Povežite se s nama

Sport

Dubrava pobijedila Varaždin 1930 u Graberju

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

U 12. kolu Premijer lige GRK Varaždin 1930 odigrao je s Dubravom 32:34 u dvorani u Graberju.

Znalo se i prije početka da je vodeća Dubrava lagani favorit. No Vujović i njegovi igrači željeli su pošto-poto pokazati kako u Varaždinu favorita nema. Bili su izuzetno motivirani, borbeni, željni iznenađenja. Bili su blizu, imali su u 48. minuti tri razlike (28:25), ali nisu izdržali. Zapravo ključno je bilo, a rekao je to kasnije i trener Vujović, treće isključenje Vidačeka. Nakon toga napad je stao, nije bilo ideje, nije imao tko „povući“.
Šteta, jer ono što su Dabrovi pokazali za svaku je pohvalu. Protiv tako jakog i kvalitetnog protivnika odigrati tako hrabro mogu samo momčadi koje imaju veliko samopouzdanje, a s tim samopouzdanjem dobro ih je „napumpao“ Vujović. Cijeli tjedan radili su na taktici kako zaustaviti brzu igru Dubrave i u većem dijelu u tome su uspjeli. Izgubili su samo zbog mladosti i neiskustva i to im nitko ne može zamjeriti. Ova mlada momčad Varaždina osim što polako dobiva „domaći štih“, izuzetno je borbena, ima potencijala, a to je ono što varaždinska publika najviše voli.
– Presudilo je treće isključenje Vidačeka nakon čega nismo imali “glavu” u napadu. Međutim i veća rotacija igrača kod Dubrave imala je veliku ulogu u njihovoj pobjedi. Mogli su birati koga, kada i gdje postaviti, dok to kod nas nije bio slučaj. Vidjeli ste da smo na lijevom krilu imali dva mlada igrača, a Dubrava je postavila obranu tako da nam je cijelu lijevu stranu puštala, pa je ostalima bilo teže realizirati napad. Mislim da ne trebamo biti nezadovoljni. Pružili smo odličnu partiju, a osim rezultata sve je u našoj momčadi bilo pozitivno. U ovom trenutku Dubrava je jača od nas i to treba priznati – rekao je trener GRK Varaždin 1930 Vlado Vujović.

GRK Varaždin 1930 – Dubrava 32:34 (19:19)
Varaždin – dvorana Graberje. Suci: Cindrić, Gonzurek. Gledatelja: 300.
GRK Varaždin: Špikić (8), Meštrić, Črnila (1), Šipić 8, Zobec 6, Jerenec 3, Trojko, Vincek, Vujović 2, Vidaček 3, Šuker 1, Tokić 6, Hirš, Levak 2, Koprek 1, Grbac.
Dubrava: Totić (11), Grahovac, Kelemen, Volar, Kovačević 3, Vida 6, Kević 10, Radoš, Curić 2, Maričić 2, Sandrk, Samardžić 1, Butorac 7, Vrdoljak 1, Buneta, Babić 2.
Sedmerci: Varaždin 3/3, Dubrava 2/2. Isključenja: Varaždin 12 minuta, Dubrava 8 minuta.

Rezultati 12. kola Premijer lige: Zamet – Metalac 31:33, GRK Varaždin 1930 – Dubrava 32:34, Gorica – Rudar 29:23, Umag – Ribola 30:23, Spačva – Poreč 28:25.

Poredak: 1. Dubrava 20, 2. Spačva 16, 3. Umag 15, 4. Poreč 14, 5. GRK Varaždin 13, 6. Gorica 13, 7. Zamet 10, 8. Rudar 9, 9. Metalac 6, 10. Ribola Kaštela 4.

Izvor:
Foto:

Sport

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec nastupit će u Turskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec nastupit u Svjetskom Challenge kupu u Antalyji.

Mateo Žugec osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama prije dvije godine u alžirskom Oranu. Ovaj 22-godišnji član varaždinske Vindije u prošlosti je koristio ukazane prilike u Svjetskom kupu. Pobijedio je u Koperu te bio drugi u Varni.

– Nakon što sam prošli tjedan izborio Europsko prvenstvo, uspio sam izboriti i nastup na Svjetskom kupu u Bugarskoj. To je još jedan plus i pokazatelj forme koja raste za nastup u Antalyji. Cilj mi je finale, a naravno u finalu je sve moguće. Zdravstveno stanje je puno bolje nego što je bilo na početku sezone. Imao sam velikih problema s rukom, imao sam kroničnu upalu zgloba desne šake. Uz pomoć terapije to smo riješili, ne mogu se bolje osjećati, spreman sam – rekao je Žugec za HGS.

Nastavite čitati

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje