Povežite se s nama

Ostali sportovi

Državni prvaci Iva Risek i Vedran Sraga

Objavljeno:

- dana

SPORTSKI PLES, PH u DESET PLESOVA

U organizaciji Plesnog kluba “Tango” Karlovac i Hrvatskog sportskog plesnog saveza održano je Prvenstvo Republike Hrvatske u Kombinaciji 10 plesova.

U prepunoj dvorani u Karlovcu brojni plesni parovi iz 34 plesna kluba iz Hrvatske natjecali su se za naslove državnih prvaka u 7 starosnih kategorija: mlađi osnovci, osnovci, mlađa mladež, mladež, starija mladež, odrasli i veterani.

Kombinacija 10 plesova najzahtjevnija je plesna disciplina u kojoj plesni parovi u svakom od kvalifikacijskih krugova, a isto tako i u finalu plešu 10 plesova – 5 standardnih (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox, quickstep) i 5 latinoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, paso-doble, jive), te u finale svake kategorije ulazi po šest najbolje plasiranih parova iz kvalifikacija.

Iz varaždinskog plesnog kluba “Harmony” na državnom natjecanju nastupilo je 8 plesnih parova raspoređenih u četiri starosne kategorije i na zadovoljstvo Harmonyjevih navijača svih 8 parova ušlo je u finale.
Pravi užitak i zadovoljstvo bilo je u prepunoj dvorani u Karlovcu pratiti završna natjecanja plesnih parova koji su svojim elegantnim i temperamentnim pokretima u atraktivnim kostimima i uz zvukove svjetski popularne glazbe pokazivali koliko plesnog znanja i umijeća je potrebno da bi se došlo do samog vrha u ovome sportu. A sam vrh, na radost brojnih Varaždinaca, bio je u većini slučajeva rezerviran za plesače “Harmonyja” koji su i ovaj put dominirali plesnim podijem. Plesači varaždinskog kluba ostvarili su fantastičan rezultat osvojivši 1 naslov državnih prvaka, 3 naslova viceprvaka, 2 treća mjesta, te jedno četvrto i jedno šesto mjesto.

Naslov državnih prvaka tako je, prema svim očekivanjima, i ove godine izborio najperspektivniji varaždinski i hrvatski plesni par Iva Risek i Vedran Sraga u kategoriji mladeži. Nadalje, vice prvacima Hrvatske postali su Ela Vuković i Kevin Majcen  u kategoriji starije mladeži, Lucija Sabolek i Tin Sanjković u kategoriji mladeži i Tihana Vusić i Jurica Kavran u kategoriji mlađe mladeži, dok su treću stepenicu pobjedničkog postolja dohvatili Emina Mušanović i Alen Lesjak u kategoriji odrasli i Adriana Mušanović i Mateo Krcić u kategoriji starija mladež.
U brojnoj i vrlo jakoj konkurenciji plesnih parova sjajan nastup i ulazak u finale iz Harmonyja još su izborili i Helena Vincek i Ivan Jarnec – četvrti u kategoriji mladeži i Lora Lonić i Bruno Gale – šesti u kategoriji starije mladeži.

Ukoliko navedenim rezultatima pridodamo i rezultate varaždinskog plesnog kluba sa ovogodišnjeg Prvenstva Republike Hrvatske u standardnim i Prvenstva Republike Hrvatske u latinoameričkim plesovima evidentno je da Plesni klub “Harmony” predstavlja okosnicu sportskog plesa u Hrvatskoj. Ovakva višegodišnja dominacija Sportskog plesnog kluba “Harmony” samo potvrđuje izuzetnu kvalitetu rada u klubu, ali isto tako i talent varaždinskih plesača, a u globalu i interes ovog dijela Hrvatske za ples i sportski ples.

Inače, ovo državno prvenstvo ujedno je bilo Ivino i Vedranovo posljednje natjecanje prije odlaska na Svjetsko prvenstvo u kombinaciji 10 deset plesova koje će se 3. studenoga održati u latvijskoj prijestolnici Rigi. Kao ovogodišnji polufinalisti svjetskog prvenstva u standardnim plesovima, sedamnaesto plasirani plesni par na svijetu u latinoameričkim plesovima, te apsolutni prvaci Hrvatske (prvaci u sve tri plesne discipline: standard, latin, kombinacija 10 plesova), očekivanja na svjetskom prvenstvu su opravdano velika.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje