Povežite se s nama

Sport

Državno prvenstvo Hrvatske i Slovenije na stazi Millenium 

Objavljeno:

- dana

SPEEDWAY

U subotu, 23. srpnja s početkom u 19 sati imat ćemo prilike gledati najbolje speedway vozače susjednih zemalja na utrci državnog prvenstva Hrvatske i Slovenije na stazi Millenium u Donjem Kraljevcu.

Iako se prvenstvo već godinama vozi između dviju država, nastupit će i vozači iz Mađarske što će dodatno pojačati konkurenciju. Njima se također pridružuju i talijanski vozači. Borbu našeg Jurice Pavlica i slovenskog najboljeg vozača Mateja Žagara moći ćete vidjeti već u trećoj vožnji.
Sistem utrke je dvadeset vožnji te finalna utrka s najboljom četvoricom iz redovnog dijela. Ovo je četvrta utrka od ukupno pet koje se voze za prvenstvo, a trenutno vodeću poziciju ima Matej Žagar s 54 boda, a za njim je Jurica Pavlic s 46 bodova. Zadnja utrka prvenstva održava se 30. srpnja na mađarskoj stazi u Gyuli.

Izvor:
Foto:

Sport

Istok Rodeš ipak propušta slalom u Kitzbühelu, pozitivan je na koronavirus

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas, 22. siječnja, najbolji svjetski skijaši u Kitzbühelu će voziti slalom.

Među hrvatskim predstavnicima trebao je biti i Varaždinac Istok Rodeš, no kako piše HRT, on neće nastupiti jer je pozitivan na koronavirus. Varaždincu je ovo drugi puta da se zarazio ovom bolesti.

>>Varaždinski skijaš Istok Rodeš pozitivan na koronavirus, kao i Filip Zubčić

Od hrvatskim predstavnika nastupit će samo Filip Zubčić sa startnim brojem 16 i Samuel Kolega sa startnim brojem 41, dok je Matej Vidović također pozitivan na koronavirus.

Prva vožnja na rasporedu je od 10.15, a druga od 13.45.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinska Sloboda treći klub u Hrvatskoj po uspješnosti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: AK Sloboda

Prošla 2021. godina bila je i više nego uspješna za varaždinsku atletiku i Atletski klub Sloboda.

Prema osvojenim medaljama na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske varaždinski klub nalazi se na 3. mjestu po uspješnosti.

– U konkurenciji sa više od 60 klubova iz cijele Hrvatske 3. mjesto izniman je uspjeh za klub veličine našeg – ističu iz AK Sloboda.

Od ukupne 52 osvojene medalje varaždinski klub ima 27 zlatnih, 12 srebrnih i 13 brončanih.

– Važno je spomenuti kako zbog ozljeda i nastupima na velikim europskim i svjetskim natjecanjima naši atletičari nisu bili u mogućnosti nastupati na svim domaćim natjecanjima. Ovo je veliki rezultat za sve naše članove i osvajače medalja, trenere i vodstvo kluba – zaključuju iz varaždinskog kluba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje