Povežite se s nama

Ostali sportovi

Dresurni bal u Zlatnim goricama

Objavljeno:

- dana

KONJIČKI KLUB VARAŽDIN 95

U   subotu   01.12.2012   u   organizaciji   konjičkog   kluba  „Varaždin  `95“  u  „Zlatnim  goricama“  održao   se dresurni bal,  kao    pečat    na   kraju   natjecateljske      dresurne     sezone     za   2012.    godinu.   

 

Na    balu   su prisustvovali dresurni jahači iz cijele Hrvatske, predstavnici Hrvatskog konjičkog saveza, te predstavnici Sudačkog   i   Dresurnog   odbora   HKS-a,   a   najvažniji   dio   večeri   bio   je   službeno   predstavljanje   rang   liste dresurnih      jahača    HKS-a    na   kojima    je  potvrđeno      da  je  2012.    godina    najuspješnija      u  povijesti    KK „Varaždin `95“. 
Tako je prošlogodišnja prvakinja Hrvatske u  kategoriji “pony jahači”  i aktualna ovogodišnja prvakinja Hrvatske   i   pobjednica   Croatia   cup-a   Karla   Horvat   ujedno   i   prva   na   rang   listi   u   kategoriji  „Kadeti“. 
Magdalena Čurila je kao viceprvakinja države i prvoplasirana u Croatia cup-u zauzela drugo mjesto na rang listi u kategoriji „Juniori“ dok je Lidija Rijavec zauzela odlično četvrto mjesto u istoj kategoriji. Pia Damjanid,   također  ved  drugu   godinu   za   redom   prvakinja   Hrvatske   i   ovogodišnja   pobjednica   Croatia
cup-a u kategoriji „Mladi jahači“ zauzela je prvo mjesto na rang listi u svojoj kategoriji.
Ines   Kovačevid je   sa   najviše   sakupljenih   bodova   osvojila   prvo   mjesto   u   kategoriji  „Seniori“,  te  prvo  mjesto u ukupnom poretku na rang listi svih dresurnih jahača.
Uz pojedinačne uspjehe, odličan uspijeh je zabilježen i u kategoriji „Team competition“ gdje je konjički klub „Varaždin `95“ osvojio 2. mjesto,a u kategoriji mladih konja četverogodaca prvo mjesto pripalo je kobili Cony u vlasništvu KK „Varaždin `95“.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje