28. i 29. prosinca 2020. godine.

– Zahvaljujemo svim obrtnicima koji su sudjelovali u donaciji materijala – poručuju u Udruženju obrtnika Međimurske županije.  

Nastavite čitati

Međimurje

Iz dvorišta kuće u Donjem Vidovcu ukraden benzinski agregat

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U razdoblju od 2. do 26. siječnja 2021. godine u Donjem Vidovcu u Ulici Matije Gupca iz otvorenog dvorišta obiteljske kuće u izgradnji, u vlasništvu 25-godišnjakinje, nepoznati počinitelj ukrao je benzinski agregat za struju, priopćila je PU međimurska.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati