Povežite se s nama

Život i društvo

Dubravko Banek ponovo predsjednik Udruge kineziologa Varaždina i Varaždinske županije

Udruga kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Iza Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije još je jedna vrlo aktivna godina.

Na nedavnoj godišnjoj Skupštini iznijeti su podaci o aktivnostima u 2018. godini, a godinu je obilježio nastavak organizacije stručnih skupova za varaždinske kineziologe. Početkom prošle organiziran je stručni skup iz skijanja, a mjesto održavanja bili su Krvavec i Vogel u Sloveniji. Sudjelovalo je 35 kineziologa iz četiri županije. Krajem rujna 16 kineziologa sudjelovalo je na stručnom skupu iz jedrenja, 200 milja od Skradina do Vis i Brača te povratak u Skradin.

Sa stručnim skupovima je nastavljeno i u ovoj godini, a odredište za skijaše bio je Katschberg u Austriji.

Osim stručnih skupova, varaždinski kineziolozi bili su aktivni i u drugim projektima. Branimir Štimec iz OŠ Vinica i Nikola Sedlar iz VII. OŠ Varaždin pripremili su projekt „Želim voziti bicikl“ za koji su dobili financijsku potporu u sklopu natječaja Hrvatskog kineziološkog saveza. Suradnici na projektima Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina „Zimski sportski višeboj” i „Ljetni sportski višeboj“, uz koordinatoricu Anicu Sitar, bili su Tomislav Jelenski, Emerik Večerić, Tomislav Biškup i Marko Žganec. Udruga je organizirala i druženje kineziologa na teniskim terenima TK „Varaždin 1181“.

Za svoj su rad varaždinski kineziolozi nagrađivani i na nacionalnoj i na lokalnoj razini. Na Skupštini Hrvatskog kineziološkog saveza priznanje je dobio Zenil Vugrinec, dok je godišnju nagradu Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina za pedagoga godine primio Dejan Mašić.

Nedavna godišnja skupština Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije bila je i izborna. Dubravko Banek ponovo je izabran za predsjednika u sljedećem četverogodišnjem mandatu. Potpredsjednik je Patrik Koščak, a tajnica Anica Sitar.

Život i društvo

U Grani kod Novog Marofa gradi se nogostup

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Novi Marof i Županijska uprava za ceste Varaždinske županije potpisali su Sporazum o zajedničkom financiranju radova izvanrednog održavanja na ŽC 2135 u Grani.

Tako će u tom naselju biti izgrađen nogostup.

Vrijednost radova je 298.065,94 kune s PDV-om, a bit će financirani sa 75 % od strane ŽUC-a i 25 % od Grada Novog Marofa.

Za izvođača je izabran najpovoljniji ponuditelj – Niskogradnja Veselnik iz Cestice, a završetak radova očekuje se do kraja srpnja ove godine.

– Komunalna opremljenost naših naselja jedan je od važnih segmenata u koje ulažemo, u ovom slučaju sa županijskom ustanovom. Svakako treba dodati i drugu važnu stvar, a to je povećanje sigurnosti na županijskoj cesti izgradnjom nogostupa – naglasio je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Nastavite čitati

Život i društvo

U V. Toplicama uređena Ulica kralja Zvonimira, investicija vrijedna 1,1 milijun kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinskim Toplicama završen je još jedan veliki projekt vrijedan 1,1 milijun kuna – u potpunosti je uređena Ulica kralja Zvonimira.

Nastavak je to velikih ulaganja u komunalnu infrastrukturu na području grada, kako bi se osigurao primjeren standard za život u Varaždinskim Toplicama.

Ulica kralja Zvonimira svečano je otvorena u ponedjeljak, 10. svibnja, uz nazočnost topličke gradonačelnice Dragice Ratković, državnog tajnika u Ministarstvu unutarnjih poslova Žarka Katića te novomarofskog gradonačelnika Siniše Jenkača.

– Neizmjerno sam radosna što smo uspjeli urediti i ovu ulicu u kojoj je doista bilo problema koje je trebalo što prije riješiti. Još  2018. godine HEP  je rekonstruirao električnu mrežu, dok je Varkom u prošloj i ovoj godini radio na interventnom održavanju vodoopskrbne mreže izgradnjom novog cjevovoda te priključnih cjevovoda kućnih priključaka. Sad smo priveli kraju sve radove, a MUP je financirao uređenje, asfaltiranje i proširenje ceste. To je financijski 674 tisuće kuna, od kojih nam je MUP odobrio 450 tisuća kuna, dok je ukupno u uređenje Ulice kralja Zvonimira uložen 1,1 milijun kuna – rekla je gradonačelnica Ratković, zahvalivši MUP-u.

– Mi smo već dobri i uhodani partneri jer na području Varaždinskih Toplica u našem mandatu iz MUP-a došlo 2,7 milijuna kuna i to za uređenje pješačke staze u Ulici Kralja Zvonimira  i uređenje pješačke staze uz županijsku cestu u Vrtlinovcu, a tu je i saniranje klizišta uz županijsku cestu u Svibovcu. Čekamo nove natječaje, a projekte imamo spremne – poručila je gradonačelnica.

Državni tajnik Katić naglasio je da hrvatska vlada i MUP žele biti, a najčešće i jesu,
partneri lokalnoj samoupravi.

– Kad lokalna samouprava osmisli projekte na dobrobit svojih građana, MUP se uvijek odazove. U Programu nacionalne sigurnosti cestovnog prometa koji se provodi već 20 godina, MUP je izdvojio za rekonstrukciju pojedinih dionica, u prometnom smislu najviše opasnih i kritičnih mjesta, oko 110 milijuna kuna, a u zadnjih pet godina taj broj se sve više povećava. Vrijedi naglasiti da se ne popravljaju i rekonstruiraju samo ona mjesta gdje su se već dogodile prometne nesreće, nego se i preventivno djeluje da se nesreće ne bi dogodile. Kad se izgubi ljudski život, kad se uništi imovina velike vrijednosti, to nitko ne može vratiti – zaključio je Katić.

Čestitavši gradonačelnici Ratković na još jednom uspješnom projektu u Varaždinskim Toplicama, Siniša Jenkač naglasio je da kao gradonačelnik vrlo dobro zna kako je takav posao težak i mukotrpan.
– Čestitam i Ministarstvu što lokalnim samoupravama pomaže upravo na ovakvim projektima. Kao što je državni tajnik rekao, MUP je koncentriran na crne točke, na problematične dijelove naselja koji su opasni za prometovanje, posebno za pješake. Nadam se da s ovim programom idete dalje, da projekata ne nedostaje i da ćemo zajedno kao gradonačelnici susjedi agitirati prema Ministarstvu da osigura još više sredstava za ovaj naš kraj – rekao je Jenkač.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!