Ususret lokalnih izbora u Ludbregu

Aktualni Gradonačelnik Ludbrega, Dubravko Bilić kandidirati će se iznova za ludbreškog gradonačelnika na predstojećim izborima u svibnju.

Iz SDP-a su o kandidaturi obavijestili koalicijske partnere i razgovori su počeli. – Očekujemo potporu ali ako i izostane, kandidatura ostaje i spremni smo na izbore ići sami –  rekao je Bilić o SDP-ovoj odluci.

Njegovu je kandidaturu istaknula gradska organizacija SDP-a i novinarima je službeno objavljena danas, 17. studenog na glavnom gradskom trgu.

Uz Dubravka Bilića na isticanju kandidature bili su prisutni i Renata Potočnik, predsjednica Gradskog vijeća grada Ludbrega, te Krešimir Šalig , dopredsjednik SDP-a Ludbreg i gradski vijećnik.

Iz SDP-a su o kandidaturi obavijestili koalicijske partnere i razgovori su počeli. – Očekujemo potporu ali ako i izostane, kandidatura ostaje i spremni smo na izbore ići sami –  rekao je Bilić o SDP-ovoj odluci.

Takvu odluku temelje na osnovu svega što je odrađeno u Gradu za vrijeme njegova mandata.

– U ove tri i pol godine smo obavili dobar posao. Kroz projekte koje smo kao grad prijavili, realizirali smo preko 100 milijuna kuna ulaganja. Ulagali smo u komunalnu infrastrukturu ali i u poboljšanje standarda na svakom drugom nivou, primjerice u kulturi i školstvu – rekao je Dubravko Bilić.

Planovi

U ovom trenutku Grad ima prijavljene projekte u vrijednosti 30 milijuna kuna, a projekti jednake vrijednosti već čekaju na otvaranje natječaja.

Jedan od prijavljenih projekata je i uređenje arheološkog parka, šetnice i muzeja, a pripremljeni su i projekti za ruralne fondove – za uređenje kulturnog centra, gradske knjižnice, sportskog parka, novog dječjeg igrališta, te ulaganje u komunalnu infrastrukturu. 

Kapitalni projekti Ludbrega u slijedećoj godini su aglomeracijski sustav, čime bi cijelo gradsko područje bilo kanalizacijski umreženo.

Objava natječaja za projekt i izvođača se očekuje početkom ožujka.

Gradonačelnik i gradonačelnički kandidat, Dubravko Bilić, novinarima je posebno istaknuo uspjeh Ludbrega u privlačenju investitora.  – U zadnje tri i pol godine Grad je u suradnji sa državom i Županijom uložio oko 400 milijuna kuna u razvoj gospodarstva – naglasio je Bilić i dodao kako su to sve pokazatelji da se radilo sa znanjem i voljom i da on i koalicijski partneri imaju snagu za nastaviti istim tempom.  

-Osnovni motiv je ljubav prema Gradu pa od Ludbrega želimo napraviti najrazvijeniji grad hrvatskog sjeverozapada. Za sad je najrazvijeniji mali grad na ovom prostoru– istaknuo je Bilić i naglasio veliki potencijal Ludbrega, koji su prepoznali i strani ulagači. Zbog toga Ludbreg danas ima najmanje nezaposlenih u Županiji, njih 200-tinjak i investitori kontinuirano ulažu u svoje proizvodne pogone.

Gradonačelnik je rekao da kao niti u prošloj predizbornoj  kampanji tako niti u ovoj neće obećavati ono što nije moguće ostvariti.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Komentari

Komentara