Dragec (52) zvan Zagor iz okolice Novog Marofa uhićen je i ekspresno osuđen na 11 mjeseci bezuvjetnog zatvora jer je bacao sjekire na susjeda s kojim je u imovinskom sporu, piše Danica.

Prema nepravomoćnoj presudi, on je 12. srpnja oko 17.20 sati u dvorištu kuće kod Novog Marofa pijan prijetio Zvonimiru: “Ubiti ću te! Zaklat ću te! Kaj radiš na mojem gruntu”.

Potom je s panja uzeo tri sjekire te ih s udaljenosti od pet do deset metara snažno bacio prema Zvonimiru. Pukim slučajem nije ga pogodio jer se napadnuti uspio nekako izmaknuti.

Zeljko Joksimovic

Dragec se branio da je Zvonimir prvi krenuo na bacivši komad crijepa na njega.

– Zvonimir je potom krenuo prema panju i sjekiri, pa sam dotrčao i bacio sjekiru u visoku travu jer sam se bojao za život. Dvije manje sjekire tamo nisam dirao. I nisam bio pijan, tog dana popio sam samo jedan mali amaro – branio se Dragec na suđenju.

Zvonimir je, međutim, svjedočio kako je Dragec tog dana bio pod priličnim utjecajem alkohola. Uhićen je dan kasnije te je i dalje u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Sjekire su mu oduzete te će ih policija uništiti nakon pravomoćnosti presude. Jedna je dugačka gotovo metar, a dvije su manje. Sud je zaključio kako je njima Dragec pokušao teško ozlijediti Zvonimira.

Izvor: Danica

Komentari

Komentara

loading...