Povežite se s nama

U fokusu

Dr. Zember smijenjena, već od danas varaždinsku bolnicu preuzima dr. Kudelić!

Objavljeno:

- dana

OČEKIVANO

Sukladno očekivanjima, dr. Sanja Zember je razriješena s mjesta ravnateljice Opće bolnice Varaždin i to već s današnjim danom!

Za smjenu su glasali predsjednik Upravnog vijeća Zoran Šantek (HNS), Jasminka Begić (SDP) i novi član dr. Zouheir Bitar (blizak HNS-u), prim. dr. sc. Ranko Stare (predstavnik Stručnog vijeća) bio je suzdržan, dok je protiv bila samo Ljiljana Levanić (predstavnica Radničkog vijeća). 

Ispred dvorane se okupilo 40-ak liječnika i drugih građana, i to u znak potpore ravnateljici.

Predsjednik Upravnog vijeća Zoran Šantek i članica Jasminka Begić, koji su autori sporne odluke o razrješenju, pročitali su za sve što ju terete.

Dr. Zember odbila sve razloge, Upravno vijeće sve odbilo

Dr. Zember je odbila sve razloge, no Upravno vijeće nije prihvatilo niti jedan jedini njezini argument.

Štoviše, čak su ju optužili da pokazuje nepoštovanje prema Upravnom vijeću, da je nevjerodostojna i tumači propise kako njoj odgovara.

– Iz svega proizlazi nemarno postupanje. Malo je odgovorna za zakonitost rada, a malo nije – pročitala je Jasminka Begić, koja je i autorica sporne odluke o razrješenju, u kojoj je ravnateljica smijenjena čak i zbog „verbalnog delikta“.

Nakon razrješenja dr. Zember, dr. Nenad Kudelić je, baš kao što se očekivalo, imenovan vršiteljem dužnosti ravnatelja, i to jednoglasno.

Glavni razlog za smjenu jest to što je dr. Zember lani omogućila liječnicima specijalizantima anekse ugovora sukladno tada važećim odredbama. U očitovanju je navela da je upravo Upravno vijeće svojim postupanjem pokazalo neozbiljnost u situaciji koju sad njoj stavljaju na teret, jer su zajedno sa županom odugovlačili rješenje, a uz to je sjednica Upravnog vijeća nezakonito bila prekinuta.

Šantek je to odbio.

– Župan je 1. rujna odgovorio ravnateljici da ne pristupa sklapanju aneksa s doktorima medicine. Notorna je činjenica da je on osoba odgovorna za osiguravanje zdravstvene zaštite – istaknuo je Šantek, koji je ustvrdio, odnosno pročitao da odluka Upravnog vijeća i župana nisu bile suprotne pozitivnim zakonskim propisima, nego „komplementarne“.

Upravno vijeće je dr. Zember smijenilo i zbog hitne infektološke ambulante, zbog toga što nije izmijenila Statut, pa čak i zbog dopisa prim. Ivana Pavličeka, šefa Neurologije, bivšeg predsjednika Upravnog vijeća, od kojeg se Stručno vijeće ogradilo kao od stručnog stava.

Dr. Zember je u očitovanju istaknula i da je cijela odluka o pokretanju njezinog razrješenja protuzakonita, suprotna Zakonu o zdravstvenoj zaštiti.

Međutim, Jasminka Begić je ustvrdila da je ona uvjerena da je odluka sukladna zakonu.

Prim. Stare je primio zaključak Stručnog vijeća kojim su od njega zatražili da ne podrži smjenu dr. Zember, a bio je suzdržan.

Ljiljana Levanić je pak glasovala protiv smjene istaknuvši da Radničko vijeće, koje ona zastupa, u potpunosti podržava ravnateljicu.

 

Izvor:
Foto: rt

U fokusu

Milorad Batinić izlazi na lokalne izbore, ipak nije prebjegao Čačiću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dugogodišnji gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić nedavno je napustio HNS. Njegovi donedavni stranački kolege prozvali su ga da želi sklopiti suradnju s Čačićevim Reformistima.

U ivanečkom parku Batinić je danas najavio da izlazi na lokalne izbore, da ponovno želi biti gradonačelnik Ivanca, ali oformio je vlastitu nezavisnu listu. Rekao je da s listom izlazi na predstojeće lokalne izbore u svim ivanečkim mjesnim odborima, ali i za Županijsku skupštinu. Oslanja se uglavnom na ljude koji su s njim napustili HNS, ali nije odbacio suradnju ni s drugima.

Kandidat za Batinićevog zamjenika je mladi ivanečki arhitekt Marko Friščić.

– Slogan nam je “Za Ivanec” jer smo uvijek bili u funkciji građana Grada Ivanca. Na izbore ćemo izaći s Nezavisnom listom Milorad Batinić. Već sada funkcioniramo u Ivancu u obnašanju izvršne vlasti, a tako ćemo i u budućnosti. Izašli smo iz HNS-a nezadovoljni načinom na koji je vođena stranka, ali uključili smo se u nezavisnu listu i obnašamo sve funkcije. Očekujemo dobar rezultat na lokalnim izborima. Ovi ljudi koji su tu i ja nastavit ćemo raditi kao do sada, uključivo, transparentno, tolerantno. Dobio sam podršku da budem kandidat za gradonačelnika – istakao je Batinić.

Pojasnio je da će fokus biti na dizanju osnovnog školstva na višu razinu, dogradnji vrtića u Ivancu te izgradnji vrtića u Radovanu, nastavku izgradnje komunalne infrastrukture, početku realizacije Aglomeracije Ivanec, rekonstrukciji ivanečkog stadiona, gradnji pomoćnog stadiona u Salinovcu, a dugoročni interes je gradnja većeg sportskog centra i još niz projekata.

Nastavite čitati

U fokusu

Porezna i Carina svaki dan na terenu, provjeravaju i one koji dobivaju naknadu zbog epidemije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave provodit će i aktivnosti praćenja i provjere podataka o poslovanju poreznih obveznika koje se odnose na pravilno iskazivanje prihoda/primitaka u 2021. godini.

Utvrđene činjenice u provedenim postupcima koristit će se pri određivanju cenzusa za ostvarivanje naknada kod djelatnosti koje su pogođene koronavirusom (COVID-19).

Uz obavljanje navedenih aktivnosti, a u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će i pojačane nadzore fiskalizacije kao i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa putem mobilnih uređaja.

Nadzorne aktivnosti provodit će se na cijelom području Republike Hrvatske, uz svakodnevnu nazočnost inspektora na terenu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!