Povežite se s nama

Međimurje

Međimurskim vatrogascima stižu nova vozila i oprema

Objavljeno:

- dana

Vatrogastvo

Grad Mursko Središće brine za svoje vatrogasce te uvijek u prvi plan stavlja činjenicu da je riječ o dobrovoljcima koji su na korist cijeloj zajednici i koji brinu za sugrađane i njihovu imovinu.

Grad je u 2016. godini za DVD Mursko Središće iz proračuna izdvojio 146.700 kuna kapitalne donacije za kupnju novoga kombi vozila te još 35.000 kuna za redovne djelatnosti. Za DVD Peklenica izdvojeno je 143.000 kuna za nabavu novoga navalnog vozila i 8.000 kuna za redovne djelatnosti, te za DVD Križovec 8.000 kuna kapitalne donacije za troškove pokrivanja krovišta i zidarskih radova na zgradi DVD-a i još 20.000 kuna za redovne djelatnosti. Grad će i u 2017. godini izdvojiti značajna sredstva potrebna za kvalitetan rad svih triju društava. Tako je na sastanku održanom 17. siječnja, na kojem su prisustvovali gradonačelnik Dražen Srpak te čelnici i predstavnici spomenutih DVD-a, dogovoreno da će se u 2017. godini za DVD Mursko Središće izdvojiti 105.000 kuna za nova vatrogasna zaštitna odijela, 25.000,00 kuna za nove stolove i stolove u Vatrogasnom domu te 25.000,00 kuna za redovne djelatnosti. Za opremanje maloga navalnog vozila za DVD Peklenica izdvojit će se 40.000 kuna i 20.000 kuna za redovne djelatnosti. U 2017. godini za DVD Križovec osigurana su sredstva od 100.000 kuna za kupnju novoga maloga navalnog vozila, a u 2018. godini još 50.000 kuna za opremanje istog. Gradonačelnik Dražen Srpak obvezuje se osigurati elektro potopne pumpe iz robne rezerve za sva tri DVD-a.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Oporovcu misna slavlja i proštenje povodom blagdana Gospe Snježne

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio VIPRO

Svečano je danas u Oporovcu, gdje se slavi blagdan Gospe Snježne uz proštenje.

Misna slavlja na rasporedu su od 10.30 te 15 sati, pri čemu je već održano jedno ujutro u 7.30.

U 19.30 organizira se pak proščenjska zabava uz Mirka Švendu Žigu i Oporovskog teteca.

Nastavite čitati

Međimurje

Dan Kuršanca na blagdan Gospe Snježne obilježen u svečanom tonu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svetom misom, polaganjem vijenaca, sportskim igrama te zabavom i druženjem obilježen je Dan Kuršanca. Ovo naselje u sastavu Grada Čakovca 5. kolovoza (blagdan Gospe Snježne) obilježava kao svoj dan.

Kao i ranijih godina, položen je vijenac i zapaljene svijeće podno spomenika Branku Kosu. Odavanjem počasti ovom jedinom poginulom hrvatskom branitelju iz Kuršanca, ujedno je i obilježen današnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Uime Grada Čakovca i Mjesnog odbora Kuršanec vijenac su položili predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga i predsjednik Mjesnog odbora Siniša Kregar. Uz članove obitelj, počast poginulim Kosu dali su i predstavnici udruga koje djeluju na kuršanečkom području i brojni mještani, a molitvu za njega i sve poginule branitelje predvodio je župnik Župe sv. Nikole biskupa Novo Selo na Dravi, vlč. Ivan Munđar.

Velečasni Munđar predvodio je i misno slavlje u kapeli Gospe Snježne, te molitvu pred svečani ručak. Pozdravljajući okupljene, predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga, mještanima je čestitao njihov dan te ih pozvao da svi zajedno radimo kako bi uvjeti života i rada na cijelom gradskom području bili na visokoj razini. Mještanima, posebno onima koji aktivno sudjeluju u društvenom životu preko neke od udruga, zahvalio se na svemu što čine kako bi se naš grad predstavio u što boljem svjetlu.

– Ove godine obnovljeno je pročelje na društvenom domu, postavljena kamera za kontrolu prometa, na nekoliko mjesta uređena oborinska kanalizacija, postavljeno novo dječje igralište, a čim se otvori mogućnost, za sufinanciranje putem europskih fondova, prijavit će se dogradnja školske sportske dvorane – kažu iz Grada Čakovca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje