Povežite se s nama

Crna kronika

Drogiran se uplašio pištolja i nije vidio četiri policajca

Objavljeno:

- dana

PROTIV ALEKSE MEDAKA UHIĆENOG U KOLOVOZU U STAŽNJEVCU PODIGNUTA JE OPTUŽNICA

Sredinom ovog kolovoza mirnu večer u selu Stažnjevec blizu Ivanca prekinula je policijska potjera. Policija je tada “naganjala” muškarca u BMW-ovoj X petici, a kad je  zaustavio auto – pokušao ih je pogaziti. U sve je upletena i droga, a vozač BMW-a sumnjiči se da je ovog ljeta želio zaraditi preprodajom heroina. Ova se gotovo filmska potjera dogodila 12. kolovoza, u 20:40, a od tada je i “diler iz BMW-a” u varaždinskom pritvoru.

Varaždinsko Općinsko državno odvjetništvo protiv Aleksa Medaka (33) podiglo je optužnicu kojom ga se tereti za prisilu na službenu osobu kao i neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

U optužnici se navodi da je spriječio četiri policajca da rade svoj posao kada su mu se približili s upaljenom rotirkom i glasno mu viknuli da su kriminalistička policija. Tada je, stoji u optužnici, Medak svojim BMW-om krenuo prema njima i okrznuo jednog njih i natukao mu lakat dok su dvojica policajaca bili nabačeni na poklopac motora vozila, a jedan njihov kolega skočio je u stranu.

Heroina za 46 doza

Za “dilanje” ga se sumnjiči jer je odmah kada je uočio policiju izbacio dva paketića heroina iz auta težine 6,98 grama što je, tvrdi Općinsko državno odvjetništvo dovoljno za 46 doza i sasvim logičnodolazi se do zaključka da je droga namijenjena za daljnu prodaju na jadranskoj obali. Navodi se da je i prilikom izlaska iz auta optuženi samo govorio “nemam drogu, nemam drogu”.

izlazio iz auta i vikao “nemam drogu, nemam”

Osim što je i imao drogu, Medak je i bio pod utjecajem droge – u krvi mu je pronađen amfetamin.

Prilikom ispitivanja okrivljeni je negirao da je pokušao pregaziti policajce jer kako piše u optužnici” nije imao saznanja da je zaustavljen od strane policijskih službenika te da se veoma uplašio kada je ugledao pištolj u ruci osobe koja je prema njemu krenula, nakon čega se vozilom udaljio, time da u blizini nije vidio ni jednu osobu i nikako ne može objasniti na koji način su isti bili ugroženi te kako je došlo do materijalnih oštećenja na prednjem dijelu njegovog vozila” dok se za posjedovanje droge branio šutnjom.

Pritvor zbog bijega u inozemstvo
Općinsko odvjetništvo tražilo je da  se pritvor Aleksi Medaku produlji. Naime, osim što optuženi živi i radi u Njemačkoj te postoji mogućnost da pobjegne iz Hrvatske, odvjetništvo smatra da se u obzir mora uzeti i težina počinjenih kaznenih djela te činjenica da je Medak  dugogodišnji konzument droge još od 1998., dok je sa liječenjem započeo 2000. te da drogu i nadalje konzumira  što je potvrđeno toksikološkim nalazom nakon incidenta. Medak inače živi u Ingolstadtu sa suprugom i djetetom i dosada nije bio osuđivan

Izvor:
Foto: Arhiva RT/ilustracija

Crna kronika

Dvojac u Trnovcu provalio u obiteljsku kuću pa ukrao razne predmete, dio vraćen vlasnici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec su dovršili kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom i 20-godišnjakom s područja Općine Nedelišće, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, 6. rujna oko 10.21 u Trnovcu su provalili u obiteljsku kuću, odakle su ukrali novac, mobilni telefon i razni alat u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

Dio ukradenih predmeta vraćen je vlasnici, a protiv počinitelja će se nadležnom odvjetništvu podnijeti posebno izvješće kao dopuna kaznenoj prijavi.

Nastavite čitati

Crna kronika

Na području Međimurja u 24 sata sedam prometnih nesreća: 47-godišnjakinja vozila s dva promila…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Policijska uprava međimurska javlja da je u protekla 24 sata na njezinu području evidentirano čak sedam prometnih nesreća!

Od toga, u šest nesreća zabilježena je samo materijalna šteta, dok je u jednoj evidentirana i ozlijeđena osoba. Čak petero vozača pritom je konzumiralo alkohol.

– Najveća koncentracija u količini od 2 g/kg utvrđena je kod 47-godišnje vozačice osobnog automobila s područja Grada Čakovca. Ona je sudjelovala u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom do koje je došlo u ponedjeljak, 6. prosinca, oko 12.50 u Čakovcu u Preloškoj ulici.

Vozilom se nije kretala što bliže desnom rubu kolnika. Zbog toga je u zavoju vozilom prešla na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je udarila osobni automobil kojim je iz suprotnog smjera upravljala 63-godišnja vozačica s područja Grada Čakovca – opisuju iz PU međimurske.

U prometnoj nesreći vozačice nisu zadobile tjelesne ozljede. Protiv 47-godišnje vozačice pokrenut je prekršajni postupak.

– Pozivamo i upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila i propisa, a posebno da prilagode brzinu vožnje osobinama i stanju ceste, gustoći prometa, nailasku na raskrižje, da ne voze pod utjecajem alkohola, kao i drugih propisa čije kršenje uzrokuje prometne nesreće – apeliraju iz međimurske policije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje