Povežite se s nama

U fokusu

Dr. sc. Jurica Veronek novi je ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Izabran je novi ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije: riječ je o dr. sc. Jurici Veroneku koji će u ovome mandatu organizirati i voditi poslovanje, predstavljati i zastupati Dom zdravlja te je odgovoran za zakonitost rada.

Dosadašnji ravnatelj Doma zdravlja bio je Renato Podbojec, mag. iur.

– Za ravnatelja Doma zdravlja može biti imenovana osoba koja ima završen sveučilišni diplomski studij zdravstvenog, pravnog ili ekonomskog usmjerenja i najmanje 5 godina radnog iskustva u struci. Ako ravnatelj Doma zdravlja nema završen sveučilišni diplomski studij zdravstvenog usmjerenja, njegov zamjenik mora biti osoba sa završenim sveučilišnim diplomskim studijem zdravstvenog usmjerenja i najmanje 5 godina radnog iskustva. Mandat ravnatelja traje 4 godine. Po isteku mandata ista osoba može na temelju natječaja ponovno biti imenovana za ravnatelja. Javni natječaj za izbor ravnatelja raspisuje i provodi Upravno vijeće Doma zdravlja Varaždinske županije – istaknuto je na stranici Doma zdravlja.

Zamjenica ravnatelja Doma zdravlja Varaždinske županije je Anita Kutnjak Podgorelec, dr. med. spec. neurologije.

Pomoćnik ravnatelja za sestrinstvo Doma zdravlja Varaždinske županije, odnosno glavna sestra je Kristina Vitković Večenaj mag. med. techn. Za vrijeme bolovanja poslove glavne sestre po nalogu obavlja Andreja Tomašek mag. med. techn.

Novi ravnatelj Jurica Veronek ujedno je i član Savjeta za zdravlje Varaždinske županije te djelatnik Sveučilišta Sjever, iz kojeg prenosimo njegovu biografiju:

– Jurica Veronek rođen je 8. prosinca, 1975. godine u Varaždinu. Srednju medicinsku školu završava 1994. godine u Varaždinu. Godine 2002. upisuje studij sestrinstva na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu kojeg završava 2006. godine. Potom upisuje specijalistički diplomski studij „Javno zdravstvo“ kojeg završava 2008. godine. Akademsko obrazovanje nastavlja na Fakultetu za zdravstvene vede, Novo mesto, Slovenija i 2013. godine stječe diplomu magistra „Vzgoja in menedžmenta v zdravstvu” s magistarskim radom „Iskustva i stavovi studenta o psihoaktivnim tvarima“. Iste godine upisuje doktorski studij Socijalne gerontologije, na Alma Mater Europea, Maribor, Slovenija.

Doktorirao je 2019. godine obranivši disertaciju s naslovom ” Utjecaj različitih čimbenika na percepciju studenata sestrinstva prema starenju – usporedna analiza Slovenije i Hrvatske”. Radno iskustvo stječe od 1994. godine u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice kao medicinski tehničar na Spinalnom odjelu, od 2005. godine kao voditelj tima Odjela preventivne medicine i rehabilitacije, a od 2006. godine kao voditelj Odjela fizikalne medicine i rehabilitacije.

Od 2009. godine asistent je u nastavi/stručni suradnik na studiju Sestrinstva Veleučilišta u Varaždinu, a 2010. godine izabran je u nastavno zvanje predavač. Godine 2011. zapošljava se na Veleučilištu u Varaždinu na studiju Sestrinstva. Nastavno zvanje viši predavač stječe 2015. godine na Sveučilištu Sjever gdje održava nastavu iz kolegija Osnove zdravstvene njege, Zdravstvena njega odraslih I., Zdravstvena njega osoba s invaliditetom, a 2020. godine izabran je u nastavno zvanje profesor visoke škole. Od 2021. godine znanstveni je suradnik – ističu iz Sveučilišta Sjever.

U fokusu

Odluka Vlade: još dva tjedna cijene goriva neće rasti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je, 4. srpnja, na telefonskoj sjednici Vlade donesena Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih i veleprodajnih cijena naftnih derivata, te Uredba o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju, kojima režim određivanja najviših maloprodajnih cijene naftnih derivata ostaje isti kao i prethodnih 14 dana.

U tom kontekstu i dosadašnje smanjenje trošarina na naftne derivate produljuje se za još 14 dana. Uz sve poduzete mjere, cilj Vlade je očuvati standard građana, sigurnost opskrbe energenata, a ujedno i prihode za vrijeme turističke sezone, ističu iz Vlade.

Veleprodajne cijene se fiksiraju tako da sa svim javnim davanjima ne mogu iznositi više od krajnje maloprodajne cijene propisane Uredbom za maloprodajna mjesta izvan autocesta. Navedenom izmjenom dodatno će se zaštititi male distributere naftnih proizvoda.

Ovaj režim primjenjivat će se sljedećih 14 dana.

Evo kakve cijene ostaju:

Nastavite čitati

U fokusu

Kaznena prijava protiv pilota zločinačke JNA koji su raketirali Koprivnicu, a prije toga Varaždin i Čakovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) podnijela je Državnom odvjetništvu RH kaznenu prijavu protiv N.N. počinitelja, odnosno pilota zločinačke JNA, koji su 7. listopada 1991. sa dva aviona (po promatračima) tipa „Jastreb“ oko 15,45 sati raketirali Koprivnicu, koja se nije nalazila u borbenoj, ratnoj zoni.

Cilj ovog zločinačkog napada bila je vojarna, koju su pripadnici JNA 30. rujna 1991. bez ispaljenog metka prepustili Hrvatskoj vojsci, u kojoj se tom prigodom nalazilo i zapovjedništvo i  nekoliko stotina vojnika slavne 117. Koprivničko-križevačke brigade.

>>Varaždin: ratnom pilotu Danijelu Boroviću svečano uručeno priznanje “Junak Domovinskog rata“

Međutim, sa avionima su napali   i područja oko vojarne nastanjene civilnim stanovništvom.

Tom prigodom smrtno je stradao David Piskor (izvan kruga vojarne), a nekoliko branitelja je ranjeno. Učinjena je i relativno velika materijalna šteta. Sve je moglo i mnogo teže završiti da pravovremeno i učinkovito nije svoj obol dala protuzračna obrana.

Važno je također istaknuti da su nakon Koprivnice ti ili drugi zločinački avioni raketirali i područje Čakovca i Varaždina, koji se također nisu nalazili u tzv. ratnoj zoni!

– U Beogradu su podigli optužnicu protiv četvorice hrvatskih ratnih pilota za navodne ratne zločine iz 1995. Oni očito znaju  tko je sve letio i činio ratne zločine na području Republike Hrvatske, pa će se stoga pretpostavljamo iznimno brzo sjetiti i optužiti  srpske, odnosno jugoslavenske ratne zločince koji su i u zrakoplovima ubijali i nanosili veliku štetu hrvatskom narodu, koji u to vrijeme nije imao ni osnovnog naoružanja, a kamoli ratne zrakoplove. Tm prije što je zločin-zločin. Nu, ako nije ratni zločin to što se 7. listopada 1991. dogodilo u Koprivnici, onda što je? – zapitao se Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje