Povežite se s nama

Sport

Dražen Cesar: Treba imati jaja kao crkvena zvona, a naši košarkaši to imaju

Objavljeno:

- dana

Olimpijski turnir u košarci

Prva utakmica prvenstva može usmjeriti put. Ako se pobijedi, pun si samopouzdanja, ako izgubiš imaš još četiri prilike za popravak. Mogu reći da ovo nije nova, ali je drugačija Hrvatska koju krasi zajedništvo, vjera, kad gubi ne predaje se i kad je u egalu dobiva.

Da se osvrnem na Španjolce koji 10 godina haraju europskom i svjetskom košarkom i jedini mogu parirati nedodirljivim Amerima.

Odigrali smo odlično, taktički mudro preuzevši rizik šuta, puštajući Rubija te udvajali Gasola s vanjske strane opet riskirajući šut dodavača u slučaju kašnjenja pri rotaciji. Na vidjelo izašla momčadska sinergija, skok zicer Planine, presijecanje Duksa, zakucavanje Babića, egzekucija Babija, otvaranje Bilana energija Šarića i gdje ginu svi jedan za drugog. 

Što se tiče Argentine, imaju četiri svjetska igrača – Scola, Nocioni, Ginobili i Delfino. Trokut Argentine Scola – Noc – Gino potpisali do sada sve uspjehe i glavni su kreativci, ali biologija radi za nas jer imaju preko 100 godina i treba im igrati u leđa jer u defenzivnoj tranziciji uvijek netko kasni. Danas moramo izaći na svaki šut njihove petice Scole. Uz njih, tu je i divlji play Campazzo te Garino. Dobra stvar za nas da nemaju centra tipa Gasol koji će nas kažnjavati u reketu. Današnji recept agresivna momčadska obrana s puno preuzimanja, kontrola skoka i tranzicija.

Kako je jednom rekao Veselin Vujović treba imati jaja kao crkvena zvona, a to ova ekipa ima. Napravili smo senzaciju i na tome ne smijemo stati.

Izvor:
Foto:

Sport

Varaždinac Emil Šanjek iz GK-a Vindija izbornik je U18 hrvatske reprezentacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od 1. siječnja 2022. Emil Šanjek, glavni trener GK-a Vindija, postao je ujedno i izbornik-koordinator juniorske reprezentacija HGS-a.

Na temelju dugogodišnjeg rada i rezultata u seniorskoj, a posebice u juniorskoj reprezentaciji, tehnički odbor na čelu s Vladimirom Mađarevićem, sačinjen od vrsnih i olimpijskih trenera, donio je jednoglasnu odluku da Varaždinac Emil Šanjek preuzima palicu Hrvatske juniorske reprezentacije, kao koordinator-izbornik.

Samim time što Varaždin već duže vrijeme, a i trenutno posjeduje vodeće juniore u državi, te budući da je trener Šanjek unazad deset godina usko surađivao s dosadašnjim izbornikom Sašom Solarom, što je urodilo rezultatskim plodom na svjetskom i europskom nivou, tehnički odbor kao i cjelokupni gimnastički svijet, složio se da je upravo Varaždinac prava osoba za tu funkciju.

Predsjednik HGS-a Mario Možnik dao je Šanjeku funkciju i na upravljanje mladu reprezentaciju, potpuno povjerenje i teret, s nadom da će uspjeti podići Hrvatsku gimnastiku na tragu kao što je to uspio na lokalnoj razini. 

Budući da je Emil iznjedrio mnogobrojne hrvatske reprezentativce (Vinko Kirinić, Matija Vugrinec, Alen Vinko, Mateo Žugec, Teo Bartolec, Vito Nušak) te ostvario mnogobrojne uspjehe na državnom, međunarodnom, europskom i svjetskom nivou, uz tehnički odbor sa samom idejom na temelju minulih rezultata složili su se i mnogobrojni treneri RH, koje je predsjednik HGS-a okupio u Zagrebu, kako bi zajedničkim snagama te znanjem pronašli rješenje i osobu koja će stvoriti novu vrijednost.

– U nadi da ću opravdati povjerenje te okupiti i djelovati sukladno ciljevima MTO HGS-a, te naposlijetku i rezultirati, zahvaljujem se predsjedniku HGS Mariju Možniku, MTO Mađareviću, kao i dosadašnjem izborniku Solaru, koji su me podržali. Na meni je da pomognem i radim s mladim sportašima i pomažem njihovim trenerima diljem Hrvatske, kako bismo nastavili niz izvrsnih rezultata u juniorskoj, a kasnije i seniorskoj konkurenciji ovog predivnog i najkompleksnijeg olimpijskog sporta. Ujedno moram napomenuti da iza cijele akcije stoji i podrška HOO-a, kojoj se ovim putem zahvaljujem, i nadam se da ću opravdati povjerenje što su me uvrstili u savezne trenere mlađih dobnih kategorija pod potporom HOO-a. Ujedno se nadam da će lokalna zajednica Varaždinske županije i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, kao i sam grad Varaždin, uvidjeti da su napokon potrebna neka ulaganja u varaždinsku gimnastiku, budući da postajemo ujedno i jedan od centara, gdje će se juniorska reprezentacija pripremati za najveća natjecanja, kao i da naši Varaždinci ostvaruju europska i svjetska finala. Ovim putem zahvaljujem se PS-u Vindija, koja je svojom sponzorskom ulogom i potporom, ostvarila da smo uspjeli varaždinsku gimnastiku iz tame podići na svjetski nivo te što je stvorila trenere koji danas vode hrvatsku reprezentaciju! – rekao je Emil Šanjek.

Nastavite čitati

Sport

Nogometaši Varaždina u prijateljskoj utakmici bolji od prvoligaša Hrvatskog dragovoljca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Momčad Varaždina u trećoj je prijateljskoj utakmici uoči početka proljetnog dijela sezone, ugostila prvoligaša Hrvatskog dragovoljca. Varaždinci su slavili s minimalnih 1:0 pogotkom novopridošlog pojačanja Frana Brodića u 51. minuti.

Varaždin s pripremama nastavlja na Čiovu gdje će boraviti sedam dana, a očekuju ih i četiri prijateljske utakmice. Prva je na rasporedu u utorak, 25. siječnja, protiv splitskog Hajduka.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje