Povežite se s nama

Međimurje

Dragani Rakonca, Katarini Špiljak i Saši Uljančić nagrada “Dignitas” za promicatelje ljudskih prava

Objavljeno:

- dana

Udruga za edukaciju i promicanje ljudskih prava u sklopu Dana sjećanja na žrtve holokausta te IV. regionalnog seminara o ljudskim pravima prvi je put dodijelila godišnju Nagradu „Dignitas“.

Riječ je o priznanju kojim se želi istaknuti i nagraditi edukatore te učitelje koji ulažu znatan trud u području edukacije o holokaustu i ljudskim pravima.

Između 20 prijavljenih projekta prosudbeno povjerenstvo imalo je težak zadatak odabrati pobjednike, no dogovorenim sustavom vrednovanja i bodovnom listom Nagrada „Dignitas 2017.“ za najbolje osmišljen rad pripala je Dragani Rakonca za projekt „Taktilna slikovnica za slabovidne i slijepe učenike“.

Drugu nagradu osvojila je Katarina Špiljak za „Želim znati – projekt o osobama s invaliditetom“, a treću Saša Uljančić, koja je predstavila „Učenje znakovnog jezika“. Posebna je nagrada dodijeljena Lorendi Miletić, višoj savjetnici u Agenciji za odgoj i obrazovanje, za požrtvovnost i energiju koju ulaže u kontinuiranu edukaciju učitelja.

Međimurje

VIDEO “Oprosti mi” novi singl i spot međimurskog pjevača Hjera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novi singl i videospot nedavno je izdao Hrvoje Krištofić-Hjer.

Pjevač iz Čakovca o kojem smo već pisali ovoga se puta predstavlja pjesmom “Oprosti mi”. Izdavač je Hamar Media/Vera Music. Autor teksta je sam Hjer, dok je glazbu napisao Miroslav Lesić Lesique, koji je zaslužan i za aranžman, produkciju, mix te mastering.

Prateće back vokale otpjevali su Bruno Kovačić, Vjekoslav Ključarić, Miroslav Lesić Lesique, Mario Jagec, Alen Železnjak, Ivan-Goran Herman, Alen Horvat-Zeko, Vanja Ovčar, Dorian Stipčić, Gabriela Hrženjak, Tamara Korunek i Klementina Vodušek.

Poslove režije, kamere i montaže odradio je Žan Novosel, dok je Virna Hošnjak iz Plesnog studija “Korak” autorica koreografije, a u paru s Bernardom Baračem iz istog Studija u spotu je i plesala.

Uživajte u spotu!

Nastavite čitati

Međimurje

Početna konferencija projekta „Snažno zaželi“ u D. Kraljevcu: 10 žena pruža pomoć za 70-ak korisnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO Studio M

U srijedu, 13. listopada, u prostorijama Općine Donji Kraljevec održana je početna konferencija projekta „Snažno zaželi“ USR-a „Sport za sve“ Općine Donji Kraljevec.

Ovim projektom omogućeno je da se i dalje u lokalnoj zajednici pruži prilika za dodanom vrijednošću koja će se manifestirati u boljoj svakodnevnici naših sumještana u nepovoljnom položaju, kao i osjećaju korisnosti žena koje će se zaposliti na projektu. 

Projekt „Snažno zaželi“ i Program zapošljavanja žena u Općini Donji Kraljevec u skladu su s europskim i nacionalnim preporukama o unapređenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. Navedeni projekt uspješan je nastavak projekta „Snažno zaželi i ostvari – faza I“.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 28. lipnja 2021. godine te se provodi u razdoblju od 15 mjeseci, odnosno do 9. mjeseca 2022. godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 900.480 kuna.

U stopostotnom je iznosu financiran bespovratnim sredstvima Europske unije. 

Prema planu i programu projekta, na području Općine zaposleno je 10 žena koje pružaju pomoć u kući za 70-ak krajnjih korisnika u razdoblju od 12 mjeseci, što će spriječiti preranu institucionalizaciju te dovesti do smanjenja siromaštva i nezaposlenosti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje