Povežite se s nama

Crna kronika

Državna revizija kaže da nije u redu, revizorska kuća smatra da je u redu

Objavljeno:

- dana

AFERA PARKOVI: SVJEDOCI O PTIČEKOVIM MENADŽERSKIM BONUSIMA

Danas je na varaždinskom Županijskom sudu nastavljeno maratonsko ispitivanje svjedoka obrane tj. optuženog bivšeg direktora Parkova Miljenka Ptičeka. Među svjedocima je bila i bivša predsjednica  nadzornog odbora Darinka Hajduk Vučić.

Bivšeg direktora Parkova Miljenka Ptičeka se, između ostalog, tereti i da je tijekom 2009. i 2010.  naredio da mu se na ime posebne nagrade za 2008. isplati iznos od 623.220 kuna, što je pet posto iznosa prijenosa realizirane revalorizacijske rezerve u zadržanu dobit, iako je znao da nema pravo na isplatu tog iznosa. Naime, zarada od blizu 20 milijuna kuna nije nastala iz redovnog poslovanja Parkova, već izvanrednim priljevom od prodaje (gradskog) zemljišta trgovačkom lancu – Mercatoru.

Te je nepravilnosti utvrdila državna revizija, no Ptičekovi svjedoci: tadašnji odvjetnik Parkova Oleg Uskoković, bivša predsjednica nadzornog odbora Darinka Hajduk Vučić kao i direktor revizijske kuće Stjepan Šargač tvrde da su isplaćeni bonusi nisu sporni.

– Kada mi je predočeno izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Državnog ureda za reviziju mogu reći da ja i nadalje ostajem kod svog stručnog mišljenja da je optuženiku temeljem ugovora trebalo isplatiti bonus po osnovi realizirane revalorizirane rezerve, a uporište je u tome da je s naslova te transakcije prodaje mogao nastati gubitak – rekao je Šargač.

“Državna revizija ima drugačiju metodologiju”

Kada ga je zamjenik županijskog državnog odvjetnika pitao da li to znači da se ne slaže s mišljenjem državne revizije Šargač je odgovorio da se državna revizija služi drugačijom metodologijom od njih.

ex predsjednica nadzornog odbora: samo dobro o Ptičeku

Hajduk Vučić potvrdila je da Ptiček na nju nije vršio nikakav pritisak za isplatu bonusa, ali i da nikada nije čula da bi on na nekim od radnika vršio mobbing, a pogotovo nad ženama. Sudu je ispričala da je poslovanje Parkova za vrijeme Ptičekova mandata bilo jako dobro. – U odnosu na prethodno razdoblje povećan je ukupni prihod, dohodak i dobit, a da je poslovanje pozitivno i uspješno proizlazilo je i iz revizorskih izvješća. Mogu napomenuti da je dobit bila u iznosu od 1,2 milijuna prosječno godišnje. Ovo mogu usporediti s današnjom situacijom jer sam nedavno pročitala da je sada dobit TD Parkovi oko 100.000,00 kn, a u razdoblju prije nego što je optuženik došao na mjesto direktora dobit se kretala oko 200.000,00 kn – izjavila je Vučić.

Zastupnik optužbe prigovorio je iskazu Hajduk Vučić. – Svjedokinja je željela zaštititi optuženika. Ima selektivno sjećanje pa se sjeća isplate bonusa po jednoj dobiti, dok se ne sjeća isplate bonusa po drugoj dobiti. Očito je da ovakvim svojim svjedočenjem želi otkloniti postojanje odgovornosti optuženika. Osim toga, svjedokinja je određene podatke vezano uz uspješnost poslovanja crpila iz novinskih izvora što nije relevantan podatak – ustvrdio je tužitelj.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Kod Ivanca pijan se prevrnuo teretnim vozilom i udario u drugi auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 19. lipnja, oko 18.50 sati u Jerovcu, kod Ivanca, dogodila se prometna nesreća.

Teretnim vozilom je iz smjera Kaniže u smjeru Jerovca upravljao 30-godišnjak.

Upravljao je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.88 g/kg. Ulaskom u lijevi oštri nepregledni zavoj zbog neprilagođene brzine izgubio je kontrolu nad vozilom i u zanošenju je došlo do prevrtanja vozila i klizanja na lijevu prometnu traku u trenutku kada je iz suprotnog smjera naišlo vozilo sa kojim je upravljao 28-godišnjak, kojom prilikom je došlo do udara, javila je PU varaždinska.

Oba vozača su zadobila ozljede, te im je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Crna kronika

Zajedno pili pa muškarac pucao u pod i ozlijedio 55-godišnjakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U subotu, 19. lipnja, oko 22 sata u hodniku obiteljske kuće u Piškorovcu, prilikom zajedničke konzumacije alkoholnih pića, 35-godišnjak s područja općine Mala Subotica iz pištolja je ispalio jedan hitac kroz ulazna vrata kuće prema van.

Nakon toga je ispalio još jedan hitac u pod hodnika i otišao u nepoznatom smjeru.

Fragmenti keramičke pločice ili košuljice zrna streljiva pogodili su 55-godišnjakinju.

Hitna pomoć je lake tjelesne ozljede sanirala na mjestu događaja.

Policajci su naknadno pronašli počinitelja te su ga uhitili sredstvima prisile zbog počinjenog kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. Provode se kriminalistička istraživanja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!