Povežite se s nama

Crna kronika

Dragica Bujan (53) sebi i suprugu isplatila 140 tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

ISTRAGA PROTIV Šefice računovodstva koja je krala s računa osnovne škole

Protiv bivše šefice računovodstva Dragice Bujan (53) iz Osnovne škole Strahoninec u Međimurju varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) otvorilo je jučer  istragu kojom bi se trebalo dokazati da je sa računa škole sebi i svom suprugu prebacila ukupno 140 tisuća kuna. Taj iznos, sumnja ŽDO, priskrbila je u više od godinu i pol dana – od ožujka 2011. godine do listopada 2013. i to tako što je bez osnove putem internet bankarstva novac sa žiro računa škole prebacivala na tekući i žiro račin sebe i svog supruga te izbrisala uplatnice.

Istraga će, vjerujemo, trajati kratko jer je Bujan zapravo cijelu aferu priznala. Kako nam je ispričala ravnateljica škole Jelena Okun, bivša šefica računovostva u školi je radila od 2001. godine, a tek u jesen 2013. tajnica škole shvatila je da nedostaje novac i to kada je Bujan bila na godišnjem odmoru. – Nakon što je dobila otkaz sve je i priznala, a novac je, na našu sreću, i vratila u školsku blagajnu. Da vam iskreno kažem, povrijeđena sam tim njenim činom. U sve svoje kolege imam iznimno povjerenje i mislim da bi jedino tako trebalo raditi u školstvu – kaže ravnateljica Okun. U ovoj školi bilo je novaca jer unutar nje djeluju centri izvrsnosti za nadarenu djecu i godišnje zbog toga imaju povećana sredstva.

Slična stvar u čakovečkoj Graditeljskoj i varaždinskoj Drugoj gimnaziji
U siječnju ove godine otvorena je i istraga protiv bivšeg ravnatelja čakovečke Graditeljske škole Zorana Pazmana zbog zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene isprave čime je oštetio proračun Ministarstvo obrazovanja za  620 tisuća kuna. No ni Varaždin nisu zaobišle takve istrage. Bivša ravnateljica Druge gimnazije Marija Habijan još je 2012. osuđena jer je od 2006. do 2010. sebi i drugim zaposlenicima priskrbila 130.800 kuna, za koliko je oštetila ministartstvo.

Izvor:
Foto: www.medjimurje.hr

Crna kronika

Dvojac u Trnovcu provalio u obiteljsku kuću pa ukrao razne predmete, dio vraćen vlasnici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec su dovršili kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom i 20-godišnjakom s područja Općine Nedelišće, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, 6. rujna oko 10.21 u Trnovcu su provalili u obiteljsku kuću, odakle su ukrali novac, mobilni telefon i razni alat u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

Dio ukradenih predmeta vraćen je vlasnici, a protiv počinitelja će se nadležnom odvjetništvu podnijeti posebno izvješće kao dopuna kaznenoj prijavi.

Nastavite čitati

Crna kronika

Na području Međimurja u 24 sata sedam prometnih nesreća: 47-godišnjakinja vozila s dva promila…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Policijska uprava međimurska javlja da je u protekla 24 sata na njezinu području evidentirano čak sedam prometnih nesreća!

Od toga, u šest nesreća zabilježena je samo materijalna šteta, dok je u jednoj evidentirana i ozlijeđena osoba. Čak petero vozača pritom je konzumiralo alkohol.

– Najveća koncentracija u količini od 2 g/kg utvrđena je kod 47-godišnje vozačice osobnog automobila s područja Grada Čakovca. Ona je sudjelovala u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom do koje je došlo u ponedjeljak, 6. prosinca, oko 12.50 u Čakovcu u Preloškoj ulici.

Vozilom se nije kretala što bliže desnom rubu kolnika. Zbog toga je u zavoju vozilom prešla na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je udarila osobni automobil kojim je iz suprotnog smjera upravljala 63-godišnja vozačica s područja Grada Čakovca – opisuju iz PU međimurske.

U prometnoj nesreći vozačice nisu zadobile tjelesne ozljede. Protiv 47-godišnje vozačice pokrenut je prekršajni postupak.

– Pozivamo i upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila i propisa, a posebno da prilagode brzinu vožnje osobinama i stanju ceste, gustoći prometa, nailasku na raskrižje, da ne voze pod utjecajem alkohola, kao i drugih propisa čije kršenje uzrokuje prometne nesreće – apeliraju iz međimurske policije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje