Povežite se s nama

U fokusu

Država nije isplatila 2,6 milijuna kuna, gradnja Društvenog doma u Trnovcu “na čekanju”

Objavljeno:

- dana

“KOLIKO PARA, TOLIKO MUZIKE”

U prošloj godini općinska blagajna Trnovca Bartolovečkog ostala je bez 2,6 milijuna kuna.

Riječ je o planiranim sredstvima koje je Općina trebala dobiti s državne razine, no država je zakazala. Zbog toga su neki od planiranih projekata još uvijek na čekanju.

Država “šteka”, no proračun u plusu

– Iako je nekoliko puta najavljivano, nije došlo do raspisivanja natječaja za projekte ulaganja u nerazvrstane ceste. Računali smo i na prijavu projekta za početak realizacije izgradnje Društvenog doma u Trnovcu, no i tu je izostalo raspisivanje natječaja. Općina je već odavno pripremila svu potrebnu dokumentaciju, no izostala je potpora s nacionalne razine, odnosno raspisivanje natječaja – rekao je načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec za zadnjoj sjednici Općinskog vijeća na kojem je prihvaćeno izvješće za prošlu godinu.

Općina je u 2016. godini ostvarila ukupno 11,05 milijuna kuna, dok su rashodi bili 11,25 milijuna kuna. Uz višak sredstava od prošlih godina, Općina je prošlu godinu zaključila u plusu.

Na sjednici je prihvaćeno Izvješće o radu načelnika Šameca za drugu polovicu prošle godine. Šamec je tom prigodom istaknuo kako je u zadnje četiri godine u razne projekte i radove u općini uloženo više od 50 milijuna kuna.

– Riječ je o najvećoj razini ulaganja kada se uzmu u obzir sve općine u Varaždinskoj županiji – istaknuo je Šamec.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

Jedna hrvatska tvrtka svojim radnicima u listopadu će isplatiti jednokratnu naknadu od 750 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Podravka ove godine obilježava 75 godina poslovanja, a tim povodom svim svojim zaposlenicima u listopadu će isplatiti jednokratnu naknadu od 750 kuna.

Umjesto organiziranja proslava i domjenaka u ovim izazovnim vremenima, Uprava Podravke na ovaj se potez odlučila kako bi zahvalila svakom zaposleniku ponaosob, jer upravo su zaposlenici pokretači uspjeha koprivničke kompanije te nositelji tradicije koja se prepoznaje na pet kontinenata i u više od sedamdeset zemalja diljem svijeta. Osim toga, Podravka nije zaboravila ni svoje umirovljenike i radnike koji imaju pravo na jubilarnu nagradu te je povodom 75. obljetnice i za njih pripremila posebne poklon pakete proizvoda.

„Ovu obljetnicu želimo obilježiti na način primjeren vremenu i izazovima s kojima se naši sugrađani suočavaju, pogotovo kada se radi o kućnim budžetima. Stoga, 75. obljetnicu nećemo obilježavati prijemima, skupim domjencima, večerama ili proslavama. Umjesto toga, svim radnicima Podravke i Mirne isplatit ćemo jednokratan dodatak na plaću od 750 kuna. Na taj način želimo im zahvaliti na predanom radu, trudu, energiji i znanju kojega svakodnevno ulažu kako bi Podravka bila ovako uspješna internacionalna kompanija“, poručila je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

Podravkina tradicija duga 75 godina započela je daleke 1947. godine, kada je radionica za preradu voća braće Wolf dobila naziv Podravka. Sve do danas, u Koprivnici je stasala multinacionalna kompanija koja svoje proizvodne i trgovačke podružnice ima u čak 17 država, a proizvode pod brendovima Vegeta, Lino, Lino Lada, Dolcela i drugi, prodaje na više od čak sedamdeset tržišta diljem svijeta.

Nastavite čitati

U fokusu

Koliko koštaju varaždinski Gradski bazeni i hoće li se rušiti?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U jeku energetske krize, gdje enormno rastu troškovi režija, iz Grada Varaždina već ranije su upozorili da će se ovogodišnji rebalans proračuna kreirati prema cijenama energenata. Među većim potrošačima u Varaždinu su Gradski bazeni.

Iako se razmatrala opcija da se bazeni zatvore ili čak sruše, zasad se to neće dogoditi.

Temu bazena na današnjoj sjednici Gradskog vijeća otvorile su predsjednica Vijeća Zdravka Grđan i vijećnica Dubravka Novak.

Gradonačelnik Bosilj priznao je kako trenutno još uvijek traže rješenje za Gradske bazene.

– Bazeni su sagrađeni prema projektu bazena za rasplivavanje s Olimpijskih igara u Atalanti i taj bazen u blizini Floride odnosi se na podneblje koje je nemjerljivo s našim. On je najgoreg mogućeg energetskog razreda. Troškovi energije su ogromni, a minus koji će ove godine akumulirati zbog krize je 9 milijuna kuna. Procjena za iduću godinu je 17 milijuna kuna, no srećom ušli su u odluku Vlade – rekao je Bosilj i dodao da traju razgovori o tome kakva sudbina čeka bazene.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje