Povežite se s nama

Život i društvo

Darija Gazdek nakon Lidrana pozvana na Državno iz hrvatskoga, među najboljima i Antonija Križanec

Objavljeno:

- dana

USPJEH

Na Državno natjecanje iz hrvatskoga jezika, koje će biti održano od 26. do 28. travnja u Osnovnoj školi Fausta Vrančića u Šibeniku, pozvano je 149 učenika iz cijele Hrvatske.

U jakoj konkurenciji nastup na Državnom natjecanju izborilo je četvero učenika iz Varaždinske županije.

U kategoriji sedmih razreda u Šibeniku će se natjecati Darija Gazdek, učenica OŠ Novi Marof, čija je mentorica Sunčica Križan-Kadi. To je novi uspjeh učenice 7. D razreda, koja je početkom ovoga tjedna sudjelovala i na Državnoj smotri LiDraNo u Primoštenu, na koju je pozvana zahvaljujući svojem novinarskom radu “U potrazi za idealnom težinom”.

Antonija Križanec iz OŠ Sračinec, čija je mentorica Snježana Tramburovski, izborila je pak nastup među najboljima iz cijele Hrvatske u kategoriji osmih razreda.

Na Državno natjecanje plasirao se i Dino Forjan, učenik prvog razreda Srednje škole Ivanec, a njegova mentorica je Ružica Žunar.

Konačno, nastup među najboljima u kategoriji učenika četvrtih razreda srednjih škola izborila je Matea Briševac, učenica Prve gimnazije Varaždin, a njezina mentorica je Vesna Janić.

 

Izvor:
Foto: OŠ NOVI MAROF

Međimurje

FOTO Donji Vidovec: ekipa “Fljojsara II” najpreciznija na 11. Lovu na zlatarski prsten

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji članova Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari”, u Donjem Vidovcu održano je 11. izdanje Lova na zlatarski prsten pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Općine Donji Vidovec.

Manifestacijom se njeguje uspomena na poznate donjovidovske ispirače zlata koji su uvršteni na popis nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, ali i na vidovske ratnike – Vidovske voke, koji su se u doba Zrinskih hrabro borili protiv Turaka.

Članovi Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari” ponovno su se iskazali kao odlični domaćini, a brojnim posjetiteljima dobru zabavu i dobrodošlicu u donje Međimurje poželio je predsjednik Zlatara Nenad Lukša. Manifestaciju su otvorili načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Ovogodišnje izdanje ove tradicionalne sportsko-turističke manifestacije okupilo je 18 ekipa koje su imale zadatak pogoditi viseću alku i osvojiti što više bodova. Najpreciznija je bila ekipa “Fljojsar II” iz Donje Dubrave u sastavu Dražen Miser, Tomo Radmanić i Darko Punčikar, koji su odnijeli pobjedu.

Drugo mjesto osvojila je ekipa “Labud II” iz Preloga u sastavu Katarina Novak Božidar Novak i Leo Novak, dok je bronca pripala ekipi “Gorčki voki” koju su činili Mario Moharić, Dubravko Vadlja i Krunoslav Vuk.

Nastavite čitati

Život i društvo

Umjetnici s motornim pilama za vikend se vraćaju u Salinovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnici s pilama vraćaju se u Salinovec kod Ivanca.

DŠR Salinovec najavio je održavanje “Hrvatskog festivala kiparenja motornom pilom” za 31. srpnja i 1. kolovoza ove godine.

Festival će se održati ispred nove osnovne škole u Salinovcu na kojem će sudjelovati kipari iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Slovačke.

– Dođite na festival i podržite naše izuzetne umjetnike, a možete se i uključiti ako imate tu umjetnički žicu i volite koristiti “kist” s metalnim lancem – poziv je organizatora.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!