Povežite se s nama

Međimurje

Međimurskim vatrogascima stižu nova vozila i oprema

Objavljeno:

- dana

Vatrogastvo

Grad Mursko Središće brine za svoje vatrogasce te uvijek u prvi plan stavlja činjenicu da je riječ o dobrovoljcima koji su na korist cijeloj zajednici i koji brinu za sugrađane i njihovu imovinu.

Grad je u 2016. godini za DVD Mursko Središće iz proračuna izdvojio 146.700 kuna kapitalne donacije za kupnju novoga kombi vozila te još 35.000 kuna za redovne djelatnosti. Za DVD Peklenica izdvojeno je 143.000 kuna za nabavu novoga navalnog vozila i 8.000 kuna za redovne djelatnosti, te za DVD Križovec 8.000 kuna kapitalne donacije za troškove pokrivanja krovišta i zidarskih radova na zgradi DVD-a i još 20.000 kuna za redovne djelatnosti. Grad će i u 2017. godini izdvojiti značajna sredstva potrebna za kvalitetan rad svih triju društava. Tako je na sastanku održanom 17. siječnja, na kojem su prisustvovali gradonačelnik Dražen Srpak te čelnici i predstavnici spomenutih DVD-a, dogovoreno da će se u 2017. godini za DVD Mursko Središće izdvojiti 105.000 kuna za nova vatrogasna zaštitna odijela, 25.000,00 kuna za nove stolove i stolove u Vatrogasnom domu te 25.000,00 kuna za redovne djelatnosti. Za opremanje maloga navalnog vozila za DVD Peklenica izdvojit će se 40.000 kuna i 20.000 kuna za redovne djelatnosti. U 2017. godini za DVD Križovec osigurana su sredstva od 100.000 kuna za kupnju novoga maloga navalnog vozila, a u 2018. godini još 50.000 kuna za opremanje istog. Gradonačelnik Dražen Srpak obvezuje se osigurati elektro potopne pumpe iz robne rezerve za sva tri DVD-a.

Izvor:
Foto:

Kultura

Noć knjige 23. travnja i u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 23. travnja, održat će se jubilarna, deseta Noć knjige.

Povod ovoj manifestaciji su Svjetski dan knjige i autorskih prava (na isti dan) te Dan hrvatske knjige (22. travnja), a ovaj put njezin je okvir Godina čitanja, proglašena odlukom Vlade RH. U nastojanju da odgovore na aktualni trenutak, organizatori Noći knjige odlučili su je ove godine tematski posvetiti ljekovitoj moći knjiga u razdobljima društvenih i intimnih kriza.

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga i ove godine organizira manifestaciju Noć knjige. S posebnim veseljem predstavljaju ovogodišnji program koji realiziraju s ICARUS-om Hrvatska. Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže u proslavi, a zauzvrat možete pronaći teme i aktivnosti koji bi mogle biti korisne za sve ustanove i zanimanja.

Program, koji će se održati u Multimedijalnoj dvorani Muzeja “Croata insulanus” Grada Preloga, započet će u 18 sati. Izložbu “Priče iz arhiva” otvorit će predsjednica ICARUS-a Hrvatska, dr. sc. Vlatka Lemić. Članica ICARUS-a dr. sc. Tamara Štefanac predstavit će priručnik za razvoj publike u projektu CHEARCH, a glazbena gošća večeri je Lea Šprajc.

S obzirom na epidemiološke mjere, broj gostiju u dvorani je ograničen, a potvrda dolaska je obavezna. Prijaviti se možete putem poveznice na obrazac.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Piškorovcu, Domašincu i Kotoribi mještani predali 186 komada streljiva različitih kalibara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU međimurska

U subotu, 17. travnja, policijski službenici Policijske postaje Prelog mještanima Piškorovca, Domašinca i Kotoribe omogućili su dragovoljnu predaju oružja, streljiva i drugih minsko-eksplozivnih sredstava.

Mještani su prihvatili poziv te dragovoljno predali ukupno 186 komada streljiva različitih kalibara pištoljskog, puščanog i lovačkog streljiva. Predano oružje pohranjeno je u skladištu Policijske uprave međimurske.

Akciji su svojom prisutnošću podršku u Piškorovcu dali načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc i predsjednik ogranka UDVDR Mala Subotica Josip Halić, u Domašincu načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek i njegov zamjenik Goran Koren te u Kotoribi načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec i predsjednik ogranka UDVDR Kotoriba Dragan Rajher.

I nadalje u radu Policijske uprave međimurske jedan od najvažnijih prioriteta je suzbijanje nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava. 

Upravo s ciljem da se građani potaknu i odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, vrlo često na području Policijske uprave međimurske provode se preventivne akcije u sklopu nacionalne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.

– Zahvaljujemo građanima na odazivu preventivnim akcijama dragovoljne predaje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnim sredstava, a sve one koji se još uvijek nisu odlučili na dragovoljnu predaju, pozivamo da bez ikakve bojazni od sankcija, dragovoljno predaju sva ubojita sredstava – poručuje policija.

Nastavite čitati