Povežite se s nama

Zabava & Stil

Drava na kojoj je dašak slikarstva i suvremene umjetnosti

Objavljeno:

- dana

Varaždinac Dino Šimek uslikao fotografiju godine

Jedan sasvim običan jesenski dan na Dravi, ništa više, ali ulovljen na sasvim drugačiji način. Vlati trave pokleknule pred vjetrom koje je fotoaparatom snimio Varaždinac Dino Šimek osvojile su žiri na festivalu fotografije u Bosni i Hercegovini.

 Naime Dino je svoju fotografiju “Jesenski vjetar” prijavio na festival “Fotografija godine 2013”. Njegova je fotografija proglašena najboljom u kategoriji Priroda.
– Vjetar u vlatima trave prikazan na ovaj način priča o prolaznosti prirode dok korištena tehnika fotografiranja daje fotografiji dašak slikarstva i suvremene umjetnosti – ocjena je osmeročlanog žirija koji su činili Regina Azenberger (Austrija), Mario Romulić (Hrvatska), Dražen Stojčić (Hrvatska), Mladen Pikulić (BiH/Nizozemska), Amer Kapetanović (BiH), Jan Vermer (Nizozemska), Marko Risović (Srbija) i Mario Periša (Hrvatska).

Priznanje i nagrada

– Nadao sam se, ali nisam očekivao da će baš moja fotografija pobijediti, meni je velik uspjeh bio što sam uopće ušao u izbor od 50 najboljih – kaže Dino koji je uz priznanje u Sarajevu primio i nagradu – web-domenu.
Dino se fotografijom bavi amaterski, a zanat je izbrusio na kruzerima gdje je osam godina radio kao fotograf.
– Naslikao sam se ljudi i ljudi. Zato valjda nakon povratka u Varaždin toliko bježim k prirodi – veli Dino.
Drava koja mu je donijela nagradu njegov je čest motiv, ali i šume, planine i gore koje obilazi kao član Gorske službe spašavanja.
Njegova fotografija Drave zajedno s ostalih 50 najboljih na festivalu putovat će po gradovima BiH, a želja varaždinskog fotografa je da se predstavi publici. – Da mogu negdje imati malu izložbu svojih radova, bio bih jako sretan – rekao nam je Dino.

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

FOTO Božićna bajka na ulicama Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Unatoč kiši koja je mnogima pokvarila planove, Varaždin večeras zaista izgleda bajkovito. Svjetla i šareni ukrasi, barokni su grad pretvorili u pravu božićnu bajku.

Božićni ugođaj privukao je šetače, a najhrabrijima nije smetala kiša pa su odlučili isprobati i novo klizalište.

Ledena čarolija na Kapucinskom trgu će raditi svakodnevno od 10 do 21.30 sati, sve do 16. siječnja 2022., a ovogodišnji Adventski program zaista je raznolik i bit će prigode za uživanje.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Patriciji Dimitrovski iz V. Toplica titula Miss Beauty fotogeničnosti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Županijski izbor Miss Supranational grada Varaždina/Facebook

U koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski 24. studenoga održan je izbor Miss Beauty Hrvatske, izbor koji su organizirale Sanja Bjedov i Tamara Roglić, modne agentice koje surađuju 21 godinu na sličnim projektima.

A prva pobjednica novog izbora, Miss Beauty Hrvatske, postala je Marinela Grljušić iz Požege, piše vecernji.hr.

Prva pratilja je Patricia Markač, druga pratilja Sara Perišić, dok je Miss Beauty fotogeničnosti postala Patricija Dimitrovski, iz okolice Varaždinskih Toplica, odnosno iz naselja Vrtlinovec.

Patricija Dimitrovski nova je miss Supranational Grada Varaždina

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje