Povežite se s nama

Međimurje

Drugi međunarodni dijalog između građana Slovenije, Austrije i Hrvatske 8. studenoga u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Komunikacija i dijalog su pretpostavka svakog modernog društva.

U Industrial baru Metalac te Gimnaziji Josipa Slavenskog u Čakovcu će se u četvrtak, 8. studenoga od 12 sati održati Drugi međunarodni dijalog između građana Slovenije, Austrije i Hrvatske. Radi se o inicijativi Europske komisije (Međunarodni dijalozi s građanima). Drugi međunarodni dijalog održava se pod nazivom „Kakvu Europu želimo?“ i dio je pilot projekta kojim se želi potaknuti građane Europe, a osobito mlade, da razmišljaju i razgovaraju o budućnosti.

Dijalog se održava u tri dijela, od kojih se svaki bavi određenom temom koje se nadovezuju jedna na drugu. Prvi dio dijaloga već je odrađen u Ljutomeru, gdje se raspravljalo o tome kakva je Europa trenutno dok će drugi dio biti orijentiran na budućnost. Sudionici iz Međimurske županije su studenti Međimurskog veleučilišta te učenici četvrtih razreda Srednje škole Čakovec i Gimnazije Josipa Slavenskog u kojoj će se održati prvi dio manifestacije. Sudionicima će se obratiti i međimurski župan Matija Posavec.

Rad u grupama bit će prezentiran na panelu koji se održava odmah nakon rasprava. Panelisti su Branko Baričević (Voditelj Predstavništva Europske Komisije u Hrvatskoj), Matija Derk (EU savjetnik) i Lovro Rusak (EU projektni menadžer i mladi poduzetnik). Završetak je planiran u 16 sati.

Međimurje

VIDEO “Oprosti mi” novi singl i spot međimurskog pjevača Hjera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novi singl i videospot nedavno je izdao Hrvoje Krištofić-Hjer.

Pjevač iz Čakovca o kojem smo već pisali ovoga se puta predstavlja pjesmom “Oprosti mi”. Izdavač je Hamar Media/Vera Music. Autor teksta je sam Hjer, dok je glazbu napisao Miroslav Lesić Lesique, koji je zaslužan i za aranžman, produkciju, mix te mastering.

Prateće back vokale otpjevali su Bruno Kovačić, Vjekoslav Ključarić, Miroslav Lesić Lesique, Mario Jagec, Alen Železnjak, Ivan-Goran Herman, Alen Horvat-Zeko, Vanja Ovčar, Dorian Stipčić, Gabriela Hrženjak, Tamara Korunek i Klementina Vodušek.

Poslove režije, kamere i montaže odradio je Žan Novosel, dok je Virna Hošnjak iz Plesnog studija “Korak” autorica koreografije, a u paru s Bernardom Baračem iz istog Studija u spotu je i plesala.

Uživajte u spotu!

Nastavite čitati

Međimurje

Početna konferencija projekta „Snažno zaželi“ u D. Kraljevcu: 10 žena pruža pomoć za 70-ak korisnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO Studio M

U srijedu, 13. listopada, u prostorijama Općine Donji Kraljevec održana je početna konferencija projekta „Snažno zaželi“ USR-a „Sport za sve“ Općine Donji Kraljevec.

Ovim projektom omogućeno je da se i dalje u lokalnoj zajednici pruži prilika za dodanom vrijednošću koja će se manifestirati u boljoj svakodnevnici naših sumještana u nepovoljnom položaju, kao i osjećaju korisnosti žena koje će se zaposliti na projektu. 

Projekt „Snažno zaželi“ i Program zapošljavanja žena u Općini Donji Kraljevec u skladu su s europskim i nacionalnim preporukama o unapređenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. Navedeni projekt uspješan je nastavak projekta „Snažno zaželi i ostvari – faza I“.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 28. lipnja 2021. godine te se provodi u razdoblju od 15 mjeseci, odnosno do 9. mjeseca 2022. godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 900.480 kuna.

U stopostotnom je iznosu financiran bespovratnim sredstvima Europske unije. 

Prema planu i programu projekta, na području Općine zaposleno je 10 žena koje pružaju pomoć u kući za 70-ak krajnjih korisnika u razdoblju od 12 mjeseci, što će spriječiti preranu institucionalizaciju te dovesti do smanjenja siromaštva i nezaposlenosti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje