Povežite se s nama

Međimurje

Dubrava u drugom dijelu prelomila protiv Dabrova

Objavljeno:

- dana

U 12. kolu Premijer lige GRK Varaždin 1930 odigrao je s Dubravom 32:34 u dvorani u Graberju. Varaždinci su bili motivirani i borbeni, ali željeno iznenađenje je izostalo.

Bili su blizu i u 48. minuti imali su tri gola prednosti (28:25). Najvjerojatnije je ključni trenutak susreta bilo treće isključenje Vidačeka. Nakon toga varaždinski napad je stao. Izgubili su zbog mladosti i neiskustva. Ova mlada momčad Varaždina, osim što polako dobiva “domaći štih”, iznimno je borbena, ima potencijala, a to je ono što varaždinska publika najviše voli. – Presudilo je treće isključenje Vidačeka, nakon čega nismo imali “glavu” u napadu. Međutim, i veća rotacija igrača kod Dubrave imala je veliku ulogu u njihovoj pobjedi.  Mislim da ne trebamo biti nezadovoljni. Pružili smo odličnu partiju, a osim rezultata, sve je u našoj momčadi bilo pozitivno. U ovom trenutku Dubrava je jača od nas – rekao je trener GRK Varaždin 1930 Vladimir Vujović.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Općina Kotoriba mještanima isplatila 48.000 kuna poticaja za obnovu fasada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Općina Kotoriba nastavlja s isplatom poticaja za obnovu fasada osobama koje su zadovoljile uvjete prijave na općinski javni poziv. Naime, temeljem odluke Povjerenstva načelnik Općine Dario Friščić donio je treću po redu odluku o sufinanciranju obnove fasada u Općini Kotoriba kojom su dodijeljena sredstva u iznosu od po 3000 kuna.

U trećoj rundi isplate poticaje je dobilo osmero prijavljenih osoba s područja Općine Kotoriba. Mjeru koju Općina Kotoriba provodi drugu godinu zaredom do sada je iskoristilo 16 kućanstava za što je iz općinskog proračuna izdvojeno 48.000 kuna.

– Pozivamo mještane Općine Kotoriba koji obnavljaju fasade da se i dalje javljaju na natječaj za dodjelu poticaja – poručuju iz Općine.

Nastavite čitati

Međimurje

Prelog: bogatim programom započinje obilježavanje Tjedna župnog Caritasa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U nedjelju, 25. rujna, započinje 27. obilježavanje Tjedna župnog Caritasa u organizaciji Župe sv. Jakoba ap.st. Prelog i župnog Caritasa. Misao vodilja ovogodišnjeg Tjedna župnog Caritasa je „Gdje ti je blago, ondje ti je srce“, a predviđen je niz zanimljivih događanja. Caritas će organizirati posjete starijim i bolesnim župljanima, a tradicionalno će se organizirati i susret sa osamdesetogodišnjacima s područja Župe sv. Jakoba, uz svetu misu zahvalnicu za 80 godina života.

Također, organizirat će se i susret s članovima i volonterima kluba „Duga“ u Pastoralnom centru „Bl. Alojzije Stepinac“, koji će predvoditi vlč. Leonardo Šardi, biskupijski povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

Tjedan Caritasa završit će u nedjelju, 2. listopada, svečanom misom zahvalnicom za plodove zemlje uz Kruničarsko proštenje, koju će predvoditi varaždinski biskup u miru, mons. Josip Mrzljak. Za kraj Tjedna župnog Caritasa, a u okviru ovogodišnjih Varaždinskih baroknih večeri, u Prelogu u crkvi sv. Jakoba, u nedjelju, 2. listopada, s početkom u 19 sati nastupit će irski ansambl Camerata Kilkenny. Ulaz na koncert u Prelogu je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje