Povežite se s nama

Međimurje

Međimurskim vatrogascima stižu nova vozila i oprema

Objavljeno:

- dana

Vatrogastvo

Grad Mursko Središće brine za svoje vatrogasce te uvijek u prvi plan stavlja činjenicu da je riječ o dobrovoljcima koji su na korist cijeloj zajednici i koji brinu za sugrađane i njihovu imovinu.

Grad je u 2016. godini za DVD Mursko Središće iz proračuna izdvojio 146.700 kuna kapitalne donacije za kupnju novoga kombi vozila te još 35.000 kuna za redovne djelatnosti. Za DVD Peklenica izdvojeno je 143.000 kuna za nabavu novoga navalnog vozila i 8.000 kuna za redovne djelatnosti, te za DVD Križovec 8.000 kuna kapitalne donacije za troškove pokrivanja krovišta i zidarskih radova na zgradi DVD-a i još 20.000 kuna za redovne djelatnosti. Grad će i u 2017. godini izdvojiti značajna sredstva potrebna za kvalitetan rad svih triju društava. Tako je na sastanku održanom 17. siječnja, na kojem su prisustvovali gradonačelnik Dražen Srpak te čelnici i predstavnici spomenutih DVD-a, dogovoreno da će se u 2017. godini za DVD Mursko Središće izdvojiti 105.000 kuna za nova vatrogasna zaštitna odijela, 25.000,00 kuna za nove stolove i stolove u Vatrogasnom domu te 25.000,00 kuna za redovne djelatnosti. Za opremanje maloga navalnog vozila za DVD Peklenica izdvojit će se 40.000 kuna i 20.000 kuna za redovne djelatnosti. U 2017. godini za DVD Križovec osigurana su sredstva od 100.000 kuna za kupnju novoga maloga navalnog vozila, a u 2018. godini još 50.000 kuna za opremanje istog. Gradonačelnik Dražen Srpak obvezuje se osigurati elektro potopne pumpe iz robne rezerve za sva tri DVD-a.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Preminuo dugogodišnji profesor njemačkog i latinskog u čakovečkoj Gimnaziji Branko Stojko

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Facebook stranici Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec objavili su tužnu vijest.

– S tugom smo primili vijest da nas je zauvijek napustio naš cijenjeni i dragi kolega, dugogodišnji gimnazijski profesor njemačkoga i latinskoga jezika, Branko Stojko. Riječi zahvalnosti uputit ćemo mu na komemoraciji koja će se održati u petak, 6. kolovoza, u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec u 12 sati.

Posljednji ispraćaj dragog nam kolege i profesora bit će u petak u 15 sati na groblju u Mihovljanu. Uspomenu na našega dragog profesora Stojka vječno ćemo nositi u srcima i mislima – stoji u objavi.

Obitelji i najbližima redakcija Regionalnog tjednika iskazuje iskrenu sućut.

Nastavite čitati

Međimurje

Ovog vikenda u Žabniku predstavljanje knjige “Makovo zrno” i prekrasan koncert “Klasika uz Muru”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U tijeku su zanimljivi i sadržajno bogati programi u sklopu manifestacije „Dani turizma 2021.” u Svetome Martinu na Muri.

U subotu, 7. kolovoza, od 19 sati kod Centra za posjetitelje u Žabniku održavat će se predstavljanje knjige “Makovo zrno” Božene Malekoci-Oletić, koja govori o dugogodišnjem načelniku Općine Sveti Martin na Muri Franji Makovcu, koji je iz potencijala malenih kao makovo zrno preobrazio svoj kraj.

Padarić, Zamuda i gošće

Volite li klasičnu glazbu, u subotu ponesite svoju dekicu i na neklasičan način uživajte na tradicionalnom koncertu „Klasika uz Muru“ u režiji baritona Dominika Padarića, studenta Kraljevske glazbene akademije u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Pratit će ga pijanist virtuoz Patrik Zamuda, dok će se kao gošće pojaviti i Gabriela Hrženjak te Barbara Suhodolčan.

Što se tiče ostalih sadržaja “Dana turizma 2021.”, možete ih pogledati na priloženom plakatu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje