Povežite se s nama

U fokusu

Dr. Kudelić: Ja kandidat? A zašto dr. Zember ne bi ostala ravnateljica Bolnice?

Objavljeno:

- dana

VEĆ SE NAGAĐA O NASLJEDNIKU

Iako se tek čeka odluka Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin, već se nagađa tko bi mogao biti nasljednik dr. Sanje Zember.

S obzirom da je župan Predrag Štromar smijenio Damira Habijana i na njegovo mjesto u Upravnom vijeću imenovao mr. sc. Zouheira Bitara, fizijatra u mirovini bliskog HNS-u, osigurana je većina glasova za razrješenje ravnateljice, i to bez obzira na to hoće li osporiti ono za što ju terete, a i bez obzira na to hoće Stručno vijeće Bolnice smijeniti prim. dr. sc. Ranka Starea, svojeg dosadašnjeg predstavnika u Upravnom vijeću.

Kudelić: Gorljivo branim struku

Kao najizgledniji kandidat za ravnatelja spominje se dr. Nenad Kudelić, bivši pomoćnik sanacijskog upravitelja Bolnice Mladena Smoljanca.

– Jesam li ja kandidat za ravnatelja Opće bolnice Varaždin? Jednako kao i svaki drugi djelatnik ove Bolnice – odgovorio nam je.

Ipak, s obzirom na njegove istupe na jučerašnjoj sjednici Stručnog vijeća, na kojoj je zagovarao stavove Upravnog vijeća Bolnice i iznosio prigovore na rad aktualne uprave, moglo bi se zaključiti da je itekako „u igri“.

– Gorljivo branim struku, i to kao osoba koja je dvije godine radila taj posao. Svi mi ovdje želimo da se sve provede po zakonu. Zašto uopće govorimo o tome tko će biti ravnatelj? Zašto aktualna ravnateljica ne bi ostala na tome mjestu? Ja nemam ništa protiv toga ako se uspije obraniti od nekih navoda o kojima će odlučiti Upravno vijeće i vidjeti jesu li točno – rekao je dr. Kudelić jučer nakon Stručnog vijeća.

Dr. Grgurović: Uopće to ne razmatram

S druge strane, portal aktualno.hr je objavio da je navodno dr. Denis Grgurović, bivši voditelj Kirurgije, kandidat kojeg župan Predrag Štromar vidi na čelu Bolnice.

Međutim, on je to demantirao.

– To je potpuno neutemeljeno i uopće to ne želim razmatrati. Svoje ravnateljske mandate sam završio. To je sve što mogu reći – rekao nam je dr. Grgurović.

Izvor:
Foto: Arhiva

U fokusu

Stiže novi Zakon o radu, za rad od kuće nova pravila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

računalo kompjuter

Socijalni su partneri održali prvi službeni sastanak za izradu novog Zakona o radu, jedan u nizu koji se očekuju idućih tjedana i mjeseci.

Državni tajnik Dragan Jelić kazao je da će pregovori trajati do kraja ove godine, pred kraj godine očekuje se prva verzija dogovorenog zakona koji će proći saborsku proceduru u dva čitanja. Novi Zakon o radu trebao bi stupiti na snagu 1. srpnja 2022. godine, piše Večernji list.

Pojedine će se teme otvarati u odvojenim radnim skupinama, primjerice prvog dana nisu se dotaknuli pitanja otpremnina, kolike će ubuduće biti za stalno zaposlene, ali i za ljude koji rade na određeno. Zajednički je stav da je rada na određeno previše, ali različita su mišljenja kako će se njegov udio smanjivati.

Što se tiče rada na daljinu i rada od kuće, definirat će se obaveze koje se odnose na zaštitu na radu, za takav rad trebat će obostrani pristanak radnika i poslodavca, kao i dodatak postojećem ugovoru o radu.

– U ovih godinu i pol dana s radom od kuće relativno je dobro funkcioniralo, neki su potpisali dodatak ugovora, neki nisu, bilo je nekih sporenja oko troškova rada kod kuće, ali to se rješavalo u dogovoru sa sindikatom. Poslodavci traže da naknade troškova za rad od kuće bude neoporezive, vidjet ćemo – istaknuo je Jelić, a prenosi Večernji list.

Nastavite čitati

U fokusu

Stričak: Neka Županijska skupština bude mjesto rasprave i suradnje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije prošla je mirno, a sve odluke prošle su glatko i bez puno rasprava.

Župan Anđelko Stričak uputio je poruku suradnje.

Josip Križanić predsjednik Županijske skupštine, potpredsjednici Kranjčec i Posavec

– Neka Županijska skupština bude mjesto rasprave, mjesto suradnje na kojem ćemo rješavati probleme i provoditi nove projekte za snažniji razvoj naše županije. Upravo su mladi, talentirani i obrazovani ljudi temelj Varaždinske županije. Bitno nam je izgraditi i dograditi sve potrebne škole, dvorane, s državnim institucijama i tvrtkama realizirati izgradnju brzih cesta i obilaznica, maksimalno se posvetiti zaštiti okoliša i još niz investicija – rekao je župan.

Na sjednici je jednoglasno donesena odluka o nagradama za učenike koji su osvojili medalje na međunarodnim natjecanjima.

– Smatram da treba vrednovati sav taj trud, rad, znanje, umijeće, inovativnost naših učenika i upravo stoga me daleko više raduje da upravo da je prva točka bila posvećena našim učenicima i izvrsnosti –rekao je župan Anđelko Stričak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!