Povežite se s nama

Međimurje

Dugoočekivani božićni dar

Objavljeno:

- dana

BUKOVEC

Makadamska cesta duga gotovo jedan kilometar koja prolazi naseljem Bukovec u Općini Selnica ovih je dana dobila potpuno novi oblik, te je uz novi asfalt i sanaciju postala ponos mještana.

Bukovčanima su godinama čekali na realizaciju projekta, ali kako im je i obećano, tako je i realizirano, na inicijativu župana Međimurske županije Matije Posavca, načelnika Općine Selnica Ervina Vičevića i ravnateljice Županijske uprave za ceste Ljerke Cividini. Riječ je o jedinoj makadamskoj prometnici u Međimurju uz koju živi veći broj stanovnika. Mještani su, osim same obnove kolnika, dobili i novi asfaltni sloj, a riješena je i oborinska odvodnja kanalicama, uz postavljanje rubnika.

– Od 2013. godine ova je cesta u nadležnosti ŽUC-a, a u trenutku kad je dobila status lokalne ceste, krenuli smo u projekt. U međuvremenu su Međimurske vode odradile kanalizacijski sustav, a nakon toga je i provedena javna nabava za obnovu makadama – pojasnila je ravnateljica ŽUC-a, a međimurski župan je dodao da je ova investicija vrijedna nešto više od 600 tisuća kuna.

Vrijedna je, smatra župan, svake uložene kune, jer je dovela do konkretnih rješenja za 10 kućanstava u Bukovcu.
– Dugo se o ovom projektu samo razgovaralo, u vrijeme kada puno nismo mogli te kada nije bila u našoj nadležnosti, a iako je bilo puno nepovjerenja, i načelnik i ravnateljica i ja svaki smo dan radili na tome da vam omogućimo cestu kakvu zaslužujete. Ovdje djeca idu u školu, uz cestu su vaši domovi, prometnica većinu vremena nije bila prohodna kada je bilo potrebno, pa mi je tim više drago da smo u okviru obnove priveli kraju i problem s klizištem u jednom od kućanstava – rekao je Posavec u razgovoru s mještanima.

600 tisuća kuna vrijedna investicija sanirala je cestu koja većinu vremena nije bila prohodna kad je to bilo potrebno. Također, omogućila je da se privede kraju i problem s klizištem u jednom od 10 kućanstava.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Međimurju 19 novih slučajeva zaraze koronom, preminule su četiri osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem evidentirano je 8 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 29. studenoga županijski Stožer civilne zaštite.

Iz drugih županija prijavljena su 3 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirano je 418 osoba te je evidentirano 8 pozitivnih nalaza, što je 1,91 % od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavljene su 144 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1180.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 118 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirano je 9 pacijenata, otpuštena su 3 pacijenta, 5 pacijenata je na invazivnoj respiraciji. Preminule su 4 osobe, ženske osobe stare 81 i 85 godina i muške osobe stare 75 i 82 godine.

Nastavite čitati

Međimurje

Cijepljenje u Čakovcu svakim radnim danom, u prosincu se nastavljaju masovna cijepljenja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Građani se na području Međimurske županije mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 sati do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, a od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U prosincu će se nastaviti masovna cijepljenja u Međimurskoj županiji. U subotu, 4. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Čakovcu (u trijaži Županijske bolnice Čakovec i uZavodu za Javno zdravstvo Međimurske županije).

U subotu, 11. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani, dok će se u subotu, 18. prosinca 2021. godine, cijepljenje provoditi u Murskom Središću.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. 

Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje