Povežite se s nama

Zabava & Stil

Drava na kojoj je dašak slikarstva i suvremene umjetnosti

Objavljeno:

- dana

Varaždinac Dino Šimek uslikao fotografiju godine

Jedan sasvim običan jesenski dan na Dravi, ništa više, ali ulovljen na sasvim drugačiji način. Vlati trave pokleknule pred vjetrom koje je fotoaparatom snimio Varaždinac Dino Šimek osvojile su žiri na festivalu fotografije u Bosni i Hercegovini.

 Naime Dino je svoju fotografiju “Jesenski vjetar” prijavio na festival “Fotografija godine 2013”. Njegova je fotografija proglašena najboljom u kategoriji Priroda.
– Vjetar u vlatima trave prikazan na ovaj način priča o prolaznosti prirode dok korištena tehnika fotografiranja daje fotografiji dašak slikarstva i suvremene umjetnosti – ocjena je osmeročlanog žirija koji su činili Regina Azenberger (Austrija), Mario Romulić (Hrvatska), Dražen Stojčić (Hrvatska), Mladen Pikulić (BiH/Nizozemska), Amer Kapetanović (BiH), Jan Vermer (Nizozemska), Marko Risović (Srbija) i Mario Periša (Hrvatska).

Priznanje i nagrada

– Nadao sam se, ali nisam očekivao da će baš moja fotografija pobijediti, meni je velik uspjeh bio što sam uopće ušao u izbor od 50 najboljih – kaže Dino koji je uz priznanje u Sarajevu primio i nagradu – web-domenu.
Dino se fotografijom bavi amaterski, a zanat je izbrusio na kruzerima gdje je osam godina radio kao fotograf.
– Naslikao sam se ljudi i ljudi. Zato valjda nakon povratka u Varaždin toliko bježim k prirodi – veli Dino.
Drava koja mu je donijela nagradu njegov je čest motiv, ali i šume, planine i gore koje obilazi kao član Gorske službe spašavanja.
Njegova fotografija Drave zajedno s ostalih 50 najboljih na festivalu putovat će po gradovima BiH, a želja varaždinskog fotografa je da se predstavi publici. – Da mogu negdje imati malu izložbu svojih radova, bio bih jako sretan – rekao nam je Dino.

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

Općina Vinica dijeli litru i vodu kojom ćete počastiti ekipu na koncertu Cura iz centra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vinca od 22. travnja do 4. svibnja obilježava svoje Dane, a sprema se pravi zabavni spektakl.

U petak, 26. travnja u šatoru u Gornjem Ladanju nastupa Jole, a u subotu, 27. travnja sve će zabavljati Cure iz Centra.

Ženski tamburaški sastav Cure iz Centra, poznate i kao C.I.C.E., u 15 godina postojanja iza sebe nosi brojne uspjehe i sudjelovanja na raznim festivalima diljem Hrvatske. Zabava je zagarantirana.

Tim povodom Općina Vinica poklanja vam litru vina i litru mineralne vode. Dijelimo tri puta po jednu rundu, a vi u objavi na Facebooku morate označiti ekipu koju ćete počastiti rundom na koncertu.

Sretne dobitnike objavit ćemo u petak, 26. travnja.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Općina Vinica obilježava svoje Dane, a za feštu su zaduženi Jole i Cure iz centra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vinca od 22. travnja do 4. svibnja obilježava svoje Dane.

Pripremljeno je nešto za sve generacije.

Važno je napomenuti da se priprema i odlična zabava. U petak, 26. travnja, održava se svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Vinica, a u večernjim satim u šatoru u dvorištu PŠ Gornje Ladanje nastupa Jole. Početak koncerta je 21 sat.

Dan kasnije, u subotu, na istoj lokaciji zabavljat će Cure iz centra.

Ulaz na koncerte je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje