Povežite se s nama

Sport

Dugandžić stazu na Jahorini od 70km sa 2800m visinske razlike pretrčao za 11:27 sati!

Objavljeno:

- dana

SRD 315 Sjeverozapad

Proteklog vikenda se na Jahorini održala utrka Jahorina Ultra Trail® na kojoj je sudjelovalo 396 natjecatelja iz 23 zemlje.

Na ovoj kružnoj stazi duljine 70 km i visinske razlike 2800m, koja je prelazila preko tri planine (Jahorina, Ravna planina i Trebević), povezala tri olimpijska lokaliteta (skijalište Prača, biatlonska staza na Dvorištima i bob staza na Trebeviću) s dva grada te pratila očaravajući kanjon Miljacke i uskotračnu prugu Sarajevo-Višegrad, sudjelovalo je i 6 trkača iz Varaždina.

Vremenski limit za završetak trke bio je 20 sati, a od naših trkača najbolji je bio Marko Dugandžić (SRD 315 Sjeverozapad), koji je s vremenom 11:27:45 bio 22 muškarac u ukupnom poretku. Jelena Sekelj (SRD 315 Sjeverozapad) utrku je završila kao četvrta u ženskoj kategoriji sa vremenom 12:07:10. Zlata Agić (AK Varaždin) bila je peta žena sa vremenom 12:31:40, dok je Marko Topolnjak (AK Varaždin) utrku završio s vremenom 13:04:04, trideseti u muškoj konkurenciji. Sonja Kreč (AK Varaždin)  je utrku završila nakon 16:18:32, kao trinaesta žena. Na žalost, Dejan Posavec (AK Varaždin)  radi ozljede nije završio utrku.

Trka je startala ispred hotela Bistrica na Jahorini. Odmah nakon starta slijedio je uspon na Ogorjelicu,  pa lagani spust na Ravnu planinu. Putem do Pala moglo se uživati u netaknutoj prirodi, stoki puštenoj na slobodnu ispašu i izvoru Miljacke. Goli Koran, uzvišenje na južnoj strani Pala 1013 m/nv, prelijepa je staza kroz nekoliko proplanaka. Nakon nje, trkaše je staza dalje vodila uskotračnom prugom Sarajevo-Višegrad, koja nije u upotrebi od 1974 godine.

Trčalo se kroz desetak napuštenih željezničkih tunela i zaobilazilo srušene željezničke mostove na način da se išlo preko rijeke. Ova dionica bila je označena i posebnim oznakama upozorenja. Iako je pruga nekad davno bila osigurana potpornim zidovima, oni su sada već u prilično lošem stanju, a eventualni pad s litice zbog visine bi kobno završio. Nakon skoro desetak kilometara ovakve staze, započeo je uspon na Trebević, prvo po asfaltiranom dijelu naselja s kojeg se pružao pogled na Sarajevo. Na oštrom usponu po užarenom suncu tražio se hlad, sve dok trkače staza nije dovela do napuštene bob staze. Naime, za potrebe 14. zimskih olimpijskih igara na Trebeviću je napravljena bob staza, najzahtjevniji i najskuplji projekat ZOI u Sarajevu.

U ratu je većim dijelom uništena i danas ostatke betonskog korita ukrašavaju grafiti. Stazom se trčalo oko 1,5 km, nakon čega je šuma vodila do planinskog doma. Potom je uslijedio uspon na vrh Trebevića (1629 m/nv) pa trčanje grebenom s kojeg se pružao prekrasan pogled na Jahorinu, Treskavicu, Bjelašnicu i Sarajevsko polje, a s druge strane na Romaniju i sarajevski Ozren sa vrhovima Crepoljsko i Bukovik. Slijedio je spust na Puhovu ravan te dalje kroz nekoliko uzvisina do krajnjeg uspona natrag na Jahorinu, gdje je bio cilj.

Izvor:
Foto:

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje