Povežite se s nama

U fokusu

Dr. Kudelić: Ja kandidat? A zašto dr. Zember ne bi ostala ravnateljica Bolnice?

Objavljeno:

- dana

VEĆ SE NAGAĐA O NASLJEDNIKU

Iako se tek čeka odluka Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin, već se nagađa tko bi mogao biti nasljednik dr. Sanje Zember.

S obzirom da je župan Predrag Štromar smijenio Damira Habijana i na njegovo mjesto u Upravnom vijeću imenovao mr. sc. Zouheira Bitara, fizijatra u mirovini bliskog HNS-u, osigurana je većina glasova za razrješenje ravnateljice, i to bez obzira na to hoće li osporiti ono za što ju terete, a i bez obzira na to hoće Stručno vijeće Bolnice smijeniti prim. dr. sc. Ranka Starea, svojeg dosadašnjeg predstavnika u Upravnom vijeću.

Kudelić: Gorljivo branim struku

Kao najizgledniji kandidat za ravnatelja spominje se dr. Nenad Kudelić, bivši pomoćnik sanacijskog upravitelja Bolnice Mladena Smoljanca.

– Jesam li ja kandidat za ravnatelja Opće bolnice Varaždin? Jednako kao i svaki drugi djelatnik ove Bolnice – odgovorio nam je.

Ipak, s obzirom na njegove istupe na jučerašnjoj sjednici Stručnog vijeća, na kojoj je zagovarao stavove Upravnog vijeća Bolnice i iznosio prigovore na rad aktualne uprave, moglo bi se zaključiti da je itekako „u igri“.

– Gorljivo branim struku, i to kao osoba koja je dvije godine radila taj posao. Svi mi ovdje želimo da se sve provede po zakonu. Zašto uopće govorimo o tome tko će biti ravnatelj? Zašto aktualna ravnateljica ne bi ostala na tome mjestu? Ja nemam ništa protiv toga ako se uspije obraniti od nekih navoda o kojima će odlučiti Upravno vijeće i vidjeti jesu li točno – rekao je dr. Kudelić jučer nakon Stručnog vijeća.

Dr. Grgurović: Uopće to ne razmatram

S druge strane, portal aktualno.hr je objavio da je navodno dr. Denis Grgurović, bivši voditelj Kirurgije, kandidat kojeg župan Predrag Štromar vidi na čelu Bolnice.

Međutim, on je to demantirao.

– To je potpuno neutemeljeno i uopće to ne želim razmatrati. Svoje ravnateljske mandate sam završio. To je sve što mogu reći – rekao nam je dr. Grgurović.

Izvor:
Foto: Arhiva

U fokusu

Velike promjene za učenike i roditelje: Ukida se jesenski odmor, proljetni praznici će biti kraći…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kao što je bilo i najavljeno, ove godine nastava počinje tjedan dana kasnije. Izmjenama odluke o početku školske godine 2024./2025., nastava umjesto 2. rujna počinje 9. rujna.

Također, ukinut je jesenski odmor, skraćeno trajanje proljetnih praznika, a ministar Radovan Fuchs ocijenio je da taj kalendar zadovoljava više ili manje sve te da učenici njime neće ništa izgubiti, prenosi Jutarnji list.

Prema izmjenama odluke, koje su prošle javno savjetovanje i koje bi uskoro trebale biti objavljene u Narodnim novinama, nastava za maturante traje do petka 23. svibnja 2025., a za ostale učenike do petka 13. lipnja 2025., umjesto 18. lipnja kako je ranijom odlukom predviđeno.

Ukida se jesenski odmor za učenike koji je bio planiran od 31. listopada do 3. studenog 2024.

Nepromijenjen ostaje prvi dio zimskog odmora koji traje dva tjedna, odnosno od 23. prosinca 2024. do 6. siječnja 2025.

Drugi dio zimskog odmora traje pet dana od 24. do 28. veljače 2025.

Skraćeno je trajanje proljetnih praznika u travnju pa odmor učenika traje pet dana, a počinje u četvrtak 17. travnja (Veliki četvrtak) i traje do 21. travnja (Uskrsni ponedjeljak), s time da nastava počinje u utorak 22. travnja.

Ranijom odlukom bilo je predviđen od 17. do 27. travnja, s time da bi nastava počela 28. travnja.

Time se, napominju u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i mladih, otvorio prostor za skraćivanje nastavne godine koja sad traje do 13. lipnja umjesto prije do 18. lipnja, s time da ljetni odmor počinje 16. lipnja 2025.

Nastavna godina za maturante ima 163 nastavna dana, a za ostale učenike 177.

Nastavite čitati

U fokusu

U Međimurskoj i Varaždinskoj županiji postavljeno novih šest kamera za mjerenje brzine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dok jedni odmaraju, drugi i dalje marljivo rade. Tako je i s prometnom policijom, koja ni u srcu turističke sezone ne posustaje s postavljanjem novih kamera za kontrolu brzine, odnosno kućišta za te kamere. Nove lokacije niknule su diljem Hrvatske.

Kako navodi Autonet, u prethodna dva mjeseca postavljena su kućišta za kamere na 37 novih lokacija u Hrvatskoj.

Tako su postavljene nove kamere u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Međimurska županija

OPOROVEC (Grad Prelog), na kolniku lokalne ceste LC20039 u visini naselja Oporovec

PODBREST (Općina Orehovica), Autocesta A4 (Zagreb-Goričan) na 18km+790m

TURČIŠĆE (Općina Domašinec), Autocesta A4 (Zagreb-Goričan) na 8km+234m

Varaždinska županija

LEPOGLAVA, Trakošćanska ulica kod kbr.10A; D74

NOVI MAROF, Varaždinska ulica kod kbr. 108; ŽC2269

NOVI MAROF, Zagorska ulica kod kbr. 82; D24

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje